Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα αιματηρή επίθεση εναντίον χριστιανών στη Νιγηρία με δεκάδες νεκρούς

Νέα αιματηρή επίθεση εναντίον χριστιανών στη Νιγηρία με δεκάδες νεκρούς

Νέο κύμα βίας με στόχο χριστιανικές κοινότητες ξέσπασε στη Νιγηρία, καθώς ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε   αίθουσα στο Μούμπι, όπου χριστιανοί είχαν συγκεντρωθεί για να θρηνήσουν για τα θύματα επίθεσης που είχε σημειωθεί μια ημέρα νωρίτερα. Από την επίθεση σκοτώθηκαν τουλάχιστον 21 άτομα, ενώ υπήρξαν αναφορές και για αιματηρές επιθέσεις σε εκκλησία στην Γιόλα, πρωτεύουσα της Ανταουάμα, στη βορειοανατολική Νιγηρία.

Νέο κύμα βίας με στόχο χριστιανικές κοινότητες ξέσπασε στη Νιγηρία, καθώς ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε αίθουσα στο Μούμπι, όπου χριστιανοί είχαν συγκεντρωθεί για να θρηνήσουν για τα θύματα επίθεσης που είχε σημειωθεί μια ημέρα νωρίτερα.

Από την επίθεση σκοτώθηκαν τουλάχιστον 21 άτομα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του Ερυθρού Σταυρού. Υπάρχουν αναφορές και για αιματηρές επιθέσεις σε εκκλησία στην Γιόλα, πρωτεύουσα της Ανταουάμα, στη βορειοανατολική Νιγηρία.

Η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις που έγιναν σε άλλες περιοχές της Νιγηρίας το βράδυ της Πέμπτης, στις οποίες σκοτώθηκαν έξι άτομα.

Η συγκεκριμένη οργάνωσε είχε δώσει διορία τριών ημερών στους χριστιανούς που ζουν στη βόρεια Νιγηρία, όπου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι, για να φύγουν, ενώ είχε απειλήσει ότι θα πολεμήσει τις κυβερνητικές δυνάμεις στις περιοχές όπου έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024