Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ισχυρός σεισμός 7,6 Ρίχτερ κοντά στο Ακαπούλκο του Μεξικό

Ισχυρός σεισμός 7,6 Ρίχτερ κοντά στο Ακαπούλκο του Μεξικό

Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 7,6 Ρίχτερ, σημειώθηκε κοντά στο Ακαπούλκο του Μεξικό το απόγευμα της Τρίτης. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε μεγάλη ακτίνα, «ταρακουνώντας» και την πρωτεύουσα της χώρας για αρκετά δευτερόλεπτα. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στο Γκερέρο του νότιου Μεξικό, και το εστιακό βάθος ήταν μόλις 17,5 χλμ. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, δεν έχουν αναφερεθεί θύματα αλλά περίπου 500 σπίτια υπέστησαν ζημιές -κάποια από τα οποία κατέρρευσαν. Ασφαλής η κόρη του Μπαράκ Ομπάμα, επιβεβαιώνει ο Λευκός Οίκος, η οποία σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ βρισκόταν στην περιοχή.

Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 7,6 Ρίχτερ, σημειώθηκε κοντά στο Ακαπούλκο του Μεξικό το απόγευμα της Τρίτης.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε μεγάλη ακτίνα, «ταρακουνώντας» και την πρωτεύουσα της χώρας για αρκετά δευτερόλεπτα. Το σεισμό ακολούθησε δεύτερη ισχυρή σεισμική δόνηση, 6,7 Ρίχτερ, περίπου μισή ώρα αργότερα.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στο Γκερέρο του νότιου Μεξικό, και το εστιακό βάθος ήταν μόλις 17,5 χλμ, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο. Η αρχική εκτίμηση για το μέγεθος του σεισμού ήταν 7,9 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, δεν έχουν αναφερεθεί θύματα αλλά περίπου 500 σπίτια στην περιφέρεια του Γκερέρο υπέστησαν ζημιές -κάποια από τα οποία κατέρρευσαν.

Όσον αφορά την Πόλη του Μεξικό, ο δήμαρχος της πόλης Μαρσέλο Έμπραντ ανέφερε πως δεν παρατήρησε σοβαρές ζημιές επιθεωρώντας την κατάσταση από ελικόπτερο.

Παράλληλα, μετά από αναφορές σε αμερικανά ΜΜΕ πως η κόρη του Μπαράκ Ομπάμα, Μαλία, βρισκόταν σε διακοπές στο Μεξικό, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως το κορίτσι «δεν βρέθηκε ποτέ σε κίνδυνο». Η αμερικανική προεδρία ζήτησε να γίνει σεβαστή η ιδιωτική ζωή των μελών της οικογενείας Ομπάμα.

{{{ map }}}Η μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ ανέφερε πως δεν προκλήθηκε τσουνάμι από τη σεισμική δόνηση, την ισχύ της οποίας εκτιμά σε 7,8 Ρίχτερ, προειδοποιώντας ωστόσο για πιθανότητα τοπικών φαινομένων τσουνάμι (καθώς το επίκεντρο δεν ήταν υποθαλάσσιο).

Σύμφωνα με κατοίκους της Πόλης του Μεξικό που επικαλείται το Reuters, από τον σεισμό ταρακουνήθηκαν ψηλά κτίρια προκαλώντας πανικό στους κατοίκους και βγάζοντας αρκετούς στο δρόμο.

Προβλήματα καταγράφηκαν στις τηλεπικοινωνίες αμέσως μετά το σεισμό, που άρχισαν σταδιακά να αποκαθίστανται. Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι την πρωτεύουσα της Γουατεμάλα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024