Διαβήτης και Επιδόρπια
Τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, που είτε ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή (διαβήτης τύπου 2) είτε είναι ινσουλινοεξαρτώμενοι (διαβήτης τύπου 1), ακολουθούν ένα πρόγραμμα διατροφής με πολλούς περιορισμούς.
Spotlight
-
Η μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία της μουσικής βιομηχανίας - Αυτή είναι η ιστορία των Milli Vanilli
-
Βίντεο ντοκουμέντο - Η στιγμή της ανατροπής της μπετονιέρας στο Χαϊδάρι
-
Πάσχα με μειωμένες δαπάνες – Αλλάζουν συνήθειες οι Έλληνες εξαιτίας της ακρίβειας
-
Kαρχαρίας επιτέθηκε και δάγκωσε 16χρονο που τον ψάρεψε, όταν πήγε να τον βγάλει φωτογραφία
Τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, που είτε ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή (διαβήτης τύπου 2) είτε είναι ινσουλινοεξαρτώμενοι (διαβήτης τύπου 1), ακολουθούν ένα πρόγραμμα διατροφής με πολλούς περιορισμούς.
Τα γλυκά, παραδοσιακά, αποτελούν μια κατηγορία τροφίμων που πρέπει να στερούνται, καθώς η λήψη ζάχαρης αυξάνει απότομα τη γλυκόζη (σάκχαρο) στο αίμα προκαλώντας υπεργλυκαιμία η οποία προκαλεί αυξημένες απαιτήσεις σε ινσουλίνη και στη συνέχεια ακολουθείται από απότομη μείωση του σακχάρου (υπογλυκαιμία).
Οι απότομες αυτές αυξομειώσεις του σακχάρου δεν είναι επιθυμητές στα άτομα με διαβήτη γιατί δεν τα βοηθούν να επιτυγχάνουν καλό γλυκαιμικό έλεγχο. Τα νέα της επιστήμης και της διατροφής έρχονται να ανατρέψουν τα δεδομένα.
Η δημιουργία επιδορπίων χωρίς ζάχαρη με χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη και χαμηλό Γλυκαιμικό Φορτίο δίνουν στο επιδόρπιο μια θέση στη διατροφή των ατόμων που προσέχουν το σάκχαρό τους και γενικά την υγεία τους.
Προκλήσεις της Σύγχρονης Διατροφής
Η πρόκληση των ειδικών σε θέματα Διατροφής για την κατάρτιση των διαιτολογίων που ακολουθούν κάποιες ειδικές ομάδες ατόμων, όπως είναι τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 ή 2 ή οι παχύσαρκοι, είναι να εξασφαλίζουν τα εξής:
1. Να περιορίσουν το βαθμό στέρησης/θυσίας
2. Να αυξήσουν το βαθμό συμμόρφωσης στο πρόγραμμα, ελαχιστοποιώντας τις παρεκκλίσεις
3. Να ενισχύσουν το ηθικό των ατόμων που ακολουθούν ένα πολύ συγκεκριμένο διαιτολόγιο
Ο ρόλος του επιδορπίου
Τα επιδόρπια εξ ορισμού αποτελούν κίνητρα επιδοκιμασίας σε προγράμματα διατροφής. Έτσι, η επίτευξη επιδορπίων που εναρμονίζονται με τα κριτήρια της σύγχρονης ισορροπημένης διατροφής αποτελεί μια μεγάλη καινοτομία.
Τα επιδόρπια νέας γενιάς συνδυάζουν:
- Απουσία ζάχαρης
- Χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη
- Περιορισμένα λιπαρά και θερμίδες
- Φυτικές ίνες
Στα super markets μπορείτε να βρείτε την πρώτη ολοκληρωμένη σειρά επιδορπίων Sweet & Balance που δίνει πάρα πολλές λαχταριστές και ισορροπημένες επιλογές.
Περιλαμβάνει μια πολύ πλούσια ποικιλία γεύσεων που θα σας ενθουσιάσει. Μεταξύ αυτών:
Σοκολάτα bitter και γάλακτος και mini σοκολατάκια bitter και γάλακτος, τα οποία πρόσφατα βραβεύτηκαν με το Βραβείο Ανώτερης Γεύσης του παγκοσμίως αναγνωρισμένου οργανισμού iTQI (International Taste & Quality Institute)
Mousse με γεύση Σοκολάτα
Μιλφέιγ
Μίγμα για κέικ
Tούρτα με γεύση Cookies & Cream
Κρέμα Καραμελέ
Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια
Σιρόπι Σοκολάτας
Φρουί ζελέ με γεύση κεράσι
Φρουί ζελέ με γεύση φράουλα
Επιτραπέζιο γλυκαντικό φυσικής προέλευσης από το φυτό stevia σε σκόνη
Επιτραπέζιο γλυκαντικό φυσικής προέλευσης από το φυτό stevia σε δισκία
Normal
0
MicrosoftInternetExplorer4
health.in.gr
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις