Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σε έλλειψη σκληρών δίσκων δείχνουν να οδηγούν οι πλημμύρες στην Ταϊλάνδη

Σε έλλειψη σκληρών δίσκων δείχνουν να οδηγούν οι πλημμύρες στην Ταϊλάνδη

Βέβαιη ότι οι πρόσφατες πλημμύρες στην Ταϊλάνδη θα προκαλέσουν πολύμηνες ελλείψεις σκληρών δίσκων εμφανίζεται η Apple, μια εκτίμηση που συμμερίζονται και άλλοι αναλυτές στην αγορά. Στην Ταϊλάνδη βρίσκονται μεταξύ άλλων τα εργοστάσια της Nidec, η οποία παράγει το 70 με 80 τοις εκατό των κινητήρων για σκληρούς δίσκους.

Βέβαιη ότι οι πρόσφατες πλημμύρες στην Ταϊλάνδη θα προκαλέσουν πολύμηνες ελλείψεις σκληρών δίσκων εμφανίζεται η Apple, μια εκτίμηση που συμμερίζονται και άλλοι αναλυτές στην αγορά.

Στην Ταϊλάνδη βρίσκονται τα εργοστάσια της Nidec, η οποία παράγει το 70 με 80 τοις εκατό των κινητήρων που χρησιμοποιούν για την περιστροφή τους οι σκληροί δίσκοι, εξηγεί ο Ρίτσαρντ Σιμ, αναλυτής της εταιρείας DisplaySearch.

Οι πλημμύρες και η ακόλουθη έλλειψη εξαρτημάτων επηρεάζουν τώρα τις μονάδες παραγωγής που λειτουργούν στην Ταϊλάνδη μεγάλοι κατασκευαστές σκληρών δίσκων όπως η Western Digital, η Hitachi και η Toshiba, επισημαίνει η εταιρεία HS-iSuppli.

«Η Western Digital, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής σκληρών δίσκων σε όγκο παραγωγής, έχει 37.000 εργαζόμενους στην Ταϊλάνδη, και η παραγωγή εντός της χώρας αντιστοιχεί στο 60% της συνολικής παραγωγής της εταιρείας. H Western Digital παρήγαγε στο δεύτερο τρίμηνο 53,8 εκατ. σκληρούς δίσκους, δίνοντάς της μερίδιο 32% στην παγκόσμια αγορά» αναφέρει η HS-iSuppli σε ανακοίνωσή της, επισημαίνοντας ότι η Ταϊλάνδη αντιστοιχεί στο 25% της παγκόσμιας παραγωγής σκληρών δίσκων.

Παρόλο που οι περισσότεροι κατασκευαστές διατηρούν αποθέματα αρκετών εβδομάδων, οι ελλείψεις θα επηρεάσουν την αγορά τους επόμενους μήνες, εκτιμά η Apple.

«Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει έλλειψη σκληρών σε όλη τη βιομηχανία ως αποτέλεσμα της καταστροφής» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Τιμ Κουκ παρουσιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας την περασμένη εβδομάδα.

«Αρκετά εργοστάσια δεν λειτουργούν αυτή τη στιγμή και το χρονοδιάγραμμα για την επαναλειτουργία τους δεν είναι γνωστό αυτή τη στιγμή» είπε ο Κουκ σύμφωνα με το CNet.

«Θα έλεγα ότι η βασική έκθεσή μας αφορά τους υπολογιστές Mac» διευκρίνισε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024