Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με έναν μάγο και ένα αστέρι-οδηγό υποδέχεται η Θεσσαλονίκη τα Χριστούγεννα

Με έναν μάγο και ένα αστέρι-οδηγό υποδέχεται η Θεσσαλονίκη τα Χριστούγεννα

Επί της υποδοχής είναι ο μάγος των Χριστουγέννων. Αφού εμφυσήσει στα παιδιά το πνεύμα της γιορτής και ένα αστέρι-οδηγό για τον Άγιο Βασίλη, τότε μπορούν αυτά να ξεκινήσουν την αποστολή τους: Να ανακαλύψουν τον Άγιο Βασίλη στον «Αστερόκοσμο», το πάρκο που έχει φτιάξει η Θεσσαλονίκη στη Helexpo για τις γιορτινές ημέρες. Ο «Αστερόκοσμος» θα λειτουργεί από τις 8 Δεκεμβρίου μέχρι τις 6 Ιανουαρίου.

Επί της υποδοχής είναι ο μάγος των Χριστουγέννων. Αφού εμφυσήσει στα παιδιά το πνεύμα της γιορτής και ένα αστέρι-οδηγό για τον Άγιο Βασίλη, τότε μπορούν αυτά να ξεκινήσουν την αποστολή τους: Να ανακαλύψουν τον Άγιο Βασίλη στον «Αστερόκοσμο», το πάρκο που έχει φτιάξει η Θεσσαλονίκη στη Helexpo για τις γιορτινές ημέρες.

Αμέσως μετά το σπίτι του Μάγου, τα παιδιά μπαίνουν στο «Αστερόσπιτο της Δημιουργίας», όπου γράφουν το γράμμα στον Αϊ-Βασίλη.

Ακολουθώντας το μαγικό μονοπάτι, περνούν από το Εργαστήρι των Ξωτικών και τα υπόλοιπα Αστερόσπιτα για να φτάσουν στον ίδιο τον Αϊ-Βασίλη. Εκεί, αφού ρίξουν το γράμμα τους στο γραμματοκιβώτιο έξω από το σπίτι του, μπαίνουν μέσα, προκειμένου να τον συναντήσουν.

Η ειδική αποστολή τους ολοκληρώνεται εκεί. ‘

Όχι όμως και το παιχνίδι, αφού όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή της η Helexpo, ο Παιχνιδόκοσμος του χριστουγεννιάτικου χωριού περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- έναν προηγμένο τεχνολογικά ιπτάμενο δίσκο, που στροβιλίζεται και καλεί τους τολμηρούς αναβάτες να βιώσουν μια ξεχωριστή εμπειρία, καθώς αποτελεί ένα από τα μόλις τέσσερα παιχνίδια του είδους του, που υπάρχουν σ’ όλη την Ευρώπη.

«Δίπλα στο UFO βρίσκεται ένα παγοδρόμιο 450 τετραγωνικών μέτρων και δύο ακόμη παιχνίδια για μικρότερες ηλικίες. Το παιχνίδι συνεχίζεται και μέσα από το τόξο της ΧΑΝΘ με το Τρένο του Αϊ-Βασίλη, Καρουζέλ».

Στον Αστερόκοσμο υπάρχουν, επίσης, δημιουργικά εργαστήρια.

Παράλληλα, στην αγορά που λειτουργεί στον χώρο υπάρχουν παιχνίδια, κεριά, είδη δώρων, παραδοσιακά προϊόντα, χειροποίητα έργα και άλλα.

Εκτός από τα παιχνίδια και τα δημιουργικά εργαστήρια, οι φίλοι του Αστερόκοσμου, θα έχουν και τη δυνατότητα να διασκεδάσουν με χορωδίες και συγκροτήματα με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Ο «Αστερόκοσμος» θα λειτουργεί από τις 8 Δεκεμβρίου μέχρι τις 6 Ιανουαρίου.

Η είσοδος στον Αστερόκοσμο είναι ελεύθερη. Ο χώρος στάθμευσης μέσα στον εκθεσιακό χώρο κοστίζει 2 ευρώ ανά ΙΧ.

Το ωράριο λειτουργίας του Αστερόκοσμου θα είναι:

  • Μέχρι και τις 21 Δεκεμβρίου τις καθημερινές 17.00-22.00 και τα Σαββατοκύριακα 10.00-22.00.
  • Από τις 22/12 και για όλες τις γιορτές 10.00-22.00.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024