Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To Twitter αρνείται να αποκαλύψει tweet χρήστη

To Twitter αρνείται να αποκαλύψει tweet χρήστη

Σε ποινικό δικαστήριο της Νέας Υόρκης στρέφεται το Twitter για να αποφύγει να ανταποκριθεί σε ένταλμα που υποχρεώνει την υπηρεσία επικοινωνίας με 140 χαρακτήρες να αποκαλύψει tweet και άλλα στοιχεία από τον λογαριασμό του Malcolm Harris, ενός χρήστη που συνελήφθη το φθινόπωρο του 2011 κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων στην γέφυρα του Μπρούκλιν από το κίνημα διαμαρτυρίας Occupy Wall Street.

Σε ποινικό δικαστήριο της Νέας Υόρκης στρέφεται το Twitter για να αποφύγει να ανταποκριθεί σε ένταλμα που υποχρεώνει την δημοφιλή υπηρεσία επικοινωνίας με 140 χαρακτήρες να αποκαλύψει tweet και άλλα στοιχεία (όπως το e-mail) από τον λογαριασμό του Malcolm Harris. Ο χρήστης συνελήφθη το φθινόπωρο του 2011 κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων στην γέφυρα του Μπρούκλιν από το κίνημα Occupy Wall Street.

Οι ενάγοντες επιχειρούν να τεκμηριώσουν τον ισχυρισμό ότι ο κατηγορούμενος γνώριζε τις οδηγίες της αστυνομίας και έδρασε με την πρόθεση να παρακωλήσει την κυκλοφορία στην γέφυρα, μεταδίδει το Reuters. Απευθύνονται λοιπόν στην Twitter Inc. προκειμένου τα σχετικά tweet να αποτελέσουν επιβαρυντικό στοιχείο στην υπόθεση.

Προηγουμένως, δικαστήριο στο Μανχάταν έκρινε ότι η υπηρεσία έχει δικαιώματα επάνω στα tweet των χρηστών και αρνήθηκε αίτημα του Harris να αποτρέψει την έκδοση εντάλματος προς την εταιρεία παροχής της υπηρεσίας διαδικτυακής επικοινωνίας για την αποκάλυψη των tweet του.

Πρόκειται για tweet που καλύπτουν από τον Σεπτέμβριο έως τον Σεπτέμβριο του 2011 από το λογαριασμό του @distructuremal, τα οποία ο χρήστης φέρεται να έχει ήδη διαγράψει.

Ωστόσο, η εταιρεία στέκεται στο πλευρό του χρήστη, και παραπέμπει στους όρους παροχής της υπηρεσίας που προβλέπουν ότι ο χρήστης διατηρεί την ιδιοκτησία του περιεχομένου που δημοσιεύει και κακώς αυτό δεν του αναγνωρίστηκε.

Έτσι, το Twitter παραπέμπει όλους όσοι επιζητούν πρόσβαση σε περιεχόμενο που δημοσιεύουν οι χρήστες του στο hashtag #corevalues και ζητά από το δικαστήριο να ακυρώσει την σχετική εντολή. Εάν επιμείνουν οι ενάγοντες στην απαίτηση, να τους επιδοθεί το, απαιτούμενο, ένταλμα έρευνας, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία, απαντά η Twitter Inc.

Η οργάνωση προάσπισης των ατομικών ελευθεριών ACLU χαρακτήρισε «μεγάλη υπόθεση» την στάση της υπηρεσίας και κάλεσε τους χρήστες να την επικροτήσουν. Κι αυτό καθώς ο συντάκτης του άρθρου, Αden Fine θυμίζει ότι η ελευθερία του λόγου στο Ίντερνετ εξαρτάται από την στάση των εταιρειών που μας παρέχουν υπηρεσίες, αφού ακόμα και αυτό, το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα δεσμεύει την κυβέρνηση όχι όμως και τις επιχειρήσεις.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024