Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γνωριμία με το Sony Ericsson Xperia Arc S

Γνωριμία με το Sony Ericsson Xperia Arc S

Η Sony Ericsson παρουσίασε στην έκθεση IFA του Βερολίνου τον Αύγουστο του 2011 το νέο μέλος της οικογένειας smartphone Xperia. Λίγους μήνες αργότερα, τo Xperia Arc S βραβεύτηκε από τον Eυρωπαϊκό Oργανισμό Ήχου και Εικόνας EISA για τα χρώματα και την απόδοση των λεπτομερειών στην οθόνη του, η οποία οδηγείται από την «μηχανή» των τηλεοράσεων της Sony.

Η Sony Ericsson παρουσίασε στην έκθεση IFA του Βερολίνου τον Αύγουστο του 2011 το νέο μέλος της οικογένειας smartphone Xperia. Λίγους μήνες αργότερα, τo Xperia Arc S βραβεύτηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ήχου και Εικόνας EISA για τα χρώματα και την απόδοση των λεπτομερειών στην οθόνη του, η οποία οδηγείται από την «μηχανή» των τηλεοράσεων της Sony, τη Bravia Engine για κινητό (δείτε ένα βίντεο).

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι το Xperia Arc S είναι το πρώτο στη λίστα των smartphone που θα πάρει… παγωτό σάντουιτς την περίοδο Μαρτίου-Απριλίου, όταν η Sony Ericsson θα αρχίσει να διαθέτει την αναβάθμιση στην έκδοση 4.0 του λειτουργικού του συστήματος Android (γνωστή ως Ice Cream Sandwich).

Εκτός από το arc S, η Sony Ericsson παρουσίασε στα τέλη του καλοκαιριού το neo V και το Live with Walkman, όταν λίγο νωρίτερα είχε κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά και το Xperia Play
Το arc S έχει επεξεργαστή 1,4GHz, μεγάλη οθόνη πολλαπλής αφής 4,2 ιντσών και υποστηρίζει τη λειτουργία 3D Sweep Panorama, μια τεχνική που επιτρέπει τη δημιουργία τρισδιάστατων φωτογραφιών για προβολή σε τηλεοράσεις Bravia με υποστήριξη 3D. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, ο αυξημένος χρόνος κύκλου του ρολογιού του επιτρέπει στο χρήστη να κατεβάζει και να παίζει παιχνίδια, ενώ σερφάρει στο Διαδίκτυο και να παρακολουθεί βίντεο χωρίς να περιμένει να φορτώσουν.

Σκοπός της ύπαρξη της τεχνολογίας BRAVIA Engine στην «οθόνη ρεαλιστικής απεικόνισης», όπως χαρακτηρίζεται, στο arc S είναι να αυξήσει την αντίθεση και να αποδώσει πιο πλούσια χρώματα με λιγότερο «θόρυβο». Η υπερευρεία οθόνη 4,2″ έχει οπίσθιο φωτισμό LED και οι εικόνες προβάλλονται καθαρά και σε εξωτερικό χώρο.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στο σχεδιασμό του: κομψές καμπύλες, λεπτή σχεδίαση (πάχος μόλις 8,7 mm), σε μέγεθος που χωράει στην παλάμη (12,5 × 6,3 εκατοστά).

Βίντεο και φωτογραφίες (ή παρουσιάσεις) μπορούν να προβληθούν ασύρματα σε τηλεόραση που υποστηρίζει την τεχνολογία DLNA. Μπορεί να συνδεθεί σε οποιαδήποτε τηλεόραση διαθέτει HDMI για την προβολή φωτογραφιών και βίντεο αλλά και για οτιδήποτε προβάλλεται στην οθόνη του (ένα είδωλο) στην τηλεόραση με χειρισμό από το τηλεχειριστήριο.

Η κάμερα φέρει τον αισθητήρα Exmor R της Sony στα 8,1 Mpixel και δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να τραβάει λεπτομερείς φωτογραφίες ακόμη και σε χαμηλό φωτισμό. Το Xperia arc S υποστηρίζει την εγγραφή βίντεο στα 720p, έχει φλας LED και υποστηρίζει την απόδοση ετικετών με γεωγραφική ταυτότητα (το λεγόμενο geotagging).

Όπως και άλλα smartphone Xperia, το Facebook μοιάζει να ζει μέσα στο Arc S: ο χρήστης μπορεί να δει, να μοιραστεί και να σχολιάσει τραγούδια και φωτογραφίες στο Facebook – απευθείας από το πρόγραμμα αναπαραγωγής ή τη συλλογή των φωτογραφιών. Μπορεί επίσης να μοιραστεί εφαρμογές και να κάνει Like σε προτιμώμενη μουσική, ακόμα και απευθείας από το ραδιόφωνο FM. Οι προτάσεις των φίλων συγκεντρώνονται στην εφαρμογή Music & Videos.

Δείτε πως αξιοποιείται το Facebook μέσα στα Xperia

Το Facebook συγκεντρώνει όλες τις φωτογραφίες και τους φίλους σας μέσα στο Xperia. Ο χρήστης μπορεί να επισημαίνει με ετικέτες, να σχολιάζει και να βλέπει ποιες φωτογραφίες αρέσουν στους φίλους του, χωρίς να ανοίξει άλλη εφαρμογή. Ακόμα, το Facebook εμπλουτίζει το ευρετήριο του Xperia με τα «Μου αρέσει», τα ενδιαφέροντα και τα νέα των φίλων.

Το μοίρασμα αγαπημένων εφαρμογών και παιχνιδιών από το Android Market γίνεται με ένα κλικ. Μάλιστα, ο χρήστης μπορεί να κρατήσει ένα στιγμιότυπο της οθόνης από οποιαδήποτε εφαρμογή ή παιχνίδι προς κοινοποίηση σε φίλους (πατώντας το πλήκτρο απενεργοποίησης και πατώντας Λήψη Εικόνας). Από το widget παιχνιδιών και εφαρμογών των φίλων στο Facebook μπορεί κανείς να βρει και να κατεβάσει τα παιχνίδια που προτείνουν οι φίλοι του.
Εσείς επιλέγετε – Android Market™

Το Arc S υποστηρίζει το σύστημα εισαγωγής κειμένου swipe. Ο χρήστης επιλέγει το πρώτο γράμμα της λέξης και μετά σύρει το δάχτυλό του στα επόμενα γράμματα χωρίς να το απομακρύνει από το πληκτρολόγιο (λέγεται ότι έτσι μπορείτε να γράψετε μέχρι και 40 λέξεις σε ένα λεπτό).

Μέσω της θύρας USB και του σταθμού πολυμέσων (πωλείται ξεχωριστά ως αξεσουάρ) LiveDock, το Xperia arc S μεταμορφώνεται σε PC ή παιχνιδομηχανή, αφού στο LiveDock συνδέονται πληκτρολόγια USB και χειριστήρια.

Το τηλέφωνο διαθέτει ενσωματωμένο aGPS (απαιτείται η συνδρομή της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας), για πλοήγηση ή την προσθήκη πληροφοριών γεωγραφικής θέσης στις φωτογραφίες.

Το Xperia arc S διαθέτει επίσης υποστήριξη Wi-Fi.

Το Timescape της Sony Ericsson είναι η εφαρμογή που έχει αναπτύξει η κατασκευάστρια εταιρεία για να συγκεντρώνει όλες τις επικοινωνίες με κάποιον χρήστη σε ένα σημείο. Ενημερώσεις σε Facebook, νέα tweet, μηνύματα και αναπάντητες κλήσεις συγκεντρώνονται με χρονολογική σειρά, απαλλάσσοντας το χρήστη από την ανάγκη να ανοίγει διαφορετική εφαρμογή για κάθε ένα.

Η Sony Ericsson έχει προσθέσει στο arc S κάποιες δυνατότητες που απευθύνονται σε πολυάσχολους επιχειρηματίες. Ανάμεσά τους αυτή για την γρήγορη πρόσβαση στο λογαριασμό email. Το Arc S δεν διαθέτει συρόμενο πληκτρολόγιο, έχει όμως πληκτρολόγιο QWERTY επί της μεγάλης οθόνης του (10,5 εκατοστών).

Έμφαση δίνεται επίσης στην σαφήνεια ημερολογίου, από το οποιο ο χρήστης ορίζει υπενθυμίσεις, αποδέχεται ή απορρίπτει προσκλήσεις σε συναντήσεις. Μπορεί να συνδέσει στο ίδιο ημερολόγιο εργασίες από διαφορετικούς λογαριασμούς e-mail. Επίσης επιτρέπει στο χρήστη να τηρεί μαζί επαφές Exchange ActiveSync και Gmail, αλλά και φίλους στο Facebook σε ένα μέρος.

Φέρει τον browser της Google που υποστηρίζει το Adobe Flash, αν και ο χρήστης μπορεί να κάνει λήψη του web browser της επιλογής του από το Android Market.

Τέλος, το Arc S μπορεί να συνδεθεί σε φορητό υπολογιστή για να χρησιμοποιηθεί ως WiFi hotspot αξιοποιώντας το δίκτυο 3G για σύνδεση σε εταιρικό δίκτυο ή κλήσεις VoIP.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024