Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Microsoft Ελλάς προτείνει ευέλικτο μοντέλο εργασίας

Η Microsoft Ελλάς προτείνει ευέλικτο μοντέλο εργασίας

Δεν είναι απαραίτητο να είσαι στο γραφείο για να είσαι στη δουλειά, χωρίς τον έλεγχο του εργοδότη αποδίδεις καλύτερα, τα γραφεία της επιχείρησης είναι πάντα στη διάθεσή σου και το «σύννεφο» θα σου εξασφαλίζει την πρόσβαση σε όλα τα αρχεία σου και την επικοινωνία με τους συναδέλφους. Στο γραφείο, μπορείς να ξαπλώνεις για brainstorming. Αυτό είναι το μοντέλο εργασίας New World of Work που υιοθετεί -και προτείνει σε όλες τις επιχειρήσεις- η Microsoft Ελλάς και περισσότερα από δέκα ακόμα γραφεία της ανά τον κόσμο.

Δεν είναι απαραίτητο να είσαι στο γραφείο για να είσαι στη δουλειά, χωρίς τον έλεγχο του εργοδότη αποδίδεις καλύτερα, τα γραφεία της επιχείρησης είναι πάντα στη διάθεσή σου και το «σύννεφο» θα σου εξασφαλίζει την πρόσβαση σε όλα τα αρχεία σου και την επικοινωνία με τους συναδέλφους. Στο γραφείο, μπορείς να ξαπλώνεις για brainstorming. Αυτό είναι το μοντέλο εργασίας New World of Work που υιοθετεί -και προτείνει σε όλες τις επιχειρήσεις- η Microsoft Ελλάς και περισσότερα από δέκα ακόμα γραφεία της ανά τον κόσμο.


Δείτε εικόνες από τα νέα γραφεία της Microsoft Ελλάς, όπου εφαρμόστηκε το προτεινόμενο μοντέλο.

Η Microsoft Ελλάς εφαρμόζει ήδη το προτεινόμενο μοντέλο και υπολογίζει ότι χάρη στο New World of Work, οποιαδήποτε εταιρεία ή οργανισμός μεσαίου μεγέθους εξοικονομεί:

  • 30% σε τετραγωνικά μέτρα
  • 20% σε μεταφορικά και ταξίδια
  • 15% σε κατανάλωση χαρτιού
  • 25% σε βάθος τριετίας από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα

Βεβαίως, όπως τονίζει, το New World of Work δεν αποτελεί μια πανομοιότυπη «λύση – πανάκεια» για όλες τις επιχειρήσεις. Μπορεί να υιοθετηθεί τόσο από μικρούς όσο και από μεγάλους οργανισμούς, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, καθώς κάθε ένας από αυτούς, αναλόγως μεγέθους και αναγκών, μπορεί να επιλέξει και να υιοθετήσει τα στοιχεία που τον ενδιαφέρουν, συνθέτοντας με τον τρόπο αυτό το δικό του New World of Work που θα ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες του.

Τρεις είναι οι βασικοί πυλώνες του New World of Work:

  • Οι άνθρωποι – Το New World of Work ουσιαστικά επιδιώκει καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής μέσω της ευέλικτης εργασίας, μεταθέτοντας το κέντρο βάρους από τον έλεγχο στην εμπιστοσύνη και από την φυσική παρουσία στο γραφείο, στο αποτέλεσμα.

Για τη Microsoft είναι σημαντικό οι άνθρωποι να έχουν στη διάθεσή τους τα εργαλεία εκείνα που θα τους βοηθήσουν να έχουν τον καλύτερο δυνατό έλεγχο της εργασίας τους, ενώ παράλληλα βασική της θέση είναι ότι μέσα από την οικοδόμηση ενός «φιλικού» περιβάλλοντος εργασίας, ενθαρρύνεται η δημιουργικότητα και η καινοτομία.

Οι επιχειρήσεις που υιοθετούν μια ευέλικτη εργασιακή πολιτική και παράλληλα δείχνουν εμπιστοσύνη στους ανθρώπους τους, προκειμένου αυτοί να εργάζονται καλύτερα στο περιβάλλον που επιλέγουν – είτε πρόκειται εντός είτε εκτός γραφείου – θα έχουν εξασφαλίσει περισσότερο ικανοποιημένο προσωπικό, καλύτερα αποτελέσματα και ενισχυμένη παραγωγικότητα στο σύνολο των εργασιών τους.

  • Ο χώρος – Η εργασία δεν συνιστά δραστηριότητα που πραγματοποιείται αποκλειστικά εντός ενός συγκεκριμένου χώρου, καθώς πλέον οι άνθρωποι μπορούν να εργαστούν από οπουδήποτε, με τη συνδρομή των κατάλληλων τεχνολογιών, που δίνουν πρόσβαση σε αρχεία και εξασφαλίζουν απρόσκοπτη σύνδεση με όλους τους συναδέλφους σε πραγματικό χρόνο.

    Για το λόγο αυτό, τα νέα γραφεία στην Microsoft Ελλάς έχουν σχεδιαστεί προκειμένου να επιτρέπουν καλύτερη φυσική αλληλεπίδραση, δυνατότητα φιλοξενίας πελατών και συνεργατών, στοιχεία που οδηγούν στη μεγιστοποίηση της επικοινωνίας και της συνεργασίας.

Τα προσωπικά γραφεία έχουν πλέον καταργηθεί, καθώς οι υπάλληλοι μπορούν να εργάζονται από οποιοδήποτε γραφείο επιλέξουν, φτάνοντας στην εταιρία, χρησιμοποιώντας ένα PC, ακουστικά, webcam ή smartphone. Παράλληλα, o κάθε εργαζόμενος έχει το δικό του locker για να αποθηκεύει το laptop του και άλλα προσωπικά αντικείμενα, ενώ ακόμα υπάρχουν διαφορετικοί χώροι διαμορφωμένοι για χαλαρή συνεργασία σε projects, καθώς και lounge areas για brainstorming και σύντομα διαλείμματα.

  • Η τεχνολογία – Η σύγχρονη τεχνολογία και ιδιαίτερα το cloud computing, εξελίσσεται συνεχώς, επιτρέποντας πλέον σε κάθε άτομο να μπορεί ανά πάσα στιγμή και από οπουδήποτε να έχει πρόσβαση στα ψηφιακά του αρχεία, καθώς και επικοινωνία με τους συναδέλφους του, ώστε να μπορεί να εργαστεί απρόσκοπτα. Βασική καινοτομία του New World of Work συνιστά η νέα αίσθηση της «παρουσίας», η οποία αποτελεί και αναπόσπαστο μέρος του νέου αυτού μοντέλου εργασίας. Η τεχνολογία πλέον δίνει τη δυνατότητα της διαρκούς «ψηφιακής παρουσίας» μέσα από υπηρεσίες ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων ή τηλεδιασκέψεις, χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία.

Το γραφείο της Microsoft στην Ολλανδία ήταν το πρώτο που υιοθέτησε τον νέο αυτό τρόπο εργασίας το 2008, ενώ το δικό τους αντίστοιχο μοντέλο έχουν υλοποιήσει η Microsoft Φινλανδίας, καθώς και η Microsoft Μεγάλης Βρετανίας. Επισημαίνεται ότι συνολικά πάνω από 10 γραφεία της Microsoft σε όλο τον κόσμο έχουν υιοθετήσει το New World of Work, το καθένα με τον δικό του τρόπο, ανάλογα με τις τοπικές ανάγκες.

Η Microsoft Ελλάς παρουσίασε το νέο μοντέλο εργασίας που εφάρμοσε πρόσφατα σε ειδική εκδήλωση για τους δημοσιογράφους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Ελλάς, Ernst-Jan Stigter, ανέφερε: «Στη Microsoft μονίμως διερευνούμε και αναζητούμε νέα μοντέλα ανάπτυξης, λαμβάνοντας υπόψη τις σύγχρονες επιχειρηματικές ανάγκες, αλλά και το σύγχρονο τρόπο ζωής των ανθρώπων. Γνωρίζουμε καλά ότι στο σημερινό δύσκολο οικονομικό τοπίο, η επιβίωση μιας επιχείρησης κρίνεται όχι μόνο από τη δυναμική της να εξελιχθεί, αλλά κυρίως από τη δυνατότητά της να ηγηθεί των εξελίξεων, να αντιληφθεί την ανάγκη διατήρησης της ικανοποίησης των υπαλλήλων της, και να προβεί στις δόκιμες διαρθρωτικές αλλαγές, που θα την τοποθετήσουν σε πλεονεκτική θέση σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Το New World of Work αποτελεί για εμάς το μοντέλο εργασίας του μέλλοντος, το οποίο αξιοποιεί στο μέγιστο τις δυνατότητες της τεχνολογίας και κυρίως τις δυνατότητες των ανθρώπων μιας επιχείρησης, δίνοντάς τους το απαραίτητο οξυγόνο προκειμένου να αναπτυχθούν και να εξελιχθούν».

Τέλος, ο κος Άρης Κεφαλογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος, ΓΑΙΑ Τρόφιμα ΑΒΕΕ, δήλωσε σχετικά «Το New World of Work της Microsoft αποτελεί μια πρωτοπόρα αντιμετώπιση στον τρόπο που εργαζόμαστε, με ελπιδοφόρα οφέλη τόσο στο επίπεδο της παραγωγικότητας όσο και σε αυτό της ικανοποίησης των εργαζομένων.»

Ανθή Παναγιωτάκη

In.gr Τεχνολογία

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024