Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Από Παρασκευή οι προγραμματικές δηλώσεις, την Πέμπτη το ραντεβού Σαμαρά - τρόικας

Από Παρασκευή οι προγραμματικές δηλώσεις, την Πέμπτη το ραντεβού Σαμαρά – τρόικας

Το απόγευμα της Παρασκευής 6 Ιουλίου θα αρχίσει στη Βουλή η τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, παρόντος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Η διαδικασία θα κορυφωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Νέα σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη την Τετάρτη.

Το απόγευμα της Παρασκευής 6 Ιουλίου θα αρχίσει στη Βουλή η τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, παρόντος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Η διαδικασία θα κορυφωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Παράλληλα, την Τετάρτη θα γίνει στην Κηφισιά νέα συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη εν όψει των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και των προγραμματικών δηλώσεων.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς θα αναγνώσει ο ίδιος τις προγραμματικές δηλώσεις, αλλά η ομιλία του θα είναι σύντομη, καθώς βρίσκεται σε στάδιο αποθεραπείας μετά την σοβαρή εγχείριση στο δεξί μάτι.

Ο πρωθυπουργός σταδιακά επανέρχεται σε κανονικούς ρυθμούς, προεδρεύει συσκέψεων στην οικία του στην Κηφισιά, ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου θα βρεθεί την προσεχή Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία θα έχει και την πρώτη του, μικρής διάρκειας, συνάντηση με την τρόικα ως πρωθυπουργός (13:00).

Επίσης, με βάσει τον προγραμματισμό, η ορκωμοσία του νέου υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα θα γίνει το πρωί της Πέμπτης 5 Ιουλίου (10 πμ). Αμέσως μετά (11 πμ) ο κ. Στουρνάρας θα έχει συνάντηση με την τρόικα.

Μαζί με τον κ. Στουρνάρα θα ορκισθούν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος θα οριστεί υφυπουργός Επικρατείας, και ο βουλευτής Καρδίτσας Κ. Τσιάρας ως υφυπουργός Αποδήμου Ελληνισμού.

Παράλληλα, εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθούν και επίσημα οι αρμοδιότητες μεταξύ υπουργών, αναπληρωτών και υφυπουργών, καθώς η εντολή του πρωθυπουργού είναι να μην χαθεί χρόνος και να τρέξουν με ταχείς ρυθμούς, ώστε να υπάρξουν και άμεσα αποτελέσματα.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Λουίς Ενρίκε: «Μεγάλο κίνητρο για την Παρί το τρεμπλ»

Όσα είπε ο Λουίς Ενρίκε για ένα πιθανό τρεμπλ της Παρί Σεν Ζερμέν φέτος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024