Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Nike+ Running | App δικτυώνει τους δρομείς ανά τον κόσμο

Nike+ Running | App δικτυώνει τους δρομείς ανά τον κόσμο

Το μεγαλύτερο running club στον κόσμο παρουσιάζει την ανασχεδιασμένη εφαρμογή Nike+ Running για iPhone, εμπλουτισμένη με πολλά νέα χαρακτηριστικά, διαθέσιμη και σε έκδοση για Android.

Το μεγαλύτερο running club στον κόσμο παρουσιάζει την ανασχεδιασμένη εφαρμογή Nike+ Running για iPhone, εμπλουτισμένη με πολλά νέα χαρακτηριστικά, διαθέσιμη και σε έκδοση για Android.

Η εφαρμογή Nike+ Running εξελίχθηκε ώστε να προσφέρει σε περισσότερους δρομείς τη δυνατότητα να παρακολουθούν, να μετρούν, να συγκρίνουν και να μοιράζονται τα στοιχεία των διαδρομών τους με χρήστες σε όλο τον κόσμο -στην κοινότητα NIKE+, συμμετέχουν 7 εκατομμύρια από το 2006 όταν άρχισε να δημιουργείται.

Οι δρομείς σε όλο τον κόσμο μπορούν τώρα να έχουν πρόσβαση μέσω της ανασχεδιασμένης εφαρμογής Nike+ Running για το iPhone, και της ολοκαίνουριας εφαρμογής Nike+ Running για συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android, την ταχύτερη απόδοση και τις εξυπνότερες λειτουργίες μέσω του νέου nikeplus.com, καθώς και βελτιωμένες δυνατότητες κοινοποίησης σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης -όλα μέσα στο πλαίσιο του εξελισσόμενου οικοσυστήματος προϊόντων Nike+ Running.

«Η εμπειρία της εφαρμογής Nike+ Running είναι ένας από τους πιο εξατομικευμένους τρόπους με τους οποίους βοηθούμε και παρακινούμε το δρομέα,» δήλωσε ο Jayme Martin, Vice President, Global Category Running «Ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο που θα φέρει την εμπειρία του τρεξίματος σε ένα νέο επίπεδο όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, τη συμμετοχή, την κοινοποίηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την παροχή γνώσεων με βάση τα δεδομένα.»

Η εξέλιξη των προϊόντων Nike+ Running είναι η ανασχεδιασμένη εφαρμογή Nike+ Running (η οποία ονομαζόταν Nike+ GPS App). Εκτός από τις σημαντικές αναβαθμίσεις στην έκδοση για συσκευές iPhone, η Nike έχει κυκλοφορήσει την εφαρμογή Nike+ Running για συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android. Και οι δύο εφαρμογές διατίθενται δωρεάν και επιτρέπουν στους δρομείς να παρακολουθούν, να κοινοποιούν και να συγκρίνουν τα στοιχεία των διαδρομών τους – και όλα αυτά στα πλαίσια μιας εύχρηστης εμπειρίας για το χρήστη.

«Η επέκταση του NIKE+ σε πολλαπλές πλατφόρμες κινητών συσκευών θα μας επιτρέψει να εξυπηρετούμε περισσότερους δρομείς από ποτέ. Ακόμα πιο πολλοί αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την εμπειρία του NIKE+, καθώς πρόκειται για μια απίστευτα συναρπαστική στιγμή για την κοινότητα των δρομέων,» είπε ο Stefan Olander, Vice President, Digital Sport.

Η εφαρμογή Nike+ Running διαθέτει ένα καινούριο, εύχρηστο περιβάλλον χειρισμού – προσαρμοσμένο και βελτιστοποιημένο για κάθε λειτουργικό σύστημα – το οποίο περιλαμβάνει αρκετές νέες δυνατότητες για τους δρομείς.

  • Η πλοήγηση κατά τη διάρκεια του τρεξίματος είναι απρόσκοπτη και απλή και επιτρέπει στους δρομείς να ελέγχουν εύκολα τα σημαντικά στατιστικά στοιχεία για τις διαδρομές τους, να βλέπουν την πρόοδό τους σε χάρτη μέσω GPS, να αλλάζουν τραγούδια ή να λαμβάνουν ηχητικές ανταποκρίσεις χωρίς να χάνουν ούτε βήμα.

Ο σχεδιασμός και των δύο εφαρμογών επικεντρώθηκε κυρίως στην παροχή κινήτρων στους δρομείς. Η νέα λειτουργία «Next Moves» στην αρχική οθόνη, επιτρέπει στους δρομείς να βλέπουν και να επιλέγουν εύκολα τους προτεινόμενους στόχους προς κατάκτηση: για παράδειγμα, να τρέξουν πιο γρήγορα μια διαδρομή 5 χλμ. ή να διανύσουν τη μεγαλύτερη διαδρομή τους.

Στην έκδοση για το λειτουργικό σύστημα iOS, η λειτουργία «Next Moves» παρουσιάζει την τελευταία διαδρομή σας σε σύγκριση με το μέσο όρο των επιδόσεών σας και παρέχει άλλες προτάσεις για την επόμενη διαδρομή σας.

Επιπλέον, μια γραμμή προόδου που μεταβάλλεται δυναμικά βοηθά τους δρομείς να έχουν συνεχώς κίνητρα και να παρακολουθούν την επίτευξη των στόχων που έχουν θέσει μέσω του προφίλ τους στο nikeplus.com.

Οι εφαρμογές κάνουν πιο διασκεδαστική την κοινοποίηση των δεδομένων με τις λειτουργίες συνοπτικών στοιχείων διαδρομών. Οι δρομείς μπορούν τώρα να επιλέγουν στοιχεία από μια μεγαλύτερη γκάμα τύπων εδάφους, αλλά και να προσθέτουν ετικέτες (tags) με τα υποδήματα που χρησιμοποιούν ώστε να παρακολουθούν τα συνολικά χιλιόμετρα που διανύουν με κάθε τύπο υποδήματος.

Οι δρομείς δεν χρειάζεται πλέον να εισάγουν στοιχεία για τις καιρικές συνθήκες αν θέλουν να τα καταγράφουν – η εφαρμογή γνωρίζει αυτόματα τι καιρό κάνει αναλόγως την τοποθεσίας που ανιχνεύει το GPS.

Η εφαρμογή Nike+ Running διατίθεται δωρεάν για τις συσκευές iPhone από το App Store, με δυνατότητα λήψης από το iPhone ή από τη διεύθυνση www.itunes.com/appstore. Η Εφαρμογή Nike+ Running για συσκευές Android, από σήμερα διατίθεται δωρεάν από το Google Play.

Βελτιωμένη δυνατότητα κοινοποίησης σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η Nike και το Facebook συνεργάστηκαν για να κάνουν ευκολότερη και πιο διασκεδαστική την κοινοποίηση στοιχείων στο Facebook, με τη δυναμική και κοινωνική ενσωμάτωση αυτής της δυνατότητας στην εφαρμογή Nike+ Running. Δημοσιεύοντας στοιχεία των διαδρομών τους από την εφαρμογή Nike+ Running στο Facebook, οι δρομείς θα μπορούν να δουν την καταγεγραμμένη συνολική απόσταση που έχουν διανύσει, τις πόλεις στις οποίες έχουν τρέξει και ένα χάρτη με τη μεγαλύτερη διαδρομή τους. Η εφαρμογή είναι μία από τις πρώτες που χρησιμοποιούν τη λειτουργία δημιουργίας ετικετών φίλων, ώστε οι δρομείς να μπορούν να βλέπουν τους φίλους τους με τους οποίους τρέχουν μαζί πιο συχνά.

Για πρώτη φορά, οι δρομείς μπορούν να δημιουργούν ετικέτες αντιστοίχισης των φίλων τους στο Facebook με τις διαδρομές τους μέσω της εφαρμογής Nike+ Running. Στη συνέχεια, η πορεία τους θα κοινοποιείται στο χρονολόγιό τους – ώστε να είναι ακόμα πιο εύκολο να μαθευτούν οι καλύτερες επιδόσεις τους.

Η νέα εμπειρία κάνει πιο εύκολη και διασκεδαστική τη δημοσίευση των στοιχείων των διαδρομών στο Twitter και, κατ’ αποκλειστικότητα στην έκδοση για το λειτουργικό σύστημα iOS, στο Path. Στο Path, οι δρομείς έχουν πλέον τη δυνατότητα να κοινοποιούν τις διαδρομές και τους χρόνους τους μέσω της εύχρηστης λειτουργίας «Share This Run».

Οι εφαρμογές Nike+ Running συνδέονται στο nikeplus.com. Η Nike ανακατασκεύασε τη διαδικτυακή τοποθεσία εκ βάθρων χρησιμοποιώντας HTML5 για καλύτερη υποδομή, ταχύτερη απόδοση και εξυπνότερες δυνατότητες. Στην αρχική σελίδα υπάρχει ένας καινούριος πίνακας στοιχείων, σχεδιασμένος για να παρέχει στους δρομείς τα κύρια στατιστικά δεδομένα τους και συνοπτικά στοιχεία για τη δραστηριότητά τους με μια ματιά. Από εκεί, οι δρομείς μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλες τις βελτιωμένες λειτουργίες, όπως οι:


  • NikeFuel:
    Οι δρομείς πλέον κερδίζουν πόντους NikeFuel για τις διαδρομές τους, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να συγκρίνουν το επίπεδο των δραστηριοτήτων τους με όλα τα μέλη της κοινότητας NIKE+.
  • Enhanced Social Sharing (Βελτιωμένη Δυνατότητα Κοινοποίησης σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης): Οι δρομείς μπορούν να κοινοποιούν τις διαδρομές, τους στόχους, τα επιτεύγματά τους και χάρτες με ένα απλό κλικ.

  • Goals
    (Στόχοι): Οι στόχοι προβάλλονται πλέον ξεκάθαρα στον πίνακα και είναι ευκολότερα αναγνωρίσιμοι και πιο εξατομικευμένοι ώστε να διατηρούν τους δρομείς στην πορεία που έχουν χαράξει και να τους παρέχουν κίνητρα.

  • Next Moves
    (Επόμενες Κινήσεις): Μια εξατομικευμένη μηχανή δημιουργίας περιεχομένου, η οποία προσφέρει συμβουλές προπόνησης, βοηθά στον καθορισμό στόχων και προτείνει δραστηριότητες με βάση τα δεδομένα των δρομέων.

  • Nike+ Places
    (Τοποθεσίες Nike+): Η ανασχεδιασμένη λειτουργία Nike+ Maps (Χάρτες Nike+) προσφέρει πλέον βελτιωμένη δυνατότητα κοινοποίησης σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ευκολότερους τρόπους εύρεσης διαδρομών στις πόλεις των δρομέων – επιπλέον των χαρτών δημοφιλέστερων διαδρομών, των πινάκων καλύτερων επιδόσεων Nike+ Top Route και της δυνατότητα σχεδιασμού και δημιουργίας χαρτών με διαδρομές που έχουν απολαύσει οι δρομείς.

  • Levels (Επίπεδα):
    Προστέθηκε η δυνατότητα καθορισμού ορόσημων μέσα στα επίπεδα και ένα κορυφαίο επίπεδο Volt για τους δρομείς που έχουν διανύσει 15.000+ χιλιόμετρα.

Το Οικοσύστημα NIKE+

Το NIKE+, το οποίο άρχισε να λειτουργεί το 2006 με αντικείμενο το τρέξιμο, έχει επεκταθεί αποτελώντας ένα οικοσύστημα για πολλαπλά αθλήματα που περιλαμβάνει το Nike+ Basketball, το Nike+ Training και το Nike+ Kinect Training, που ξεκίνησε πρόσφατα.

Αθλητές κάθε επιπέδου μπορούν να βρίσκουν μια πληθώρα συσκευών, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας σειράς χρωμάτων για το Nike+ SportWatch GPS powered by TomTom, καθώς και τα Nike+ FuelBand, Nike+ Sportband, τις εφαρμογές Nike+ Running και τα iPod nano με δυνατότητα χρήσης της τεχνολογίας NIKE+.

Χρήστες που επιδίδονται σε διάφορα αθλήματα μπορούν να επισκέπτονται έναν και μόνο προορισμό, το nikeplus.com, για πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα τους δημιουργώντας μια διεθνή, συνδεδεμένη κοινότητα για τον αθλητισμό.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

inbox
today

Τα θέματα της επικαιρότητας που θα σε απασχολήσουν σήμερα

Sports in

Life Scene

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024