Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Ένας πραγματικός λόγος ανησυχίας

Με την προσοχή δικαιολογημένα επικεντρωμένη στην οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, είναι εύκολο να ξεχνάμε ότι υπάρχουν και άλλες σημαντικές απειλές που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Έχοντας εργαστεί το μεγαλύτερο μέρος της σταδιοδρομίας μου για την μη διάδοση των όπλων μαζικής καταστροφής, παρακολουθώ πάντα με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Με την προσοχή δικαιολογημένα επικεντρωμένη στην οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, είναι εύκολο να ξεχνάμε ότι υπάρχουν και άλλες σημαντικές απειλές που πρέπει να αντιμετωπίσουμε.Έχοντας εργαστεί το μεγαλύτερο μέρος της σταδιοδρομίας μου για την μη διάδοση των όπλων μαζικής καταστροφής, παρακολουθώ πάντα με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στις 23 Ιανουαρίου, οι υπουργοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν σε μια νέα δέσμη κυρώσεων κατά του Ιράν.Η ΕΕ αποφάσισε να αναλάβει δράση μετά την περιφρόνηση του Ιράν σε έξι ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών του Συμβουλίου Ασφαλείας, και την άρνησή του να αρχίσει διαπραγματεύσεις προκειμένου να καθησυχάσει την διεθνή κοινότητα σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Το Ιράν αποφάσισε πρόσφατα να αρχίσει τον εμπλουτισμό του ουρανίου έως και 20% σε υπόγειες εγκαταστάσεις στο Qom.Αυτή η διαδικασία δεν έχει καμία αξιόπιστη χρήση για τους πολίτες, και οι ιρανικές αρχές προσπάθησαν να το αποκρύψουν.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας, ο ειδικός φορέας των Ηνωμένων Εθνών, έχει εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το πρόγραμμα τα οποία το Ιράν οφείλει να απαντήσει.Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθέτησε Ψηφίσματα με τα οποία καλεί το Ιράν να αναστείλει το πρόγραμμα εμπλουτισμού του, κάτι που το Ιράν θα πρέπει να σεβαστεί.

Η προσέγγιση της ΕΕ είναι διπλωματική, ειρηνική και νόμιμη και αντανακλά την δέσμευση της Ευρώπης για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων. Αλλά υπάρχει διέξοδος: έχουμε καταστήσει σαφές ότι είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε διάλογο αμέσως μόλις το Ιράν βάλει κατά μέρος τις προϋποθέσεις του.

Ελπίζουμε ότι αυτό θα συμβεί σύντομα.

Δρ. Ντέιβιντ Λάντσμαν

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024