Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μενού 3 πιάτων και 3 κρασιών του Αν. Μπαμπατζιμόπουλου, με 20€ στο Piu Verde

Μενού 3 πιάτων και 3 κρασιών του Αν. Μπαμπατζιμόπουλου, με 20€ στο Piu Verde

Το εστιατόριο Piu Verde, σας περιμένει για μια ακόμα βραδιά, την Πέμπτη 5 Απριλίου 2012, μετά τις 18:00, για μια οικονομική προσφορά γεύσεων και αρωμάτων κρασιού!

Το εστιατόριο Piu Verde (Στρατηγού Παπάγου & 8ης Μεραρχίας, τηλ.: 210-6546185), σας περιμένει, για μια ακόμα βραδιά, την Πέμπτη 5 Απριλίου 2012, μετά τις 18:00, για μιαοικονομική προσφορά γεύσεων και αρωμάτων κρασιού!

Στο καταπράσινο cafe-εστιατόριο PIU VERDE, στο άλσος Παπάγου απολαύστε ένα ειδικά επιμελημένο γεύμα τριών πιάτων με 3 διαφορετικά κρασιά του Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου μόνο στην τιμή των 20€!

το μενού αποτελείται από τους εξής συνδυασμούς:

  • Το πιάτο της σαλάτας με ρόκα- παρμεζάνα με λιαστή ντομάτα, συνοδεύεται εξαιρετικά με τον ροζέ Ερωδιό. Άρωμα θελκτικό και γεύση απαλή με τόνους καραμέλας
  • Το ερυθρό Merlot Μπαμπατζιμ με γεύση δυνατή και βελούδινη θα ταιριάξει εξαιρετικά με τα μίνι σουβλάκια κοτόπουλο σε Ασιατική μαρινάδα.
  • Το κυρίως πιάτο, φιλετάκια αγριογούρουνο σε παρφέ πατάτας με σάλτσα πορτοκάλι θα «δέσουν» αρμονικά με το Ξινόμαυρο Μπαμπατζιμ.

Ανακαλύψτε λοιπόν τα μυστικά των κρασιών του Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου και ταξιδέψτε στο μαγικό κόσμο των γεύσεων και των αρωμάτων μέσα από το οικονομικό μενού του Piu Verde.

Η εμπορική διάθεση όλων των προϊόντων του Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου γίνεται από την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε.

Λίγα λόγια για τον παραγωγό

O Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος, 3η γενιά της φημισμένης οικογένειας αποσταγματοποιών, συνεχίζει από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 να ασκεί με μεράκι και πάθος την τέχνη της απόσταξης (ούζα, τσίπουρα, αποστάγματα Στέμφυλων Σταφυλής) στην περιοχή της Αγχιάλου Θεσσαλονίκης, μεταφέροντας με μοναδικό τρόπο τις αυθεντικές μυστικές Πολίτικες συνταγές των προγόνων του και δημιουργώντας τα γνωστά σε όλους προϊόντα- αποστάγματα του «ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ».
Το οικογενειακό μυστικό της απόσταξης ταξιδεύει από γενιά σε γενιά, ξεκινώντας το 1875 όπου η οικογένεια του Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου δραστηριοποιείται στην Κωνσταντινούπολη και παράγει αποστάγματα που αιχμαλωτίζουν σε κάθε σταγόνα τους τον αρωματικό και γευστικό πλούτο του σταφυλιού και του τόπου καταγωγής τους.
Ύστερα στην Ελλάδα, το πολύτιμο έργο συνεχίζεται από τον Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλο. Το εργαλείο ζωής, ο άμβυκας απόσταξης θα παραμείνει το στήριγμα της παράδοσης και της ιδιαίτερης ποιότητας. Μάλιστα, το 1988, όπου το τσίπουρο είναι επισήμως ένα πότο ελληνικό κατοχυρωμένο από την Ε.Ε, το τσίπουρο ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ είναι το ΠΡΩΤΟ εμφιαλωμένο τσίπουρο, ελεγμένο ποιοτικά και φορολογικά.
Παράλληλα ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος από το 1970 ξεκινά με απαράμιλλο ζήλο τη δημιουργία ενός μαγευτικού Οικολογικού Πάρκου 500 στρεμμάτων στις Πλαγιές Βερτίσκου στην περιοχή της Όσσας Λαγκαδά και του περίφημου «Kτήματος Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου». Το κτήμα διαθέτει σήμερα 264 στρέμματα Βιοκλιματικού Αμπελώνα, σύγχρονο οινοποιείο και Εμφιαλωτήριο ενώ οι χώροι του Πάρκου – όλοι επισκέψιμοι-το καθιστούν ως έναν από τους πιο άξιους εκπροσώπους των Δρόμων του Κρασιού της Μακεδονίας.

Το Κτήμα παράγει κρασιά αποκλειστικά από τα βιολογικά σταφύλια του κτήματος τα οποία θεωρούνται σπάνια και χαρισματικά, άξιοι πρεσβευτές του Μακεδονικού Αμπελώνα.
Η οινολογική ευαισθησία του Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου, η σύνδεση του με την παράδοση και την ιστορία της οικογένειας του στην τέχνη της απόσταξης καθώς και το πάθος του για αυθεντικές γεύσεις και αρώματα τον οδήγησαν στη δημιουργία εξαιρετικών προϊόντων. Σήμερα θεωρείται ότι έχει κατακτήσει δίκαια τον τίτλο «ο άρχοντας της απόσταξης».

Συγκεκριμένα η σειρά αποσταγμάτων «ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ» αποτελείται από τα εξής:

*Το αυθεντικό Τσίπουρο ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ που καθιέρωσε τον Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλο. Κυκλοφορεί σε 2 τύπους : Απλό, «χωρίς Γλυκάνισο», για όσους αγαπούν την αληθινή γεύση του τσίπουρου, καθώς και «με Γλυκάνισο», έτσι όπως το προτιμούν οι Μακεδόνες.

*Το περίφημο Ούζο ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ, με την απαράμιλλη ποιότητα και γεύση, καθώς και το ούζο Classic ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ από 100% απόσταγμα και με την συνταγή της οικογένειας από το 1875.

*Τέλος, τα 7 μονοποικιλιακά αποστάγματα από Στέμφυλα (φλούδες) σταφυλιών, περίτεχνες δημιουργίες του Ανέστη: Μοσχάτο, Chardonnay, Malvasia, Ροδίτη, Ξινόμαυρο, Merlot και Cabernet.

Όσο για τα κρασιά του «Κτήματος Όσσας του Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου» αυτά είναι:

– Ο Ερωδιός, τo αγαπημένο Ροζέ κρασί εδώ και 25 χρόνια που ανέδειξε τον Οινοποιό Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλο.

– Το εξαιρετικό ερυθρό κρασί παλαίωσης KYRIOS, ναυαρχίδα του Κτήματος, με πολυετή ωρίμανση σε μικρά δρύινα γαλλικά βαρέλια.

– Το λευκό Γαλήναιος, χαρμάνι των 4 λευκών ποικιλιών του Κτήματος.

– Η σειρά «Κτήμα ΟΣΣΑΣ» με τα ποικιλιακά κρασιά:Chardonnay, Cabernet, Merlot και Ξινόμαυρο.

– Οι εξαίρετες ελληνικές ποικιλίες: Ξινόμαυρο Rose και Μαλαγουζιά.

Beyond Communications

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024