Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στον Θείο... Skroutz για να σας συγκρίνει προγράμματα κινητής τηλεφωνίας

Στον Θείο… Skroutz για να σας συγκρίνει προγράμματα κινητής τηλεφωνίας

Ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο μπορεί να αποδειχτεί η υπηρεσία που λανσάρει η ομάδα του Skroutz.gr για την σύγκριση των αναμφισβήτητα περίπλοκων προγραμμάτων κινητής τηλεφωνίας. Το Skroutz My Bill αναλαμβάνει να βρει τι μπορεί να έχει στο πρόγραμμά του ο συνδρομητής ανάλογα με το ποσό που προτίθεται να πληρώνει, τι θα μπορούσε να έχει με τα χρήματα που καταβάλλει τώρα ή πόσα πρέπει να πληρώνει ανάλογα με την συσκευή που θέλει να αποκτήσει.

Εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο μπορεί να αποδειχτεί η υπηρεσία που λανσάρει η ομάδα του Skroutz.gr -προς το παρόν σε beta- για την σύγκριση των, αναμφισβήτητα περίπλοκων, προγραμμάτων κινητής τηλεφωνίας. Έτσι κάνει την αρχή για την σύγκριση τιμών όχι μόνο σε φυσικά προϊόντα, αλλά και σε υπηρεσίες.

Το Skroutz My Bill (http://mybill.skroutz.gr/) αναλαμβάνει να βρει τι μπορεί να έχει στο πρόγραμμά του ο συνδρομητής ανάλογα με το (τελικό) ποσό που προτίθεται να πληρώνει, τι θα μπορούσε να έχει με τα χρήματα που καταβάλλει τώρα ή πόσα πρέπει να πληρώνει για να πάρει όσο το δυνατό πιο φτηνά την συσκευή που θέλει να αποκτήσει.

Η αναζήτηση και σύγκριση των πακέτων κινητής τηλεφωνίας ιεραρχείται με βάση τα χαρακτηριστικά που εισάγει ο χρήστης, με τρεις εναλλακτικούς τρόπους:

  • Με τόσα, τι παίρνω; Ο χρήστης εισάγει το χρηματικό ποσό που επιθυμεί να πληρώνει μηνιαίως για το τελικό σύνολο του λογαριασμού (πάγιο και φόροι) και επιλέγει πόσο σημαντικές είναι άλλες παράμετροι -όπως ο χρόνος ομιλίας προς το ίδιο δίκτυο, ο χρόνος ομιλίας προς άλλα δίκτυα, ο αριθμός των SMS, αλλά και ο όγκος των δεδομένων Internet. Το My Bill επιστρέφει τα προτεινόμενα προγράμματα συμβολαίου που ικανοποιούν τα κριτήρια κατά το μέγιστο δυνατό.
  • Μπορώ να έχω περισσότερα με τα ίδια χρήματα; Ο χρήστης εισάγει το ποσό που ήδη πληρώνει στο λογαριασμό του. Συμπληρώνει τις υπόλοιπες λεπτομέρειες της χρήσης του, δηλαδή τον χρόνο ομιλίας προς το ίδιο δίκτυο, τον χρόνο ομιλίας προς άλλα δίκτυα, τον αριθμό SMS και τον όγκο δεδομένων κίνησης στο Internet. Όλα αυτά τα στοιχεία περιλαμβάνονται στον λογαριασμό κινητής τηλεφωνίας. Το MyBill συγκρίνει το πρόγραμμά του σε αντιπαραβολή με προτεινόμενα προγράμματα. Σε κάθε προτεινόμενο πρόγραμμα εμφανίζεται το ποσό που εξοικονομεί ο χρήστης. Ενδιαφέρον είναι ότι ο χρήστης μπορεί να ανεβάσει (να κάνει απευθείας upload) τον ηλεκτρονικό λογαριασμό του για ανάλυση στο Skroutz ΜyBill.
  • Για να πάρω αυτό το smartphone, πόσα πρέπει να πληρώνω; Ο χρήστης επιλέγει το smartphone ή το κινητό τηλέφωνο που θέλει να αποκτήσει και βλέπει τα προτεινόμενα προγράμματα ταξινομημένα ανάλογα με το πως διαμορφώνεται το κόστος της συσκευής ή με το τελικό ποσό του μηνιαίου παγίου. Για παράδειγμα, αν θέλετε να αποκτήσετε το iPhone 5 ή το Samsung Galaxy S III, το MyBill Skroutz θα σας ενημερώσει για τα ανταγωνιστικά προγράμματα ταξινομημένα με βάση την επιδότηση της συσκευής (ανάλογα με την διάρκεια συμβολαίου που έχετε προεπιλέξει) και θα σας ενημερώσει για το τελικό ποσό που θα κληθείτε να πληρώνετε κάθε μήνα (με όλους τους φόρους). Η ταξινόμηση μπορεί να γίνει και με βάση το ύψους του τελικού ποσού που καλείστε να καταβάλλετε σε μηνιαία βάση.

Αφού συγκρίνει και εντοπίσει το πρόγραμμα που τον ενδιαφέρει, ο χρήστης μπορεί να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για το πακέτο που επιθυμεί απευθείας προς τον πάροχο ή να επισκεφτεί την ιστοσελίδα της εταιρείας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ανεξαρτήτως του τρόπου αναζήτησης, ο χρήστης μπορεί να δει τις αναλυτικές χρεώσεις για κάθε πρόγραμμα συμβολαίου, το ποσό εξοικονόμησης ή επιβάρυνσης κατά περίπτωση και το bonus του συμβολαίου, είτε με έκπτωση στο πάγιο, είτε με δωρεάν συσκευή.

Επιπλέον, έχει στη διάθεσή του πλήθος φίλτρων για πιο στοχευμένη αναζήτηση, όπως επιλογή παρόχου, κλίμακα κόστους της συσκευής, το ύψος του μηνιαίου πάγιου και τη διάρκεια του συμβολαίου.

Το Skroutz.gr έχει στα σκαριά την επέκταση της υπηρεσίας και στις υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας και πρόσβασης στο Διαδίκτυο.

Το tech.in.gr ζήτησε από την δημιουργική ομάδα του skroutz.gr διευκρινίσεις για την υπηρεσία, η απάντηση ήρθε άμεσα και σας την παραθέτουμε:

Στα προγράμματα που συγκρίνετε περιλαμβάνονται και οι τρέχουσες προσφορές κινητής τηλεφωνίας;

  • H ιστοσελίδα του Skroutz MyBill συμπεριλαμβάνει όλα τα προγράμματα και όλες τις σχετικές πληροφορίες που υπάρχουν στις επίσημες σελίδες των παρόχων, φυσικά σε συνεργασία μαζί τους. Για τις ανανεώσεις της υπηρεσίας στο Skroutz MyBill, υπάρχει ένας αυτόματος μηχανισμός ανανέωσης σε πραγματικό χρόνο, που ειδοποιεί για τυχόν τροποποιήσεις – αλλαγές, ώστε να ενσωματώνονται άμεσα στην ιστοσελίδα. Εάν παρατηρείτε ελλείψεις, αντίστοιχη έλλειψη θα υπάρχει και στην σχετική ιστοσελίδα των παρόχων (για παράδειγμα, προς το παρόν δεν θα βρείτε προγράμματα για το iPhone 5 16GB από την Cosmote ή την Wind, καθώς η συσκευή εμφανίζεται ως μη διαθέσιμη στις αντίστοιχες ιστοσελίδες).

Μπορεί το αποτέλεσμα της αντιπαραβολής και ταξινόμησης των αποτελεσμάτων να αποθηκευτεί τοπικά;

  • Η αναζήτηση και σύγκριση των προγραμμάτων γίνεται δυναμικά και διαμορφώνεται με βάση τις παραμέτρους και τα φίλτρα που επιλέγει να χρησιμοποιήσει ο χρήστης. Δυνατότητα εξαγωγής με τη μορφή κάποιου αρχείου όπως π.χ. pdf ή doc/excel δεν υπάρχει. Ωστόσο η διεύθυνση (URL) της εκάστοτε σύγκρισης – αντιπαραβολής, συμπεριλαμβάνει τις προσαρμοσμένες παραμέτρους που έχει θέσει ο χρήστης, άρα μπορεί να χρησιμοποιήσει τη λειτουργία προσθήκης στα αγαπημένα (bookmark link). Μάλιστα, αυτό το bookmark είναι δυναμικό και ενσωματώνει τυχόν αλλαγές που μπορεί να προκύψουν στην πορεία, εάν ο χρήστης επισκεφτεί πάλι το link κάποιες ημέρες πιο μετά (εφόσον φυσικά υπάρξουν διαφοροποιήσεις). Σε αυτήν τη φάση η υπηρεσία εστιάζει στην απλότητα και τη λειτουργικότητα και εν καιρώ θα προστεθούν περισσότερες και πιο εξελιγμένες λειτουργίες στο interface.

Πώς μπορεί να είναι σίγουρος ο χρήστης ότι έχετε συμπεριλάβει όλα τα τρέχοντα προγράμματα; Συμμετέχουν οικειοθελώς οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας;

  • Όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, η ιστοσελίδα του Skroutz MyBill ανανεώνεται δυναμικά και σε πραγματικό χρόνο, για να περιλαμβάνει τις πιο πρόσφατες λειτουργίες. Πριν την παρουσίαση της υπηρεσίας, έγιναν όλες οι διαδικασίες επαφής και επικοινωνίας με τους παρόχους και καταλήξαμε σε μία αμοιβαία συνεργασία. Αυτή τη στιγμή υπάρχει καλό κλίμα συνεργασίας, αλλά φυσικά πρόκειται για μία νέα υπηρεσία που πρέπει να καταγράψει έναν πρώτο δοκιμαστικό κύκλο λειτουργίας για αμφότερες τις πλευρές, προτού προχωρήσουμε σε άλλες ενέργειες και μορφές συνεργασίας. Στην παρούσα χρονική στιγμή, εστιάζουμε στην εμπειρία χρήσης και την απρόσκοπτη πρόσβαση στο mybill.skroutz.gr από οποιαδήποτε φορητή ή μη συσκευή (χάρη στο responsive design).

Τέλος, να σημειώσουμε ότι έπεται να προστεθεί σχετικό widget του My Bill στις σελίδες του skroutz.gr, έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί να ενημερώνεται για τυχόν σχετικά προγράμματα κινητής τηλεφωνίας, όταν για παράδειγμα ψάχνει για smartphone με μετρητά από τα καταστήματα που συνεργάζονται με την υπηρεσία.

Ανθή Παναγιωτάκη

Ακολουθήστε το @techingr στο Twitter

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Μάχες «επιβίωσης» στα playout της Super League

Mάχη για την επιβίωσή τους στην Super League δίνουν αρκετές ομάδες στην 5η αγωνιστική των playout.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024