Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Saab: Η επιστροφή και το ηλεκτρικό μέλλον

Saab: Η επιστροφή και το ηλεκτρικό μέλλον

Τα σενάρια για υποψήφιους αγοραστές παίρνουν επισήμως τέλος για την σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία που  βρήκε αγοραστή, ωστόσο, μέχρι τη δημοσιοποίηση όλων των παραμέτρων της συμφωνίας αναμένονται να δημιουργηθούν, νέα που αυτή την φορά θα αφορούν την μορφή που θα έχει η "νέα" Saab.

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που ήθελαν την Saab να πωλείται στη σουηδική εταιρεία National Electric Vehicle Sweden AB την οποία στηρίζει με κεφάλαια, σινοιαπωνική κοινοπραξία.

Στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από τους διαχειριστές της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας οι οποίοι μετά την χρεοκοπία της, είχαν αναλάβει την αγοραπωλησία, δεν αναφέρονται λεπτομέρειες για τους οικονομικούς όρους της συμφωνίας, ωστόσο αποτυπώνεται σαφώς ο νέος προσανατολισμός της Saab Automobile.

«H εταιρεία (National Electric Vehicle Sweden AB) θα ξεκινήσει μια νέα δραστηριότητα στο Trolhattan όπου η διαδικασία εξέλιξης και παραγωγής θα επικεντρωθεί στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Όσον αφορά το υπόβαθρο του αγοραστή, πρόκειται για σουηδική εταιρεία την οποία όμως, μοιράζονται η ιαπωνική εταιρεία επενδύσεων Sun και η κινεζική εταιρεία με αντικείμενο τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και έδρα το Hong Kong, National Modern Energy Holdings.

auto.in.gr

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024