Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εκδρομή στο Βελβεντό και γνωριμία με τα κρασιά του

Εκδρομή στο Βελβεντό και γνωριμία με τα κρασιά του

Η γνωστή Θεσσαλονικιώτικη εταιρεία "προώθησης του κρασιού και της γαστρονομίας" Wine Plus, μας καλεί σε μια εκδρομή στο Κοζανίτικο κεφαλοχώρι Βελβεντό για να γνωρίσουμε καταρχάς τα κρασιά του, αλλά και το ίδιο το χωριό.

Η γνωστή Θεσσαλονικιώτικη εταιρεία «προώθησης του κρασιού και της γαστρονομίας» Wine Plus, μας καλεί σε μια εκδρομή στο Κοζανίτικο κεφαλοχώρι Βελβεντό, για να γνωρίσουμε καταρχάς τα κρασιά του, αλλά και το ίδιο το χωριό.

Το Βελβεντό βρίσκεται δίπλα σ’ ένα εύφορο κάμπο με οπωροφόρα και αμπελώνες. Το χωμάτινο φράγμα στη περιοχή του Πολύφυτου και η τεχνητή λίμνη που δημιουργήθηκαν, τροφοδοτούν με νερά την περιοχή και ποτίζουν τα αμπέλια. Πηγή ζωής αυτού του δικτύου παραγωγής ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας, ο Αλιάκμονας.

Πρώτος σταθμός στην ανοιξιάτικη εκδρομή της Wine Plus, το Κτήμα Βογιατζή. Η οικογένεια Βογιατζή, με ιστορία στο οινεμπόριο της περιοχής από τις αρχές του περασμένου αιώνα, ίδρυσε, το 1997, την οινοποιητική εταιρία. Στο οινοποιείο, θα σας παρουσιάσουν το ενδιαφέρον και πρωτότυπο οπτικοακουστικό πολυθέαμα με την παρουσίαση της αμπελοοινικής ιστορίας του Βελβεντού και του κτήματος. Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με τη γευστική δοκιμή των κρασιών τους.

Στη συνέχεια, γνωριμία με το χωριό. Περπάτημα στον παραδοσιακό οικισμό όπου θα συναντήσετε πέτρινα διώροφα σπίτια με παραδοσιακό χρώμα και όμορφους κήπους, παλιούς νερόμυλους και αξιόλογες εκκλησίες, βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία με εντυπωσιακές τοιχογραφίες και ξυλόγλυπτα τέμπλα.

Δεύτερος οινογευστικός προορισμός, το οινοποιείο του Κτήματος Ζανδέ. Κι εδώ θα σας περιμένουν για ξενάγηση και γευστική δοκιμή των κρασιών τους.

Η εκδρομή θα ολοκληρωθεί στο ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον της ταβέρνας «Εν Βελβενδό» πάνω στην κεντρική πλατεία.

Δηλώσεις συμμετοχής – επικοινωνία
Wine Plus
τηλ. 2310 888311
info@wineplus.gr

Wine Plus

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024