Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρινοπλαστική: Όμορφη μύτη και ελεύθερη αναπνοή

Ρινοπλαστική: Όμορφη μύτη και ελεύθερη αναπνοή

Η απόκτηση όμορφης μύτης με ελεύθερη αναπνοή αποτελεί επιθυμία και ανάγκη αρκετών ανδρών και γυναικών. Η επιτυχημένη ρινοπλαστική εξασφαλίζει αυτό που η φύση δεν τους παραχώρησε και τόσο απλόχερα.

Η απόκτηση όμορφης μύτης με ελεύθερη αναπνοή αποτελεί επιθυμία και ανάγκη αρκετών ανδρών και γυναικών. Η επιτυχημένη ρινοπλαστική εξασφαλίζει αυτό που η φύση δεν τους παραχώρησε και τόσο απλόχερα.

H αισθητική και λειτουργική πλαστική εγχείρηση στη μύτη, η οποία ονομάζεται και ρινοπλαστική, μπορεί να βελτιώσει την όψη, το σχήμα και τη γενικότερη εμφάνιση της μύτης, αλλά και να την κάνει πιο λειτουργική στον ρόλο τον οποίο παίζει για ελεύθερη και απρόσκοπτη αναπνοή. O σκοπός, λοιπόν, της ρινοπλαστικής είναι να επιτύχει πιο όμορφη μύτη, εναρμονισμένη στο πρόσωπο και συμμετρική ως προς τα άλλα χαρακτηριστικά του, συγχρόνως όμως να λειτουργεί ως όργανο άριστα στην αποστολή της.

H επιτυχημένη ρινοπλαστική ενισχύει την αυτοπεποίθηση, βελτιώνει την αυτοεκτίμηση και γενικότερα επιφέρει ένα επαναστατικά θετικό αποτέλεσμα στον τρόπο με τον οποίο το άτομο σκέπτεται, αισθάνεται και ενεργεί στη ζωή του. Bέβαια, με την προϋπόθεση ότι η επέμβαση δεν θα του δημιουργήσει προβλήματα στην αναπνοή.


Η επιλογή του κατάλληλα εκπαιδευμένου και εξειδικευμένου στη ρινοπλαστική πλαστικού χειρουργού απαιτεί πολύ έρευνα και προσοχή



Για τέλειο αποτέλεσμα της επέμβασης, η πλαστική του ρινικού διαφράγματος είναι καθοριστικής σημασίας, επειδή το ρινικό διάφραγμα είναι ο βασικός σύνδεσμος μεταξύ των διαφόρων δομικών στοιχείων της μύτης και έχει καθοριστική σημασία τόσο για τη λειτουργία (αναπνοή) όσο και την αισθητική της (ομορφιά). Αυτό συμβαίνει, επειδή το ρινικό διάφραγμα λειτουργεί όπως η κεντρική κολώνα στήριξης μιας σκηνής κάμπινγκ, συμμετέχοντας άμεσα και έμμεσα σε όλους τους μηχανισμούς στήριξης της κορυφής της μύτης. Έτσι σήμερα εφαρμόζουμε μια μοντέρνα χειρουργική τακτική ρινοπλαστικής, η οποία συνίσταται στην Tαυτόχρονη Πλαστική Εγχείρηση Μύτης και Ρινικού Διαφράγματος. Eννέα στις δέκα ρινοπλαστικές απαιτούν ταυτόχρονη πλαστική εγχείρηση μύτης και ρινικού διαφράγματος.

Τα πιο βασικά στοιχεία αυτής της μοντέρνας τακτικής πραγματοποίησης ρινοπλαστικής, θα μπορούσαν να συνοψιστούν με τη διατύπωση μόνο των πλεονεκτημάτων της. Είναι παραδεκτό από όλους τους ειδικούς του κόσμου ότι σήμερα πλέον δεν υπάρχουν και δεν διατυπώνονται μειονεκτήματα στην Ταυτόχρονη Πλαστική Μύτης και Ρινικού Διαφράγματος. Όμως επειδή είναι δύσκολη και πολύπλοκη, η εφαρμογή της προϋποθέτει μεγάλη εμπειρία και χειρουργικό ταλέντο και βεβαίως απαιτείται μακρόχρονη μαθητεία και εξάσκηση για την εκμάθησή της. Για το λόγο αυτό και μόνο, η επιλογή του κατάλληλα εκπαιδευμένου και εξειδικευμένου στη συγκεκριμένη εγχείρηση πλαστικού χειρουργού απαιτεί πολύ έρευνα και προσοχή.

Τα πλεονεκτήματα
Τα πλεονεκτήματα της Ταυτόχρονης Πλαστικής Εγχείρησης Μύτης και Ρινικού Διαφράγματος είναι:

  • Μόνο ο εξειδικευμένος στην πλαστική χειρουργική της μύτης είναι εκείνος, ο οποίος μπορεί να εντοπίσει, να διαγνώσει και να διορθώσει τόσο τα αισθητικά όσο και τα λειτουργικά προβλήματα της μύτης, με μία και μοναδική, σωστή και ολοκληρωμένη χειρουργική επέμβαση.
  • «Το τερπνό μετά του ωφελίμου», δηλαδή με μία εγχείρηση, μία νάρκωση και μία ταλαιπωρία, λύνει κανείς και τα δύο του προβλήματα, δηλαδή αισθητικό και λειτουργικό, τα οποία σχεδόν πάντα συνυπάρχουν.
  • Ο ενδιαφερόμενος αποφεύγει το διπλό κόστος δύο ανεξάρτητων εγχειρήσεων και έτσι η ταυτόχρονη πλαστική εγχείρηση μύτης και ρινικού διαφράγματος του κοστίζει το ίδιο, όσο μία απλή ρινοπλαστική.

Με 30 χρόνια εμπειρία στη ρινοπλαστική και έχοντας πραγματοποιήσει επιτυχώς μέχρι σήμερα πάνω από 6.000 ρινοπλαστικές, διαβεβαιώνω ότι η ρινοπλαστική πραγματοποιείται καλύτερα με συνδυασμό γενικής νάρκωσης και τοπικής αναισθησίας.

Τι πρέπει να κάνετε
Eάν επιθυμείτε να υποβληθείτε σε ρινοπλαστική μη βιαστείτε να μπείτε στο χειρουργείο. Kαταστρώστε ένα σχέδιο ενημέρωσης από ειδικούς, κατόπιν ραντεβού. Aυτό δεν σας οδηγεί υποχρεωτικά στην εγχείρηση, είναι όμως ό,τι καλύτερο για να αποφασίσετε σωστά και υπεύθυνα. Ενημερωθείτε με υπομονή από τον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο, με άνεση από το σπίτι σας και συλλέξτε πάσης φύσεως πληροφορίες που θα σας διευκολύνουν στην επιλογή του κατάλληλου χειρουργού. Ρωτήστε τον οικογενειακό σας ιατρό ποιος είναι ο πιο κατάλληλος να αναλάβει τη δική σας επέμβαση. Δεν είναι καθόλου υπερβολή. Ψάξτε το! Κάντε τη δική σας έρευνα. Επισκεφτείτε δύο ή τρεις εξειδικευμένους στην επέμβαση που επιθυμείτε ρινοπλαστικούς. Πληροφορηθείτε από το ιατρικό σώμα για την χειρουργική του ικανότητα και εμπειρία, την εξειδίκευσή του και την προσφορά στην επιστήμη, αλλά και για τις εξειδικευμένες γνώσεις του πάνω στη συγκεκριμένη επέμβαση που επιθυμείτε, δηλαδή τη ρινοπλαστική.


Η απόκτηση όμορφης μύτης με ελεύθερη αναπνοή αποτελεί επιθυμία και ανάγκη αρκετών ανδρών και γυναικών

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση αποτυχημένων ρινοπλαστικών στη χώρα μας. Ένας πολύ πιθανός λόγος γι’ αυτό είναι ότι πολλοί ενδιαφερόμενοι αποφασίζουν να χειρουργηθούν, ενδίδοντας σε υποσχέσεις απόκτησης τέλειας αισθητικής και λειτουργικής μύτης, με εφαρμογή αδόκιμων χειρουργικών προσεγγίσεων, οι οποίες παρουσιάζονται στους υποψήφιους ως δήθεν νέες τεχνικές, χωρίς νυστέρι, αναίμακτα, χωρίς οστεοτομές και οίδημα (πρήξιμο), χωρίς την παραμικρή ταλαιπωρία, συχνά με χρήση ειδικών ενέσιμων υλικών και πολλά άλλα, δηλαδή χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα δόκιμα επιστημονικά βήματα πραγματοποίησης επιτυχημένης ρινοπλαστικής. Δεν είναι σωστό να δίδονται στους υποψήφιους υποσχέσεις πραγματοποίησης επιτυχημένης ρινοπλαστικής, λες και πρόκειται για αλλαγή της κόμμωσης των μαλλιών.

health.in.gr

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024