Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου

Κεν Λόουτς και Ανγκ Λι έχει αυτή η κινηματογραφική εβδομάδα -ανάμεσα σε άλλα. Παράλληλα, αρκετές είναι οι επιλογές για τα παιδιά, ενώ η ταινία Παπαδόπουλος & Σία αντιμετωπίζει με χιούμορ την οικονομική κρίση.

Κεν Λόουτς και Ανγκ Λι έχει αυτή η κινηματογραφική εβδομάδα -ανάμεσα σε άλλα. Παράλληλα, αρκετές είναι οι επιλογές για τα παιδιά, ενώ η ταινία Παπαδόπουλος & Σία αντιμετωπίζει με χιούμορ την οικονομική κρίση.

Η Ζωή του Πι

Ένα βραβευμένο μπεστ σέλερ αναλαμβάνει να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη ο Ανγκ Λι, μετατρέποντάς το σε μια ιστορία φιλίας και επιβίωσης. Με τους περισσότερους να κάνουν λόγο για ένα φαντασμαγορικό και συγκινητικό θέαμα (με εντυπωσιακό 3D), η ταινία του Ανγκ Λι είναι υποψήφια για αρκετές Χρυσές Σφαίρες και θεωρείται πιθανό να φτάσει μέχρι και τα Όσκαρ. Η νέα σκηνοθετική δουλειά του τιμημένου με Όσκαρ σκηνοθέτη (Brokeback Mountain, Τίγρης και Δράκος), είναι βασισμένη στο μπεστ-σέλερ του Γιαν Μαρτέλ, και μας αφηγείται την απίστευτη περιπέτεια επιβίωσης του Πι, ενός νεαρού άντρα, στην θάλασσα κάτω από αντίξοες συνθήκες, με συντροφιά μια τίγρη.

Σκηνοθεσία: Ανγκ Λι
Πρωταγωνιστούν: Σουράζ Σάρμα, Ίρφαν Καν, Ζεράρ Ντεπαρτιέ

Το Μερίδιο των Αγγέλων

Όταν ο Ρόνι, ένας νεαρός από τη Γλασκώβη, αγκαλιάζει για πρώτη φορά το νεογέννητο γιο του, ορκίζεται να του εξασφαλίσει μια καλύτερη μοίρα από τη δική του. Τα πράγματα όμως είναι δύσκολα καθώς ο νεοφώτιστος πατέρας εκτός από καταδικασμένος σε 300 ώρες κοινωνικής εργασίας για διάφορες αξιόποινες πράξεις, είναι εγκλωβισμένος στον κλοιό της ανεργίας και του περιθωρίου. Για καλή του τύχη όμως ανακαλύπτει ότι διαθέτει μια χαρισματική όσφρηση που του επιτρέπει να διακρίνει την υφή και τα αρώματα του ουίσκι κι έτσι του δίνεται η ευκαιρία που ζητούσε για να αλλάξει τη ζωή του. Η ταινία του Κεν Λόουτς που κέρδισε ειδικό βραβείο της επιτροπής στις Κάννες ξεκινά ως δράμα για να καταλήξει σε μια απίθανη κωμωδία. Άνιση ναι, αλλά μια ενδιαφέρουσα προσθήκη στη φιλμογραφία του σκηνοθέτη, καθώς η φάρσα του δεύτερου μέρους απογειώνει μια ταινία που αν ακολουθούσε τον δρόμο του πρώτου μέρους θα έμενε απλά ενδιαφέρουσα.

Σκηνοθεσία: Κεν Λόουτς
Πρωταγωνιστούν: Πολ Μπράνιγκαν, Τζον Χένσο, Γκάρι Μέιτλαντ, Τζάσμιν Ρίγκινς.

Παπαδόπουλος και Σία

Εάν σας άρεσε ο Γάμος Αλά Ελληνικά, τότε σίγουρα θα λατρέψετε τη νέα ταινία του Μάρκους Μάρκου. Με ενδιαφέρουσες ερμηνείες (ειδικά από τον πρωταγωνιστή Στίβεν Ντιλέιν) και ενδιαφέρουσα σκηνοθετική ματιά, ο Μάρκου παρακολουθεί έναν χήρο επιχειρηματία ελληνικής καταγωγής που χάνει τα πάντα και αναγκάζεται να ανοίξει εστιατόριο fish n’ chips με τον αδελφό του. Σαφώς πιο ενδιαφέρον το πρώτο μέρος, καθώς το δεύτερο εξελίσσεται μάλλον άνευρα και αναμενόμενα.

Σκηνοθεσία: Μάρκος Μάρκου
Πρωταγωνιστούν: Στίβεν Ντιλέιν, Γιώργος Χωραφάς

Παράλληλα, στις αίθουσες θα προβάλλεται η συνέχεια της ταινίας Σάμμυ. Από τις 25 Δεκεμβρίου θα αρχίσει να προβάλλεται στις αίθουσες η ταινία Εντιμότατοι Απατεώνες με το αξιοπρόσεκτο τρίο Άλαν Ρίκμαν, Κάμερον Ντίαζ και Κόλιν Φερθ σε σενάριο Ίθαν και Τζόελ Κοέν, καθώς και τα Ραλφ, Η επόμενη πίστα και Η Φόνισσα.

* Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου, η κινηματογραφική ιστοσελίδα Cinεπιβάτες κάνει πάρτι για τα τρία χρόνια λειτουργίας της στο Booze Cooperativa, ξορκίζοντας, παράλληλα, το τέλος του κόσμου. Θα προβληθούν σκηνές από σχετικές καταστροφολογικές ταινίες και εκπλήξεις. Ώρα έναρξης: 22:30.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024