Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Wolfgang Durheimer: Αναζητώντας τη νέα supercar κορυφή για την Audi

Wolfgang Durheimer: Αναζητώντας τη νέα supercar κορυφή για την Audi

Έχοντας στο βιογραφικό του θέσεις-κλειδιά, ως μέλος της ομάδας εξέλιξης της 911 το 1999, επικεφαλής έρευνας και εξέλιξης της Porsche δύο χρόνια αργότερα και στη συνέχεια, διευθύνων σύμβουλος των Bentley και Bugatti, o Wolfgang Durheimer, επικεφαλής τεχνολογικής εξέλιξης της Audi από την 1η Σεπτεμβρίου 2012, αναζητά τον τρόπο που θα μεταδώσει την "αγωνιστική" του εμπειρία σε ένα supercar της Audi.

Jack Rix

Αντίπαλο για αυτοκίνητα όπως η Porsche 918 Spyder, η McLaren P1 και η διάδοχη κατάσταση της Ferrari Enzo δρομολογεί η Audi έχοντας ως βάση την τεχνολογία του νικητήριου, στο Le Mans 2012, Audi R18 e-tron, όπως αποκαλύπτει ο νέος επικεφαλής έρευνας και εξέλιξης της γερμανικής φίρμας, Wolfgang Durheimer.

«Υπάρχει σίγουρα χώρος για ένα super sportscar που θα τοποθετηθεί πάνω από το R8. Αν μάλιστα, αξιοποιούσαμε υβριδική τεχνολογία με κινητήρα πετρελαίου τότε θα μιλούσαμε ασφαλώς για ένα best-seller. Αυτό που πουλάει πάντα είναι οι επιδόσεις. Αν είναι γρήγορο, έχει χαμηλή κατανάλωση και μια cool εμφάνιση, είμαι σίγουρος ότι θα κάνει επιτυχία», δηλώνει χαρακτηριστικά το στέλεχος της Audi, ο οποίος είναι ταυτόχρονα και υπεύθυνος για τη στρατηγική του ομίλου VW, για το μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Εξάλλου δεν θέλει και πολλή φαντασία για να υποθέσει κανείς από πού ο W. Durheimer αντλεί την έμπνευσή του για το νέο supercar που θα τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας της γερμανικής φίρμας.

«Φέτος παρακολούθησα την Audi να νικά για 11η φορά στο Le Mans και αναρωτιόμουν πώς μπορούμε να προσαρμόσουμε το συνδυασμό υβριδικής τεχνολογίας με πετρελαιοκινητήρα σε μια έκδοση παραγωγής. Θα αποτελούσε αυτήν την «μεταφορά» αγωνιστικών χαρακτηριστικών στο δρόμο που πάντα αναζητώ», εξηγεί ο W.Durheimer.

Όσον αφορά την υλοποίηση των σχεδίων του, το στέλεχος της Audi σημειώνει ότι: «Με αυτή τη νέα δουλειά έχω μεν πολύ βαθύτερες τσέπες για έρευνα και εξέλιξη αλλά οι ιδέες παραμένουν πολύ περισσότερες από το χρόνο ή τους μηχανικούς προκειμένου να εφαρμοστούν. Στο τέλος του μήνα θα συναντηθούμε για να καθορίσουμε τις τρεις κορυφαίες προτεραιότητές μας σε επίπεδο έρευνας και εξέλιξης και βλέπουμε», καταλήγει ο Γερμανός μηχανικός.

Όσον αφορά τα στοιχεία που θα συνθέσουν την ταυτότητα του νέου γερμανικού supercar, αν και προς το παρόν, δεδομένων και των εν αναμονή αποφάσεων δεν έχουν φυσικά οριστικοποιηθεί, σχεδόν δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται μια συνδυαστική ισχύς κοντά στους 700 ίππους και ροπή 1.000 Νm προκειμένου το κορυφαίο Audi να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ανταγωνισμού του.

Αυτό σημαίνει επίσης ότι ο χρόνος επιτάχυνσής του από στάση (0-100 χλμ./ώρα) αναμένεται να φτάνει στα 3,0 δευτερόλεπτα, με μέγιστη ταχύτητα που θα ξεπερνά τα 322 χλμ./ώρα.

Αν τελικώς το σχέδιο πάρει το «πράσινο φως», το supercar της Audi θα βασιστεί στη νέα ευέλικτη πλατφόρμα MSB που θα φιλοξενήσει την επόμενη γενιά του R8, της Lamborghini Gallardo αλλά και της Porsche 911.

Auto Express

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024