Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Ξεκάθαρο να είναι το μήνυμα των εκλογών, ζητά ο Γ.Παπανδρέου

Την εκτίμηση ότι το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει η Ελλάδα την Ευρωζώνη θα ήταν «πολύ χειρότερη επιλογή», που θα κατέστρεφε την οικονομία, εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC. Ο ίδιος τόνισε ότι είναι ανάγκη να σταλεί από το λαό ένα ξεκάθαρο μήνυμα για να σταματήσει η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια, ώστε η χώρα να μπει στο δρόμο της ανάκαμψης. Ο κ. Παπανδρέου παρατήρησε ότι οι Έλληνες δεν θέλουν να φύγουν από το ευρώ και γιαυτό η απόφαση της 17ης Ιουνίου είναι μια μεγάλη πρόκληση.

Την εκτίμηση ότι το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει η Ελλάδα την Ευρωζώνη θα ήταν «πολύ χειρότερη επιλογή», εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC.

Παράλληλα, χαρακτήρισε εκτός πραγματικότητας την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «θέλει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο».

Ο Γ.Παπανδρέου προειδοποίησε ότι το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ θα είχε σοβαρές συνέπειες στο τραπεζικό σύστημα, καθώς θα επικρατούσε πανικός και θα υπήρχαν μαζικές αναλήψεις, και σε ευρύτερο πλαίσιο θα κατέστρεφε την οικονομία της χώρας.

Τόνισε ότι είναι ανάγκη να σταλεί από το λαό ένα ξεκάθαρο μήνυμα για να σταματήσει η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια, ώστε η χώρα να μπει στο δρόμο της ανάκαμψης.

Επίσης παρατήρησε ότι οι Έλληνες δεν θέλουν να φύγουν από το ευρώ και γιαυτό η απόφαση της 17ης Ιουνίου είναι μια μεγάλη πρόκληση.

Εξήγησε ότι η Ελλάδα δεν είναι Αργεντινή, καθώς δεν είναι συνδεδεμένη με το ευρώ (όπως ήταν η Αργεντινή με το δολάριο), αλλά το ευρώ είναι το νόμισμα της χώρας. Επιπλέον, παρατήρησε ότι η Ελλάδα είναι εξαρτημένη από τις εισαγωγές, δεν έχει σημαντική πρωτογενή παραγωγή και ακόμη δεν έχει ικανοποιητικό επίπεδο εξαγωγών.

Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, εκείνοι που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα δεν το κάνουν λόγω ανασφάλειας και αβεβαιότητας. Ο λαός πρέπει να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στις εκλογές, ώστε να σταματήσει αυτή η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια.

Στην υποθετική περίπτωση που η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, οι αγορές θα ψάχνουν την επόμενη χώρα που θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο.

Ο Γ.Παπανδρέου κάλεσε την Ευρώπη να λάβει αποφάσεις που θα στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα ότι το ευρώ θα παραμείνει ζωντανό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024