Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποδοκιμασίες και συνθήματα συνόδευσαν τις τελετές Αγιασμού των Υδάτων

Αποδοκιμασίες και συνθήματα συνόδευσαν τις τελετές Αγιασμού των Υδάτων

Από συνθήματα κατά της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας συνοδεύτηκαν οι τελετές Αγιασμού των Υδάτων στην Αθήνα, τον Πειραιά αλλά και τη Χαλκίδα, όπου παρέστη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και οι άλλοι επίσημοι που παρέστησαν στην τελετή αποχώρησαν χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

Από συνθήματα κατά της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας συνοδεύτηκαν οι τελετές Αγιασμού των Υδάτων στην Αθήνα, τον Πειραιά αλλά και τη Χαλκίδα, όπου παρέστη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Πολίτες που παρακολουθούσαν την τελετή στη Χαλκίδα άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, κατά των μέτρων λιτότητας, αλλά και κατά της ανεργίας που πλήττει τους κατοίκους της πόλης.

Τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και οι άλλοι επίσημοι που παρέστησαν στην τελετή αποχώρησαν χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

Στο επίκεντρο του εορτασμού των Θεοφανίων βρέθηκε και φέτος το λιμάνι του Πειραιά, όπου ο Αγιασμός των Υδάτων πραγματοποιήθηκε χοροσταντούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, με τη ρίψη του Τίμιου Σταυρού στη θάλασσα, ανάμεσα στα ναρκαλιευτικά «Καλυψώ», «Ευ. Νίκη» και «Καλυστώ».

Άνδρες του Σώματος Ελλήνων Βατραχανθρώπων βούτηξαν στη θάλασσα και ανέσυραν τον σταυρό.

Στην τελετή παρέστησαν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κώστας Αρβανιτόπουλος, ο υφυπουργός Ναυτιλίας Άδωνις Γεωργιάδης, ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος και βουλευτές όλων των κομμάτων.

Στις δηλώσεις του μετά το πέρας της τελετής ο Αντ.Σαμαράς ευχήθηκε «χρόνια πολλά και καλή Φώτιση σε όλους μας. Να είμαστε μονοιασμένοι, να κάνουμε το καλό, να αντέξουμε στα δύσκολα. Και με τη βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρουμε».

Παρόντες στην τελετή ήταν και πρώην εργαζόμενοι στα Λιπάσματα Δραπετσώνας, οι αποδοκίμασαν την κυβερνητική πολιτική, ζητώντας μέτρα κατά της ανεργίας.

Στην Αθήνα η τελετή Αγιασμού των Υδάτων έγινε στη Δεξαμενή στο Κολωνάκι, παρουσία του δημάρχου Γιώργου Καμίνη, της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου και των βουλευτών Μιχάλη Καρχιμάκη, Προκόπη Παυλόπουλου, Όλγας Κεφαλογιάννη και Θανάση Πλεύρη, που αποδοκιμάστηκαν από συγκεντρωμένους πολίτες.

Αίσθηση προκάλεσαν τα δρακόντεια μέτρα που έλαβε η αστυνομία στην περιοχή του Κολωνακίου, προς αποφυγή επεισοδίων.

«Εύχομαι σε τέσσερις μήνες η Ελλάδα να έχει κατοχυρώσει τη θέση της στο ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μία δύσκολη εποχή, σε μία περιοχή που φλέγεται. Έχουμε εμπιστοσύνη πως μπορούμε να αλλάξουμε τον ρου των γεγονότων» δήλωσε η Άννα Διαμαντοπούλου.

«Περάσαμε μία δύσκολη χρονιά και η νέα χρονιά θα έχει δυσκολίες. Πρέπει να σταθούμε όρθιοι, με αξιοπρέπεια. Ευθύνη μας είναι να στηρίξουμε τον λαό της Αθήνας και της χώρας με σοβαρότητα. Το πρόβλημα είναι εθνικής εμβέλειας και πρέπει να γίνει εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπισή του» τόνισε ο Γ.Καμίνης.

Στην τελετή στη Θεσσαλονίκη χοροστάτησε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος.Περισσότεροι από δέκα νεαροί βούτηξαν στα νερά του Θερμαϊκού, για να πιάσουν τον σταυρό. Και εκεί δεν έλειψαν οι αποδοκιμασίες των πολιτικών που παραβρέθηκαν στην τελετή.

«Το Άγιο Πνεύμα θα φωτίσει όλο τον κόσμο. Ιδιαιτέρως όμως, όλους εκείνους που καλούνται να πάρουν μεγάλες αποφάσεις για το αύριο της Ελλάδος. Εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά» δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης ο οποίος παρέστη στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων στον ιερό ναό Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στην ιδιαίτερη πατρίδα του στην Αρκαδία.

Προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου ολοκληρώθηκε η κατανυκτική δοξολογία των Θεοφανίων στο Φανάρι, ενώ ακολούθησε ο καθαγιασμός των υδάτων στον Κεράτιο Κόλπο.

Με λαμπρότητα ολοκληρώθηκε και στην πόλη της Στυλίδας ο εορτασμός των Θεοφανίων.

Ανάμεσα στους «βουτηχτάδες» και ο δήμαρχος της πόλης, Απόστολος Γκλέτσος.

Ατυχή κατάληξη είχε η τελετή Αγιασμού των Υδάτων στη Σκάλα της Κατερίνης, καθώς η βάρκα στην οποία επέβαιναν ο ιερέας και άλλα τέσσερα άτομα ανετράπη, λόγω των ισχυρών ανέμων και όλοι έπεσαν στη θάλασσα. Από το περιστατικό δεν τραυματίστηκε κανείς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024