Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επισκεφθείτε ένα Ροδόκηπο με 700 είδη τριανταφυλλιάς

Επισκεφθείτε ένα Ροδόκηπο με 700 είδη τριανταφυλλιάς

Ένα μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα Ροδόκηπο διαθέτει στις εγκαταστάσεις του στο Σχίνο Λουτρακίου το «Κέντρο Ελληνισμού Ιδρύματος Δαμιανού». Ο Ροδόκηπος αυτός είναι ένας από τους καλύτερους στον κόσμο και περιλαμβάνει 700 ποικιλίες τριανταφυλλιάς, από τις παλαιότερες έως και τις πιο σύγχρονες.


Ένα μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα Ροδόκηπο διαθέτει στις εγκαταστάσεις του στο Σχίνο Λουτρακίου το «Κέντρο Ελληνισμού Ιδρύματος Δαμιανού». Ο Ροδόκηπος αυτός είναι ένας από τους καλύτερους στον κόσμο και περιλαμβάνει 700 ποικιλίες τριανταφυλλιάς, από τις παλαιότερες έως και τις πιο σύγχρονες. Από το ρόδο της Κνωσού μέχρι τα τριαντάφυλλα που υμνούν στα ποιήματα τους ο Ανακρέων και η Σαπφώ, τα τριαντάφυλλα της ελληνικής παράδοσης, καθώς και τριαντάφυλλα από όλα τα μέρη του κόσμου, την Περσία, την Ινδία, την Κίνα και άλλες χώρες. Ανάμεσα τους είναι και η πολύ σπάνια Κινέζικη ποικιλία R. Chinensis Viridiflora με πράσινα τριαντάφυλλα.

Ο Ροδόκηπος, που είναι εγκατεστημένος μέσα σε έναν περιφραγμένο χώρο περίπου 4 στρεμμάτων, έχει ακολουθήσει το αρχιτεκτονικό πρότυπο του διάσημου Ροδόκηπου της πόλης του Μπέλφαστ και έχει σχήμα ελικοειδές. Εκτός από τις τριανταφυλλιές περιλαμβάνει αποστακτήριο για ροδόνερο.

Παράλληλα με τον Ροδόκηπο έχει ιδρυθεί ο Ελληνικός Σύνδεσμος Φίλων της Τριανταφυλλιάς, με σήμα το εξάφυλλο ρόδο, τοιχογραφία του οποίου βρέθηκε στο ανάκτορο της Κνωσού, που είναι και η παλαιότερη στο κόσμο. Ο Σύνδεσμος είναι ισότιμο μέλος του Διεθνούς Συνδέσμου Φίλων της Τριανταφυλλιάς (W.F.R.S.).

Βασικός σκοπός του Συνδέσμου είναι η επέκταση, ενθάρρυνση, τελειοποίηση της επιστήμης, της τέχνης και της τεχνικής της καλλιέργειας της τριανταφυλλιάς, καθώς και της ερασιτεχνικής καλλιέργειας και της αύξησης της γνώσης πάνω στις τριανταφυλλιές και τα τριαντάφυλλα σε κήπους. Τα μέλη του απολαμβάνουν ιδιαίτερα προνόμια με την συμμετοχή τους στις διάφορες εκδηλώσεις του.

Το Κέντρο Ελληνισμού Ιδρύματος Δαμιανού λειτουργεί καθημερινά με ελεύθερη είσοδο.
Ομαδικές επισκέψεις γίνονται κατόπιν συνεννοήσεως με είσοδο 4,50€ κατά άτομο και για τους μαθητές 3,00€ κατά άτομο και παρέχονται ξεναγός και αναψυκτικό.

Κέντρο Ελληνισμού Ιδρύματος Δαμιανού
στο Σχίνο Λουτρακίου

Επιμέλεια: Μαρία Παπουτσή

in.gr

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024