Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τι νέο φέρνει το Android 4.2 Jelly Bean

Τι νέο φέρνει το Android 4.2 Jelly Bean

H Google παρουσίασε στις 29 Οκτωβρίου τις πρώτες συσκευές με την νεότερη έκδοση 4.2 του Android διατηρώντας την επωνυμία Jelly Bean. Στην έκδοση 4.2, υποστηρίζονται οι πανοραμικές λήψεις, η πληκτρολόγηση Gesture Typing, η δημιουργία πολλαπλών λογαριασμών χρηστών στις ταμπλέτες, οι επεκτάσιμες ενεργές ενημερώσεις και άλλα.

H Google παρουσίασε στις 29 Οκτωβρίου τις πρώτες συσκευές με την νεότερη έκδοση 4.2 του Android διατηρώντας την επωνυμία Jelly Bean, το smartphone Nexus 4 από την LG και το tablet Nexus 10, κατασκευασμένο από την Samsung. Στην έκδοση 4.2, υποστηρίζονται οι πανοραμικές λήψεις, η πληκτρολόγηση Gesture Typing, η δημιουργία πολλαπλών λογαριασμών χρηστών στις ταμπλέτες, οι επεκτάσιμες ενεργές ενημερώσεις και άλλα.

Στην έκδοση 4.2, το Android υποστηρίζει την λειτουργία Photo Sphere, που επιτρέπει την λήψη πανοραμικών φωτογραφιών «στις 360 μοίρες».

Οι φωτογραφίες που λαμβάνονται με την λειτουργία Photo Sphere μπορούν να κοινοποιηθούν και να εμφανιστούν στην τοποθεσία όπου έγινε η λήψη τους πάνω στους Χάρτες του Google, στην εφαρμογή Google Earth, στο Google Search, στο Google+ Local, αλλά και σε τρίτους δικτυακούς τόπους που αξιοποιούν το Google Maps API.

  • Μια ακόμα αλλαγή που φέρνει η έκδοση Android 4.2 αφορά στην πληκτρολόγηση με το λεγόμενο Gesture Typing. Η Google υποστηρίζει ότι σύροντας το δάχτυλό μας από γράμμα σε γράμμα, και αναθέτοντας στην λειτουργία την εισαγωγή των κενών διαστημάτων μεταξύ των λέξεων, η πληκτρολόγηση στα εικονικά πληκτρολόγια των smartphone και tablet με Android 4.2 γίνεται πιο γρήγορη και πιο εύκολη. Επίσης, η Google έχει επεκτείνει το θησαυρό λέξεων σε μια προσπάθεια να επιτύχει καλύτερες προβλέψεις στις προτεινόμενες λέξεις, ώστε να ελαχιστοποιείται η πληκτρολόγηση.

Στις γλώσσες που υποστηρίζεται, βελτιωμένη θα είναι και η φωνητική πληκτρολόγηση, χωρίς να είναι απαραίτητη η σύνδεση του τηλεφώνου σε δίκτυο μεταφοράς δεδομένων.

  • Έμφαση δίνει η Google και στην χρήση του tablet από πολλαπλούς χρήστες. Στην έκδοση 4.2, οι χρήστες tablet μπορούν να ορίσουν διαφορετικά προφίλ χρήστη και να ξεκλειδώνουν το tablet στο κατάλληλο. Η δυνατότητα Multiple users αφορά μόνο στα tablet με Android 4.2 και με αυτούς τους λογαριασμούς κάθε χρήστης του tablet μπορεί να έχει την δική του αρχική οθόνη, την δική του επιλογή background, widget, app και παιχνιδιών – τηρώντας δεδομένα ανά χρήστη όπως high score και level. Η εναλλαγή από τον ένα λογαριασμό χρήστη στον άλλο μπορεί να γίνει χωρίς log in και log out.
  • To Android 4.2 υποστηρίζει την προτυποποιημένη τεχνολογία WiFi Miracast που επιτρέπει την ασύρματη μεταφορά περιεχομένου στην τηλεόραση με την σύνδεση του κατάλληλου εξοπλισμού σε HDTV.

Μπορείτε να δείτε τι είναι το Miracast

  • Smartphone και tablet με Android 4.2 θα μπορούν επίσης να… ονειρεύονται σε κατάσταση «Daydream». Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που η συσκευή παραμένει αδρανής μπορεί να οριστεί να προβάλλει ένα slideshow φωτογραφιών ή ειδήσεις (Google Currents) και άλλα.
  • Αλλαγές στις ενημερώσεις φέρνει ακόμα η έκδοση 4.2. Οι ενημερώσεις (Notifications) στο επάνω μέρος της συσκευής είναι ενεργές, και αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης κατορθώνει με λιγότερα αγγίγματα να εκτελεί συναφείς με τις ειδοποιήσεις λειτουργίες, όπως να στείλει e-mail για μια προγραμματισμένη συνάντηση ή να κάνει snooze σε όσους έχουν προσκληθεί.
  • Επίσης, στο Android 4.2 προστίθεται η υπηρεσία Google Now «με χρήσιμες πληροφορίες πριν καν τις ζητήσετε», όπως ο χρόνος άφιξης του τρένου όταν ο επιβάτης το περιμένει, ενημέρωση για αξιοθέατα στο σημείο που βρίσκεται και άλλα.

To Android 4.2 συνεχίζει να υποστηρίζει την ασύρματη μεταφορά περιεχομένου από Android σε Android με το λεγόμενο Android Beam, υπό την προϋπόθεση ότι αμφότερες οι συσκευές που σχεδόν ακουμπούν πλάτη με πλάτη έχουν τσιπ NFC.

Οι πρώτες συσκευές με Android 4.2 Jelly Bean είναι το Nexus 10 και το Nexus 4, ενώ προγενέστερες όπως το Nexus 7 με Android 4.1 Jelly Bean εκτιμάται ότι θα αποκτήσουν την ενημέρωση λογισμικού ταχύτερα από άλλες συσκευές με Android.

To The Verge επισκέφτηκε κατά αποκλειστικότητα τα κεντρικά γραφεία της Google για μια επίδειξη των νέων συσκευών και του Android 4.2. Μπορείτε να δείτε το βίντεο:

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024