Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διαβήτης και Επιδόρπια

Διαβήτης και Επιδόρπια

Τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, που είτε ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή (διαβήτης τύπου 2) είτε είναι ινσουλινοεξαρτώμενοι (διαβήτης τύπου 1), ακολουθούν ένα πρόγραμμα διατροφής με πολλούς περιορισμούς. 

Τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, που είτε ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή (διαβήτης τύπου 2) είτε είναι ινσουλινοεξαρτώμενοι (διαβήτης τύπου 1), ακολουθούν ένα πρόγραμμα διατροφής με πολλούς περιορισμούς.

Τα γλυκά, παραδοσιακά, αποτελούν μια κατηγορία τροφίμων που πρέπει να στερούνται, καθώς η λήψη ζάχαρης αυξάνει απότομα τη γλυκόζη (σάκχαρο) στο αίμα προκαλώντας υπεργλυκαιμία η οποία προκαλεί αυξημένες απαιτήσεις σε ινσουλίνη και στη συνέχεια ακολουθείται από απότομη μείωση του σακχάρου (υπογλυκαιμία).

Οι απότομες αυτές αυξομειώσεις του σακχάρου δεν είναι επιθυμητές στα άτομα με διαβήτη γιατί δεν τα βοηθούν να επιτυγχάνουν καλό γλυκαιμικό έλεγχο. Τα νέα της επιστήμης και της διατροφής έρχονται να ανατρέψουν τα δεδομένα.

Η δημιουργία επιδορπίων χωρίς ζάχαρη με χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη και χαμηλό Γλυκαιμικό Φορτίο δίνουν στο επιδόρπιο μια θέση στη διατροφή των ατόμων που προσέχουν το σάκχαρό τους και γενικά την υγεία τους.

Προκλήσεις της Σύγχρονης Διατροφής
Η πρόκληση των ειδικών σε θέματα Διατροφής για την κατάρτιση των διαιτολογίων που ακολουθούν κάποιες ειδικές ομάδες ατόμων, όπως είναι τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 ή 2 ή οι παχύσαρκοι, είναι να εξασφαλίζουν τα εξής:

1. Να περιορίσουν το βαθμό στέρησης/θυσίας

2. Να αυξήσουν το βαθμό συμμόρφωσης στο πρόγραμμα, ελαχιστοποιώντας τις παρεκκλίσεις

3. Να ενισχύσουν το ηθικό των ατόμων που ακολουθούν ένα πολύ συγκεκριμένο διαιτολόγιο

Ο ρόλος του επιδορπίου
Τα επιδόρπια εξ ορισμού αποτελούν κίνητρα επιδοκιμασίας σε προγράμματα διατροφής. Έτσι, η επίτευξη επιδορπίων που εναρμονίζονται με τα κριτήρια της σύγχρονης ισορροπημένης διατροφής αποτελεί μια μεγάλη καινοτομία.

Τα επιδόρπια νέας γενιάς συνδυάζουν:

  • Απουσία ζάχαρης
  • Χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη
  • Περιορισμένα λιπαρά και θερμίδες
  • Φυτικές ίνες

Στα super markets μπορείτε να βρείτε την πρώτη ολοκληρωμένη σειρά επιδορπίων Sweet & Balance που δίνει πάρα πολλές λαχταριστές και ισορροπημένες επιλογές.

Περιλαμβάνει μια πολύ πλούσια ποικιλία γεύσεων που θα σας ενθουσιάσει. Μεταξύ αυτών:

  • Σοκολάτα bitter και γάλακτος και mini σοκολατάκια bitter και γάλακτος, τα οποία πρόσφατα βραβεύτηκαν με το Βραβείο Ανώτερης Γεύσης του παγκοσμίως αναγνωρισμένου οργανισμού iTQI (International Taste & Quality Institute)

  • Mousse με γεύση Σοκολάτα

  • Μιλφέιγ

  • Μίγμα για κέικ

  • Tούρτα με γεύση Cookies & Cream

  • Κρέμα Καραμελέ

  • Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια

  • Σιρόπι Σοκολάτας

  • Φρουί ζελέ με γεύση κεράσι

  • Φρουί ζελέ με γεύση φράουλα

  • Επιτραπέζιο γλυκαντικό φυσικής προέλευσης από το φυτό stevia σε σκόνη

  • Επιτραπέζιο γλυκαντικό φυσικής προέλευσης από το φυτό stevia σε δισκία


Normal
0

MicrosoftInternetExplorer4

health.in.gr

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024