Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην τέταρτη θέση στην Ευρώπη σε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων η Ελλάδα

Στην τέταρτη θέση στην Ευρώπη σε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων η Ελλάδα

Ψηλά στον κατάλογο –και συγκεκριμένα στην τέταρτη θέση– των ευρωπαϊκών χωρών που καταδικάστηκαν μέσα στο 2011 για μία τουλάχιστον παραβίαση της Σύμβασης Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων βρίσκεται η Ελλάδα, αναφέρει το Συμβούλιο της Ευρώπης. Κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου, ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σερ Νίκολας Μπράτζα, υπογράμμισε ότι «τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου και η Δικαιοσύνη, δεν περιλαμβάνονται στις πρώτες προτεραιότητες της πολιτικής των κυβερνήσεων και η προστασία τους επηρεάζεται δυσμενώς από την τρέχουσα οικονομική κατάσταση».

Ψηλά στον κατάλογο –και συγκεκριμένα στην τέταρτη θέση– των ευρωπαϊκών χωρών που καταδικάστηκαν μέσα στο 2011 για μία τουλάχιστον παραβίαση της Σύμβασης Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων βρίσκεται η Ελλάδα, αναφέρει το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Τουρκία με 159 παραβιάσεις, ακολουθεί η Ρωσία με 121, η Ουκρανία με 105 και στην τέταρτη θέση η Ελλάδα με 69 παραβιάσεις.

Ακολουθούν η Ρουμανία με 58 παραβιάσεις και η Πολωνία με 54 παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσα στο 2011.

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου, ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σερ Νίκολας Μπράτζα, κάλεσε όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, να αναλάβουν την κοινή ευθύνη, για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλη την ήπειρο.

Υπογράμμισε ότι «τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου και η Δικαιοσύνη, δεν περιλαμβάνονται στις πρώτες προτεραιότητες της πολιτικής και η προστασία τους επηρεάζεται δυσμενώς από την τρέχουσα οικονομική κατάσταση».

Πάντως τόνισε ότι δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν είναι πολυτέλεια και ότι η ευθύνη για την προστασία τους πρέπει να είναι κοινή.

Σε ό,τι αφορά τις ευθύνες των κυβερνήσεων που προκαλούν δυσλειτουργίες στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Μπράτζα σημείωσε ότι αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι, αυτή τη στιγμή, εκκρεμούν ενώπιον του Δικαστηρίου 30.000 επαναλαμβανόμενες υποθέσεις προς εκδίκαση, εξαιτίας των διαρθρωτικών προβλημάτων που υπάρχουν στον τομέα απονομής Δικαιοσύνης πολλών ευρωπαϊκών χωρών.

Το Δικαστήριο θα πρέπει να είναι σε θέση να φέρει σε πέρας το έργο για το οποίο δημιουργήθηκε κι’ αυτό μπορεί να γίνει μόνον με την βοήθεια των κυβερνήσεων και των 47 κρατών -μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Είναι σημαντικό, κατέληξε, σ’ αυτό το σημείο, ο πρόεδρος Μπράτζα, να μην υπονομεύεται το κύρος και η ανεξαρτησία του από τις κριτικές των κυβερνήσεων που, όπως τόνισε, δεν συνοδεύονται από επιχειρήματα, αλλά χαρακτηρίζονται από το συναίσθημα και την υπερβολή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024