Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Eutelsat Tooway - Δορυφορικό Ίντερνετ 2/1Mbps με €19,90 το μήνα

Eutelsat Tooway – Δορυφορικό Ίντερνετ 2/1Mbps με €19,90 το μήνα

Η υπηρεσία Tooway που προσφέρεται μέσω του δορυφόρου υψηλής ισχύος KA-SAT, παρέχει ταχύτητες download έως 18Mbps και upload έως 6Mbps, με δυνατότητα κατανάλωσης όγκου δεδομένων έως 50Gb το μήνα. Αυτό σημαίνει ότι το υψηλότερο πακέτο της υπηρεσίας προσφέρει πλέον ταχύτητες 18Mbps αντί για 10Mbps, όλο το εύρος των πακέτων της υπηρεσίας επιτρέπει κατανάλωση μεγάλου όγκου δεδομένων, ενώ το επίπεδο των τιμών παραμένει το ίδιο.

Η Eutelsat Communications ανακοίνωσε σημαντικές βελτιώσεις στη δορυφορική της υπηρεσία Tooway, οι οποίες θα ενισχύσουν την ταχύτητα και την αποδοτικότητα του δορυφορικού ευρυζωνικού Internet στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο. Προσφέροντας υψηλότερες ταχύτητες, αυξημένο όγκο δεδομένων και χαμηλότερο κόστος εισόδου για τους νέους χρήστες, η τελευταία γενιά της υπηρεσίας δορυφορικού ευρυζωνικού Internet Tooway είναι διαθέσιμη και θα αρχίσει σταδιακά η πώληση της από τους κατά τόπους εμπορικούς διανομείς.

Άμεσα έως 18Mbps για τους καταναλωτές, ανεξάρτητα από την τοποθεσία που βρίσκονται

Η υπηρεσία Tooway που προσφέρεται μέσω του δορυφόρου υψηλής ισχύος KA-SAT, παρέχει ταχύτητες download έως 18Mbps και upload έως 6Mbps, με δυνατότητα κατανάλωσης όγκου δεδομένων έως 50Gb το μήνα. Αυτό σημαίνει ότι το υψηλότερο πακέτο της υπηρεσίας προσφέρει πλέον ταχύτητες 18Mbps αντί για 10Mbps, όλο το εύρος των πακέτων της υπηρεσίας επιτρέπει κατανάλωση μεγάλου όγκου δεδομένων, ενώ το επίπεδο των τιμών παραμένει το ίδιο.

  • Ένα νέο πακέτο ελαφριάς χρήσης είναι πλέον διαθέσιμο και προσφέρει ταχύτητες download έως και 2Mbps και upload έως 1Mbps, με αναμενόμενη τιμή λιανικής από €19,90 (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Με στόχο τη μείωση του κόστους εισόδου για τους νέους χρήστες, η Skylogic, θυγατρική εταιρεία της Eutelsat για το ευρυζωνικό Internet, εγκαινιάζει σε συγκεκριμένες χώρες ένα ελκυστικό πρόγραμμα ενοικίασης του εξοπλισμού από τους χρήστες.

Τη στροφή προς μία ταχύτερη και υψηλότερου όγκου δεδομένων υπηρεσία, έγινε εφικτή με την αναβάθμιση της ψηφιακής υποδομής του KA-SAT, από τα 8PSK στα 16ΑPSK, γεγονός που ενίσχυσε σημαντικά τη συνολική ισχύ του συστήματος.

«H σημερινή ανακοίνωση, αποδεικνύει την αφοσίωση μας στην προσπάθεια για βελτίωση της υπηρεσίας Tooway, η οποία φτιάχτηκε ουσιαστικά για να συνδέει τους ανθρώπους, σε περιοχές οι οποίες έχουν μειωμένη ή καθόλου κάλυψη ADSL», δήλωσε ο Michel de Rosen, Διευθύνων Σύμβουλος της Eutelsat. «Σύμφωνα με τις μετρήσεις του Digital Scorecard της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκαν τον προηγούμενο μήνα, 10 εκατομμύρια σπίτια στις 27 χώρες της ΕΕ δεν είναι εξοπλισμένα με ευρυζωνικό Internet, κάτι που σημαίνει ότι μένει να γίνει πολλή δουλειά για να επιτευχθούν οι στόχοι της Digital Agenda στην ΕΕ αλλά και σε ευρύτερο επίπεδο, σε όλο το αποτύπωμα του KA-SAT. Πιστεύουμε ότι η ανανεωμένη υπηρεσία Tooway, που προσφέρεται μέσω του KA-SAT, καθώς και το βελτιωμένο πρόγραμμα παροχής εξοπλισμού στους χρήστες, θα δώσει έναυσμα σε καταναλωτές που στερούνται τα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη της ευρυζωνικότητας λόγω διαδικτυακών συνδέσεων μέτριας ποιότητας, να στραφούν στο δορυφορικό ευρυζωνικό Internet».

Καταναλωτικά πακέτα της υπηρεσίας Tooway

  • Το Tooway 2 με ταχύτητες 2/1Mbps για κίνηση 2GB χρεώνεται 19,90 ευρώ το μήνα.
  • Το Tooway 12 με ταχύτητες 8/2Mbps για κίνηση 8GB χρεώνεται 29,90 ευρώ το μήνα.
  • Το Tooway 18 με ταχύτητες 12/4Mbps για κίνηση 16GB χρεώνεται 39,90 ευρώ το μήνα.
  • Το Tooway 18Max με ταχύτητες 18/6Mbps για κίνηση 26GB χρεώνεται 54,90 ευρώ το μήνα.
  • Το Tooway 18Max με ταχύτητες 18/6Mbps για κίνηση 50GB χρεώνεται 89,90 ευρώ το μήνα.

(Αναμενόμενες τιμές λιανικής με ΦΠΑ)

Ο εξοπλισμός του Tooway για τους χρήστες αποτελείται από ένα δορυφορικό πιάτο 77cm και ένα μόντεμ, το οποίο συνδέεται με PC ή Mac μέσω θύρας Ethernet. Οι καταναλωτές μπορούν να επιλέξουν να εγκαταστήσουν οι ίδιοι τον εξοπλισμό τους ή αυτό να γίνει από επαγγελματία εγκαταστάτη. Η εγκατάσταση του εξοπλισμού γίνεται τοποθετώντας το πιάτο στις 9° Ανατολικά, με τη χρήση ενός ηχητικού βομβητή που συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία και ακολουθώντας τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για την ενεργοποίηση του μόντεμ. Το σύστημα Tooway μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης για Voice over IP και IPTV. Με τη χρήση ενός dual-feed (Ku-Ka), είναι δυνατή και η απευθείας λήψη τηλεοπτικών καναλιών από κοντινούς δορυφόρους.

KA-SAT – πρωτοπόρος της νέας γενιάς δορυφόρων πολλαπλών δεσμών εκπομπής στην Ευρώπη

Κατασκευασμένος για την Eutelsat από την Astrium, ο KA-SAT είναι ο πρώτος από τους δορυφόρους νέας γενιάς με πολλαπλές δέσμες εκπομπής και μεγάλη χωρητικότητα, γεγονός που επιτρέπει την επαναχρησιμοποίηση συχνοτήτων. Το επίγειο δίκτυο χρησιμοποιεί την τεχνολογία SurfBeam 2 της ViaSat, μια εξελιγμένη εκδοχή της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται τόσο για τη δορυφορική ευρυζωνική σύνδεση περισσότερων από 500.000 σπιτιών, όσο και στον ευρυζωνικό δορυφόρο ViaSat 1 της Βορείου Αμερικής. Ο συνδυασμός της εξαιρετικά μεγάλης χωρητικότητας του KA-SAT και της SurfBeam δίνει τη δυνατότητα προσφοράς ευρυζωνικού Internet, σε ταχύτητες συγκρίσιμες με το επίγειο ευρυζωνικό δίκτυο, σε σπίτια της Ευρώπης, αλλά και όλης της Μεσογείου.

Σχετικά με τη Skylogic

Η Skylogic παρέχει ευρυζωνικές υπηρεσίες επικοινωνίας για την πρόσβαση στο Ίντερνετ (με χρήση του πρωτοκόλλου IP) και δορυφορικής τηλεόρασης για ιδιωτικές επιχειρήσεις και δημόσιους οργανισμούς. Η εταιρεία, με έδρα στο Τορίνο, αποτελεί θυγατρική της Eutelsat. Το SkyPark, το teleport της Skylogic στο Τορίνο, στεγάζει μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες αμφίδρομης ευρυζωνικής επικοινωνίας IP στον κόσμο. Τα δορυφορικά δίκτυα της Skylogic συνδέονται μέσω οπτικών ινών με όλους τους μεγάλους παρόχους του κλάδου, παρέχοντας εγγυημένη συνδεσιμότητα στην Ευρώπη, τη λεκάνη της Μεσογείου, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και την Αμερική. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τις διευθύνσεις: www.skylogic.com και www.tooway.com

In.gr Τεχνολογία

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024