Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων και με γραπτό τεστ

Αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων και με γραπτό τεστ

Τον Ιούνιο, μετά τις εκλογές, αρχίζει η διαδικασία αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, το σύνολο των υπαλλήλων θα υποβληθεί σε γραπτό τεστ, που θα περιλαμβάνει 80 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών. Στόχος της εξέτασης είναι να κριθεί η ικανότητα του προσωπικού για τη θέση που κατέχει. Μεταξύ άλλων, θα βαθμολογηθούν οι σπουδές, οι ξένες γλώσσες, οι ικανότητες και η πείρα που διαθέτουν οι δημόσιοι υπάλληλοι. Το γραπτό τεστ θα αφορά το 20% - 25% της συνολικής αξιολόγησης, δήλωσε ο Δ.Ρέππας στον ΒΗΜΑ 99,5. 

Τον Ιούνιο, μετά τις εκλογές, αρχίζει η διαδικασία αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, το σύνολο των υπαλλήλων θα υποβληθεί σε γραπτό τεστ, που θα περιλαμβάνει 80 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών. Στόχος της εξέτασης είναι να κριθεί η ικανότητα του προσωπικού για τη θέση που κατέχει. Μεταξύ άλλων, θα βαθμολογηθούν οι σπουδές, οι ξένες γλώσσες, οι ικανότητες και η πείρα που διαθέτουν οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Το γραπτό τεστ θα αφορά το 20% – 25% της συνολικής αξιολόγησης, δήλωσε ο Δ.Ρέππας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Δευτέρας.

Ερωτηθείς εάν η αξιολόγηση αυτή θα οδηγήσει σε απολύσεις, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης απάντησε: «Η αξιολόγηση γίνεται για να κατατάξουμε το προσωπικό σε έναν πίνακα και για να πάμε μετά σε καλύτερη αξιοποίησή του».

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα Έθνος που δημοσιεύει τη Δευτέρα το πλαίσιο των κριτηρίων αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, σημειώνει ότι αυτό έχει συμφωνηθεί, σχεδόν στο σύνολό του, από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τους Γάλλους εμπειρογνώμονες που παρέχουν τεχνική βοήθεια για τα θέματα της δημόσιας διοίκησης.

Τα κριτήρια δεν αφορούν πρόσληψη, ή προαγωγή, αλλά αποκλειστικά την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Οι ικανότητες και δεξιότητες του προσωπικού θα διερευνηθούν κατά κλάδο, με την παράθεση ειδικών ερωτημάτων.

Το γραπτό τεστ θα αποτελείται από 80 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, εκ των οποίων οι 40 θα αφορούν ερωτήσεις γενικών διοικητικών θεμάτων και οι άλλες 40 θα είναι ερωτήσεις εξειδικευμένες κατά κλάδο υπαλλήλων.

Στόχος της γραπτής εξέτασης είναι να βαθμολογηθούν:

  • οι σπουδές
  • οι ξένες γλώσσες
  • η επιμόρφωση
  • οι ικανότητες και δεξιότητες
  • η πείρα

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024