Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Panda Security Hellas: «Το Internet σε Ασφαλή Χέρια»

Panda Security Hellas: «Το Internet σε Ασφαλή Χέρια»

Οι ειδικοί της Panda Security δίνουν χρήσιμες συμβουλές σε γονείς και μαθητές για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου και εξηγούν τι κάνουν τα συστήματα γονικού ελέγχου.

Τα τελευταία 30 χρόνια η τεχνολογία έχει εισβάλει στην προσωπική μας ζωή και μας βοηθά να διεκπεραιώσουμε καλύτερα τις καθημερινές εργασίες και ασχολίες. Τα παιδιά που γεννήθηκαν τα τελευταία χρόνια είναι μέρος της πρώτης γενιάς που κυριολεκτικά μεγαλώνει «ψηφιακά», σε αντίθεση με τις προηγούμενες γενιές που έπρεπε να προσαρμοστούν σε αυτό το νέο περιβάλλον, με όλα τα προβλήματα που αυτό δημιουργεί στους μεγαλύτερους.

Η έμφυτη περιέργεια των παιδιών καθώς και η αφέλειά τους, εγκυμονεί πολλούς κινδύνους και στην περίπτωση που αυτά χρησιμοποιούν το διαδίκτυο. Συχνά άθελά τους έχουν πρόσβαση σε ακατάλληλο περιεχόμενο ή ανταλλάσσουν πολλές «προσωπικές ή οικογενειακές» πληροφορίες μέσω των κοινωνικών δικτύων, όπου συνήθως συνομιλούν με φίλους. Όπως κάποιοι άγνωστοι μπορεί να επικοινωνήσουν μαζί σας χρησιμοποιώντας πληροφορίες που παρέχετε σε κοινωνικά δίκτυα, έτσι μπορεί να επικοινωνήσουν και με τα παιδιά σας, τα οποία ενδεχομένως να είναι πιο ευάλωτα. Είναι σημαντικό να αναγνωρίζετε τις βασικές απειλές των παιδιών σας στο διαδίκτυο ώστε να μπορέσετε να τα εκπαιδεύσετε και να τους μάθετε τι πρέπει να κάνουν όταν βρίσκονται σε δύσκολες καταστάσεις.

Εγκατάσταση ενός καλού συστήματος γονικού ελέγχου

H εγκατάσταση ενός τέτοιου συστήματος θα σας βοηθήσει στο δύσκολο έργο της διασφάλισης μια απολαυστικής και υγιούς διαδικτυακής εμπειρίας των παιδιών σας. Τα συστήματα αυτά μπλοκάρουν την πρόσβαση σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες. Μέσω μιας απλής οθόνης μπορείτε να μπλοκάρετε την πρόσβαση ανάλογα με την ηλικία των παιδιών σας. Επιπρόσθετα, μπορείτε να ορίζετε το χρόνο που επιτρέπετε στα παιδιά σας να πλοηγούνται στο Διαδίκτυο.

Η αξία της καλής εκπαίδευσης

Εκπαιδεύστε τα παιδιά σας ώστε να είναι προσεκτικά και επιφυλακτικά όταν βρίσκονται στα κοινωνικά δίκτυα μέσω του υπολογιστή τους ή του κινητού τηλεφώνου τους. Συμβουλεύεστε τα να μην δίνουν ποτέ προσωπικές πληροφορίες, διευθύνσεις ή αριθμούς τηλεφώνων.

Εγκατάσταση μιας λύσης ασφαλείας

Μια έγκυρη και αποτελεσματική λύση ασφαλείας και η ανανέωσή της κάθε χρόνο, θα σας εξασφαλίσει ότι με τη χρήση της πιο πρόσφατης διαθέσιμης τεχνολογίας ασφαλείας οι κίνδυνοι και οι απειλές «θα βρουν την πόρτα σας κλειστή».

Επιπρόσθετα συμβουλεύστε τα παιδιά σας:

  • Να μην κάνουν κλικ σε link (παραπομπές) που λαμβάνουν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο αν δεν εμπιστεύονται τον αποστολέα. Ακόμη κι αν ο σύνδεσμος αποστέλλεται κατ’ ευθείαν από κάποιον που γνωρίζουν, είναι πιο ασφαλές να πληκτρολογήσουν τη διεύθυνση στον browser. Αν δεν γνωρίζουν τον αποστολέα θα πρέπει απλά να αγνοήσουν και να σβήσουν το μήνυμα.
  • Να μην κατεβάζουν ή τρέχουν αρχεία από αμφίβολες πηγές. Ακόμη κι αν ο αποστολέας είναι γνωστός, να επιβεβαιώνουν μαζί του ότι αυτός έχει στείλει το αρχείο για κάποιο λόγο και ότι η χρήση του είναι ασφαλής.
  • Να μην εμπιστεύονται αγνώστους. Στα διαδικτυακά δωμάτια συζητήσεων (chat room) ή στην άμεση ανταλλαγή μηνυμάτων (instant messaging), δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε σίγουροι με ποιόν συνομιλούμε, ειδικά στα κοινωνικά δίκτυα όπου οι άνθρωποι δεν συνομιλούν πρόσωπο με πρόσωπο.
  • Να μην δίνουν ποτέ «εμπιστευτικές» προσωπικές πληροφορίες μέσω mail, instant messaging ή μέσω των κοινωνικών δικτύων όπως το Facebook. Να μην κοινοποιούν ποτέ που βρίσκονται, πότε θα λείπετε από το σπίτι για διακοπές, που βρίσκονται οι γονείς τους, κλπ.
  • Ψεύτικα antivirus: Να έχουν το νου τους για ύποπτα σημάδια. Αν ένα πρόγραμμα, το οποίο δεν θυμούνται ότι έχουν εγκαταστήσει, τους λέει ότι ο υπολογιστής τους είναι μολυσμένος, ή λαμβάνουν μηνύματα που εμφανίζονται ξαφνικά στην οθόνη τους προκειμένου να προβούν σε αγορά κάποιου λογισμικού ασφαλείας, να προσέχουν! Ένα μολυσμένο πρόγραμμα μπορεί να έχει εγκατασταθεί για τα καλά στον υπολογιστή τους. Τα προγράμματα αυτά είναι συνήθως «ψεύτικα» και το μόνο που θέλουν είναι να υποκλέψουν δεδομένα που έχουν στον υπολογιστή τους.
  • Να χρησιμοποιούν πάντα «ισχυρά» password (συνθηματικά εισόδου). Να χρησιμοποιούν κωδικούς που περιλαμβάνουν γράμματα, αριθμούς και σύμβολα, να χρησιμοποιούν διαφορετικά password για κάθε εφαρμογή ή δικτυακούς τόπους και μην τα δίνουν ποτέ και για κανέναν λόγο σε άλλους.

Tο Internet σε Ασφαλή Χέρια, από την Panda

Η Panda Security θέλοντας να προσφέρει περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές για την ασφαλή πλοήγηση και γενικά τη δραστηριοποίηση στο Internet, δημιούργησε την ιστοσελίδα «το Internet σε Ασφαλή Χέρια» στη διεύθυνση http://protectyourfamily.pandasecurity.com/gr/. Πρόκειται για περιεχόμενο που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, από εφήβους και γονείς, έως και τα άτομα της τρίτης ηλικίας, το οποίο έχει στόχο να αυξήσει τις γνώσεις τους σε ότι αφορά στην ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Μέσα από οδηγούς, συμβουλές, παραδείγματα και ιστορίες κινουμένων σχεδίων, επιχειρεί να βοηθήσει στην προστασία όλης της οικογένειας από τις ενδεχόμενες απειλές που ολοένα και αυξάνουν.

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας http://protectyourfamily.pandasecurity.com/gr/, διαθέσιμο σε πολλές γλώσσες συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής, είναι εύκολα κατανοητό από όλες τις ηλικίες, εφήβους, ενήλικες και άτομα της τρίτης ηλικίας. Κάθε περιοχή της ιστοσελίδας πραγματεύεται τις κύριες δυσκολίες, απειλές και κινδύνους κάθε ηλικιακής ομάδας που χρησιμοποιεί και δραστηριοποιείται στο Web. Με απλές συμβουλές επιτυγχάνεται η απόκτηση μεγαλύτερης εμπιστοσύνης των χρηστών. Το περιεχόμενο περιλαμβάνει πληροφορίες, δωρεάν μαθήματα, οδηγούς για εφήβους, μαμάδες και άτομα τρίτης ηλικίας, σε αρχεία για κατέβασμα σε μορφή .pdf μέσα από τα οποία οι χρήστες έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν την ιδέα της ασφάλειας στο Διαδίκτυο, να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και τα μέλη της οικογένειάς τους από κακόβουλες ενέργειες.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024