Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
10 χρόνια πριν: Πώς το in.gr κάλυψε λεπτό προς λεπτό τις ιστορικές στιγμές

10 χρόνια πριν: Πώς το in.gr κάλυψε λεπτό προς λεπτό τις ιστορικές στιγμές

Αεροπλάνα προσέκρουσαν στους Δίδυμους Πύργους στη Νέα Υόρκη. Σε κατάσταση συναγερμού η πόλη. Αεροπλάνο χτύπησε και το αμερικανικό Πεντάγωνο. «Δεχόμαστε οργανωμένη επίθεση» - Περιπολούν μαχητικά αεροσκάφη. Κλειστή η Γουολ Στριτ. «Βουτιά» στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και το δολάριο. Το in.gr επαναφέρει όλη την ειδησεογραφική κάλυψη της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Αεροπλάνα προσέκρουσαν στα «δίδυμα» κτίρια στη Νέα Υόρκη – Σε κατάσταση συναγερμού η πόλη

Κόσμος,11/9/2001 15:57

Καπνός βγαίνει από τον ουρανοξύστη, όπου στεγάζεται το Κέντρο Παγκόσμιου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη, καθώς λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα της Τρίτης (ώρα Ελλάδος) ένα αεροσκάφος «καρφώθηκε» στις τζαμαρίες του υπερπολυτελούς κτιρίου προκαλώντας μία τεράστια τρύπα. Λίγο αργότερα, ένα άλλο αεροπλάνο προσέκρουσε στο «δίδυμο» ουρανοξύστη του προηγούμενου, και τυλίχθηκε στις φλόγες.

Αεροπλάνο χτύπησε και το αμερικανικό Πεντάγωνο – Επιθέσεις στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Καπιτώλιο

Κόσμος,11/9/2001 16:47

Λίγα λεπτά μετά την τρομοκρατική επίθεση στην Νέα Υόρκη το απόγευμα της Τρίτης, αεροπλάνο έπεσε και πάνω στο αμερικανικό Πεντάγωνο το οποίο έχει τυλιχτεί στις φλόγες και μέρος του οποίου καταρρέει, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για έκρηξη και στο Καπιτώλιο.

«Δεχόμαστε οργανωμένη επίθεση» – Μαχητικά αεροσκάφη περιπολούν τον ουρανό

Κόσμος,11/9/2001 17:03

Εκτός ελέγχου βρίσκεται το απόγευμα της Τρίτης η κατάσταση στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα σε κυβερνητικά και άλλα κτίρια, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι οι νεκροί και τραυματίες είναι τόσοι πολλοί που οι υπηρεσίες αδυνατούν να ολοκληρώσουν την καταμέτρηση.

Κλειστή η Γουόλ Στριτ – «Βουτιά» στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και το δολάριο μετά τις επιθέσεις στις ΗΠΑ

Οικονομία,11/9/2001 17:12

Δεν θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, έπειτα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που συγκλόνισαν τις ΗΠΑ. Την ίδια ώρα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν μεγάλες απώλειες, το δολάριο σημειώνει πτώση, ενώ η τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε κατά 3,20 δολάρια το βαρέλι

Συλλυπητήρια από τους ηγέτες του κόσμου για το ξέσπασμα της τρομοκρατίας

Κόσμος,11/9/2001 17:31

Συλλυπητήρια καταφτάνουν από τους ηγέτες του κόσμου προς την ηγεσία των ΗΠΑ για τις πρωτοφανείς τρομοκρατικές ενέργειες της Τρίτης. Ήδη στο Λονδίνο, το Παρίσι και τη Μόσχα εξελίσσονται συσκέψεις από τις ευρωπαϊκές ηγεσίες για την αντιμετώπιση της κρίσης, την ώρα που στη Μέση Ανατολή κυριαρχούν τα… πανηγύρια στους δρόμους για το πλήγμα που δέχθηκε ο «εχθρός»!

Συναγερμός (και) στην Ελλάδα λόγω των αλλεπάλληλων τρομοκρατικών χτυπημάτων στις ΗΠΑ

Ελλάδα,11/9/2001 18:16

Σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκονται οι αρχές ασφαλείας στην Ελλάδα, όπως και σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, έπειτα από τα αλλεπάλληλα τρομοκρατικά χτυπήματα που συγκλόνισαν την Τρίτη τις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα Έλληνες στις ΗΠΑ, διαβεβαιώνει το ΥΠΕΞ

Ελλάδα,11/9/2001 18:24

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα Έλληνες κατά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον, δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Πάνος Μπεγλίτης και καταδίκασε τις τρομοκρατικές ενέργειες, τονίζοντας ότι «ωρίμασαν οι συνθήκες για διεθνή αντιμετώπιση της τρομοκρατίας».

Στη Ζυρίχη αντί για τη Νέα Υόρκη ο Κύπριος πρόεδρος

Ελλάδα,11/9/2001 19:06

Μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις ΗΠΑ, ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τρίτης ότι ο Γλαύκος Κληρίδης επιστρέφει στην Κύπρο. Το αεροπλάνο που μετέφερε τον Κύπριο πρόεδρο από τη Ζυρίχη στη Νέα Υόρκη -για να συμμετάσχει στις συνομιλίες για το Κυπριακό- δεν θα κατευθυνθεί ούτε στον Καναδά, αφού τα αεροδρόμια της χώρας έχουν κλείσει προσωρινά.

Μεγάλες απώλειες στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές μετά την τραγωδία στις ΗΠΑ

Οικονομία,11/9/2001 19:34

Πανικός επικράτησε στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές μετά τα αλλεπάλληλα τρομοκρατικά χτυπήματα που συγκλόνισαν την Τρίτη τις ΗΠΑ. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με πτώση 5,7%, στις 4.746 μονάδες· επίπεδο το οποίο αποτελεί αρνητικό ρεκόρ τριετίας. Στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώθηκε στις 4,059.75 μονάδες, έχοντας καταγράψει απώλειες 7,39%, ενώ ο Dax στη Φρανκφούρτη βρέθηκε σε «ελεύθερη πτώση» (-9,28%) και έκλεισε στις 4.273,53.

Αποφασισμένος να προφυλάξει τις ΗΠΑ από την τρομοκρατική απειλή ο Τζορτζ Ο. Μπους

Κόσμος,11/9/2001 19:45

«Η ελευθερία δέχθηκε επίθεση, η ελευθερία θα προστατευθεί»· σ αυτή τη δήλωση συνόψισε ο Τζορτζ Μπους την τραγωδία των πολλαπλών τρομοκρατικών επιθέσεων που δέχθηκαν οι ΗΠΑ την Τρίτη. Κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και δήλωσε ότι έχουν ληφθεί μέτρα για να προστατευτούν οι Αμερικανοί.

Φόβους για διεθνή ύφεση προκαλούν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ

Οικονομία,11/9/2001 19:58

Αυξάνονται οι φόβοι των επενδυτών για το αντίκτυπο που θα έχουν στην ήδη εύθραυστη παγκόσμια οικονομία, οι τρομοκρατικές επιθέσεις που συγκλόνισαν τις ΗΠΑ την Τρίτη, καθώς οι αναλυτές εκτιμούν ότι ίσως πυροδοτήσουν ένα άνευ προηγουμένου κύμα ύφεσης στις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.

Ουδέν νεότερον για τα θύματα, δηλώνει ο δήμαρχος της Ν. Υόρκης – Σε κατάσταση πολιορκίας οι ΗΠΑ

Κόσμος,11/9/2001 23:40

Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να ανακοινωθεί ο αριθμός θυμάτων των σημερινών τρομοκρατικών επιθέσεων κατά των ΗΠΑ προτού περάσουν τουλάχιστον 24 ώρες, ή και περισσότερες, δήλωσε αργά το βράδυ της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ρούντολφ Τζουλιάνι. Εν τω μεταξύ, αμερικανικά αεροπλανοφόρα διατάχθηκαν να επιστρέψουν, επειδή υπάρχει ο φόβος για νέες επιθέσεις.

Λεπτό προς λεπτό τα χτυπήματα στις ΗΠΑ

Κόσμος,12/9/2001 00:23

Αναυδοι παρακολουθούσαν οι τηλεθεατές στο CNN τον έναν από τους «δίδυμους» ουρανοξύστες στη Νέα Υόρκη να φλέγονται έπειτα από πρόσκρουση αεροσκάφους. Λίγο αργότερα, ένα ακόμη αεροπλάνο καρφώνεται στο «αδελφό» κτίριο και αμέσως μετά ένα τρίτο στο Πεντάγωνο. Από εκεί και πέρα «φλέγονται» οι ΗΠΑ και η διεθνής κοινή γνώμη απεύχεται τα χειρότερα. Το χρονικό των τρομοκρατικών επιθέσεων την Τρίτη λεπτό προς λεπτό.

Φλόγες τύλιξαν την αφγανική πρωτεύουσα – Την ευθύνη ανέλαβε η αντιπολίτευση

Κόσμος,12/9/2001 01:03

Σφοδρές εκρήξεις έπληξαν λίγο μετά τη μία, ξημερώματα της Τετάρτης, την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, κοντά στο αεροδρόμιο. Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του CNN στην Καμπούλ, η νύχτα έγινε μέρα καθώς φλέγονται κτίρια. Ρουκέτες έπληξαν στόχους στην αφγανική πόλη, οι οποίες προέρχονταν από αντάρτες της αντιπολίτευσης.

Με μαχαίρια αφόπλισαν πλήρωμα και επιβάτες οι αεροπειρατές τρομοκράτες

Κόσμος,12/9/2001 02:09

Οι αεροπειρατές του αεροσκάφους που συνετρίβη στο Πεντάγωνο την Τρίτη ήταν οπλισμένοι με μαχαίρια και ανάγκασαν τους επιβάτες και τον πιλότο να συγκεντρωθούν στο πίσω μέρος του αεροπλάνου. Αυτό ανέφερε μία επιβάτης μιλώντας στο τηλέφωνο με το σύζυγό της λίγο πριν από την πτώση του αεροπλάνου πάνω στο κτίριο.

Μαρτυρία άνδρα που σώθηκε από τα «δίδυμα» κτίρια – Περισσότεροι από 200 οι νεκροί πυροσβέστες

Κόσμος,12/9/2001 03:08

Ένας Αμερικανός ιταλικής καταγωγής, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Τροφίμων και Οίνου της Νέας Υόρκης, τα γραφεία του οποίου στεγάζονταν σε έναν από τους «δίδυμους» πύργους, γλίτωσε την τελευταία στιγμή αφού πρόλαβε να κατέβει με τα πόδια 76 ορόφους. Εξάλλου, περισσότεροι από 200 πυροσβέστες εικάζεται ότι βρήκαν το θάνατο εν ώρα καθήκοντος στις δύο τρομοκρατικές επιθέσεις που κατέστρεψαν τα κτίρια στη Νέα Υόρκη.

Δεν θα ξεχάσουμε, οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν, τονίζει ο Αμερικανός πρόεδρος

Κόσμος,12/9/2001 03:38

Να εμψυχώσει τον αμερικανικό λαό προσπάθησε με διάγγελμά του τα ξημερώματα της Τετάρτης ο Τζορτζ Ο. Μπους, τονίζοντας ότι «παραμένουν ισχυροί». Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε ότι κανείς δεν θα ξεχάσει τη σημερινή (Τρίτη) ημέρα και παράλληλα διαβεβαίωσε τους συμπατριώτες του ότι «θα αγωνιστούν για την ελευθερία» και θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για τον πόλεμο που κήρυξαν εναντίον της χώρας.

Συνεδριάζει την Τετάρτη η Κυβερνητική Επιτροπή με αντικείμενο τις επιθέσεις στις ΗΠΑ

Ελλάδα,12/9/2001 04:12

Συνεδριάζει εκτάκτως στις 12.00 το μεσημέρι της Τετάρτης η Κυβερνητική Επιτροπή στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο τις πρωτοφανείς τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ, που συγκλόνισαν την αμερικανική και τη διεθνή κοινή γνώμη.

Χιλιάδες νεκροί από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα στις ΗΠΑ – Προσπάθειες για ανεύρεση επιζώντων

Κόσμος,12/9/2001 07:37

Το μέγεθος της καταστροφής από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα στις ΗΠΑ αρχίζει να γίνεται σιγά σιγά ορατό. Περισσότεροι από 800 νεκροί αναφέρονται μόνο στο Πεντάγωνο. Τριακόσιοι πυροσβέστες εικάζεται ότι σκοτώθηκαν την ώρα που έσπευσαν στο Κέντρο Παγκόσμιου Εμπορίου. Μοναδική αχτίδα ελπίδας οι έξι επιζώντες που βγήκαν από τα συντρίμμια των «δίδυμων» πύργων…

Στον Οσάμα μπιν Λάντεν στρέφονται οι υποψίες των αμερικανικών Αρχών

Κόσμος,12/9/2001 08:22

Το κουβάρι των απίστευτων τρομοκρατικών χτυπημάτων προσπαθούν να ξετυλίξουν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Οι υποψίες στρέφονται στο περιβάλλον του Οσάμα μπιν Λάντεν, ενώ το FBI έχει ήδη εκδώσει εντάλματα για διεξαγωγή έρευνας σε σπίτια ατόμων, που ενδέχεται να είναι υποστηρικτές του Σαουδάραβα πολυεκατομμυριούχου, ο οποίος έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ.

Δραματική πτώση στο Τόκιο και τις ασιατικές αγορές την Τετάρτη

Οικονομία,12/9/2001 09:26

Με δραματική πτώση κατά 6,63%, κάτω από το όριο των 10.000 μονάδων, έκλεισε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο του Τόκιο, έπειτα από το μπαράζ των τρομοκρατικών επιθέσεων που έπληξαν την Τρίτη τις ΗΠΑ. Ο δείκτης Nikkei απώλεσε 682,85 μονάδες και έκλεισε στις 9.610,10 μονάδες, χαμηλότερο επίπεδο από το Δεκέμβριο του 1983.

Δραματική πτώση στο Τόκιο και τις ασιατικές αγορές την Τετάρτη

Οικονομία,12/9/2001 09:26

Με δραματική πτώση κατά 6,63%, κάτω από το όριο των 10.000 μονάδων, έκλεισε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο του Τόκιο, έπειτα από το μπαράζ των τρομοκρατικών επιθέσεων που έπληξαν την Τρίτη τις ΗΠΑ. Ο δείκτης Nikkei απώλεσε 682,85 μονάδες και έκλεισε στις 9.610,10 μονάδες, χαμηλότερο επίπεδο από το Δεκέμβριο του 1983.

Πέντε Αραβες υπόπτους εντόπισαν οι Αρχές της Μασαχουσέτης

Κόσμος,12/9/2001 09:53

Οι Αρχές της Μασαχουσέτης εντόπισαν πέντε Αραβες που θεωρούνται ύποπτοι για τις χθεσινές επιθέσεις στη Νέα Υόρκη και κατέσχεσαν ένα ενοικιασμένο αυτοκίνητο στο διεθνές αεροδρόμιο Logan της Βοστόνης, όπως γράφει η αμερικανική εφημερίδα Boston Herald.

Εκκενώθηκαν το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού και το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών

Κόσμος,12/9/2001 10:54

Το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού, Τόνι Μπλερ, στη Ντάουνινγκ Στριτ, εκκενώθηκε ξαφνικά το πρωί της Τετάρτης για προληπτικούς λόγους, όπως ανέφεραν οι βρετανικές Αρχές. Εξάλλου, η γερμανική αστυνομία διέταξε την εκκένωση του υπουργείου Εξωτερικών και του ουρανοξύστη Messeturm, έπειτα από απειλή για βομβιστική επίθεση.

Συνάντηση του ΥΠΕΞ με τους ομολόγους του της ΕΕ για την κατάσταση στις ΗΠΑ

Ελλάδα,12/9/2001 11:09

Στις Βρυξέλλες μετέβη το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να συμμετάσχει στην έκτακτη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στη 1.00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας, με αντικείμενο τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ.

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις δεν λύνουν προβλήματα, δηλώνει ο πρωθυπουργός

Ελλάδα,12/9/2001 11:39

O πρωθυπουργός καταδίκασε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις αλλεπάλληλες τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του την Τετάρτη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Κώστας Σημίτης επισήμανε ότι με τέτοιες επιθέσεις δεν λύνονται τα προβλήματα και έκανε λόγο για μία νέα μορφή πολέμου, με θύματα απλούς πολίτες.

Δικαιοσύνη και εκδίκηση ζητούν οι περισσότερες αμερικανικές εφημερίδες

Κόσμος,12/9/2001 11:57

«Σε κατάσταση πολέμου έναντι ενός εχθρού που αναγνωρίζεται δύσκολα» βρίσκονται οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των περισσότερων αμερικανικών εφημεριδών, μια ημέρα μετά τα πρωτοφανή τρομοκρατικά χτυπήματα που έσπειραν τον πανικό στους Αμερικανούς πολίτες.

Αδιευκρίνιστο παραμένει εάν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης στις ΗΠΑ

Ελλάδα,12/9/2001 13:34

Καμία πληροφορία δεν υπάρχει για τον αριθμό των ομoγενών Ελληνοαμερικανών που πιθανώς βρίσκονταν στο Κέντρο Παγκόσμιου Εμπορίου την ώρα της πρόσκρουσης των δύο αεροσκαφών, ενώ δεν έγινε γνωστός και ο αριθμός των ελληνικών επιχειρήσεων που στεγάζονταν μέσα και γύρω από τους δίδυμους ουρανοξύστες.

Παράλυση σε πολλές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες προκάλεσε το χτύπημα στη Νέα Υόρκη

Οικονομία,12/9/2001 14:14

Την επομένη των αλλεπάλληλων τρομοκρατικών χτυπημάτων στις ΗΠΑ, οι εταιρείες που λειτουργούσαν στο κέντρο του Κέντρο Παγκόσμιου Εμπορίου, αλλά και την ευρύτερη ζώνη του οικονομικού κέντρου της Νέας Υόρκης, άρχισαν να κάνουν απολογισμό του χτυπήματος που δέχτηκαν.

Τηλεφωνήματα για τοποθέτηση βόμβας στο Χρηματιστήριο

Ελλάδα,12/9/2001 14:26

Δύο τηλεφωνήματα για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού οδήγησε στην εκκένωση του κτιρίου του Χρηματιστηρίου την Τετάρτη, χωρίς όμως να υπάρξουν προβλήματα στις συναλλαγές. Οι άνδρες της Ασφάλειας έλεγξαν το κτίριο, ωστόσο οι καταγγελίες αποδείχτηκαν φάρσα. Ο γενικός δείκτης σημειώνει βουτιά μετά την τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ.

Πράξη πολέμου η επίθεση και ανάλογη θα είναι η απάντηση, δηλώνει ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

Κόσμος,12/9/2001 15:19

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον αποτελούν πράξη πολέμου και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα απαντήσουν ανάλογα υποσχέθηκε την Τετάρτη ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ. Ανέφερε ακόμη ότι η αμερικανική κυβέρνηση συγκεντρώνει στοιχεία που θα την οδηγήσουν σε αυτούς που κρύβονται πίσω από το τρομοκρατικό χτύπημα.

Καπνός στο Παγκόσμιο Οικονομικό Κέντρο δημιούργησε προς στιγμήν ανησυχίες

Κόσμος,12/9/2001 15:29

Καπνός εμφανίστηκε προς στιγμήν να βγαίνει από την κορυφή του Παγκοσμίου Οικονομικού Κέντρου, ενός κτιρίου πλησίον των «δίδυμων πύργων». Οι τηλεοπτικές κάμερες στράφηκαν αμέσως προς αυτή την κατεύθυνση, όμως λίγο αργότερα σταμάτησε και οι ανησυχίες καταλάγιασαν για την ώρα.

Έκτακτα μέτρα σε ολόκληρη τη χώρα για την προστασία πιθανών στόχων

Ελλάδα,12/9/2001 16:09

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές ασφαλείας της χώρας μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ. Σε κλοιό ασφαλείας βρίσκονται όλοι οι πιθανοί στόχοι, ενώ αυξημένα είναι τα μέτρα στην πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών, στις αμερικανικές βάσεις αλλά και σε κτίρια και επιχειρήσεις αμερικανικών συμφερόντων.

Αλλο η συμπάθεια στον αμερικανικό λαό, άλλο στην ηγεσία του, δήλωσε η γγ του ΚΚΕ

Ελλάδα,12/9/2001 16:16

Οι Αμερικανοί είναι θύματα, όπως οι Παλαιστίνιοι και οι Γιουγκοσλάβοι, αλλά είναι άλλο πράγμα η συμπάθεια του ελληνικού λαού προς τον αμερικανικό και άλλο ένα κύμα συμπάθειας απέναντι στην ηγεσία των ΗΠΑ. Aυτό δήλωσε την Τετάρτη η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά την επίσκεψή της στην 66η ΔΕΘ.

Πρόωρο θεωρούν το αίτημα για έκδοση του Μπιν Λάντεν οι Ταλεμπάν

Κόσμος,12/9/2001 16:31

Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να γίνει λόγος περί έκδοσης του Οσάμα Μπιν Λάντεν, εκτιμά το καθεστώς των Ταλεμπάν. Την ώρα που ο Σαουδάραβας πολυεκατομμυριούχος βρίσκεται στην ψηλότερη θέση της λίστας των υπόπτων για το μπαράζ των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Νέα Υόρκη, το καθεστώς του Αφγανιστάν δηλώνει μόνο πως «θα εξετάσουμε τυχόν στοιχεία που θα μας παραδοθούν».

Με απώλειες 7,74% αντέδρασε το ΧΑΑ στην αμερικανική τραγωδία – Στις 2.358,05 ο γενικός δείκτης

Οικονομία,12/9/2001 16:32

Μπορεί τα αλλεπάλληλα τρομοκρατικά χτυπήματα που συγκλόνισαν χθες τις ΗΠΑ να βρήκαν κλειστό το ΧΑΑ, αλλά σήμερα, Τετάρτη, η αναστάτωση επηρέασε και τη Σοφοκλέους. Παρά τα έκτακτα μέτρα που λήφθηκαν το πρωί από το ΔΣ του χρηματιστηρίου, ο γενικός δείκτης απώλεσε 7,74% της αξίας του, κλείνοντας στις 2.358,05 μονάδες. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 88,3 δισ. δραχμές.

Με τη συμμετοχή του Ρόμπερτσον το έκτακτο Συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ

Ελλάδα,12/9/2001 16:50

Με την κατ εξαίρεσιν συμμετοχή του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, λόρδου Ρόμπερτσον, διεξάγεται αυτή την ώρα την Τετάρτη στις Βρυξέλλες η έκτακτη σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αντικείμενο τους τρόπους κοινής αντίδρασης στο χθεσινό πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα που δέχτηκαν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Πιθανότατα την Πέμπτη θα ξαναλειτουργήσει το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Οικονομία,12/9/2001 17:26

Πιθανότατα την Πέμπτη θα λειτουργήσουν ξανά οι αμερικανικές αγορές -συμπεριλαμβανομένου του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης- σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγορών και Συναλλάγματος των ΗΠΑ, Χάρβεϊ Πιτ.

Έτοιμη η αμερικανική ηγεσία για τη «μάχη του καλού με το κακό»

Κόσμος,12/9/2001 18:00

Στην πιο αποφασιστική στιγμή της οκτάμηνης θητείας του, ο Τζορτζ Ο. Μπους δεν δίστασε να κηρύξει τον πόλεμο στους άγνωστους, ως στιγμής, τρομοκράτες που χτύπησαν την Τρίτη τη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον. «Είναι μία πράξη πολέμου» δήλωσε και έδωσε το σήμα για να ξεκινήσει η «μάχη του καλού με το κακό» και ορκίστηκε να την κερδίσει…

Αλλαγές στα σχέδια ασφαλείας των Αγώνων του 2004 μετά τα χτυπήματα ζητούν οι Αμερικανοί

Ελλάδα,12/9/2001 18:22

Όλα τα σχέδια ασφαλείας, που έχουν καταρτιστεί για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, θα πρέπει να επανεκτιμηθούν μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον. Αυτοί εκτιμούν Αμερικανοί αξιωματούχοι, οι οποίοι φέρνουν ξανά στο προσκήνιο το «φάντασμα« της 17 Νοέμβρη.

Η ΕΕ υποσχέθηκε να βοηθήσει τους Αμερικανούς να εντοπίσουν τους τρομοκράτες

Ελλάδα,12/9/2001 19:05

Η Ευρωπαική Ένωση υποσχέθηκε την Τετάρτη ότι θα βοηθήσει τους Αμερικανούς να εντοπίσουν και να τιμωρήσουν τους υπευθύνους των χθεσινών επιθέσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό τονίζεται στην κοινή ανακοίνωση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, που συναντήθηκαν εκτάκτως στις Βρυξέλλες παρουσία του γγ του ΝΑΤΟ.

Ανάσα ανόδου στις σημαντικότερες ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές την επομένη της τραγωδίας στις ΗΠΑ

Οικονομία,12/9/2001 19:34

Έπειτα από έντονες διακυμάνσεις οι ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές έδειξαν σημάδια ανάκαμψης την Τετάρτη· μία ημέρα μετά την τραγωδία στις ΗΠΑ. Οι τιμές του πετρελαίου, του χρυσού και η αγορά συναλλάγματος εμφάνισαν επίσης εικόνα σταθεροποίησης και το ζητούμενο παραμένει το πότε και το πώς θα μπορέσει η διεθνής οικονομία να ξαναμπεί στους κανονικούς της ρυθμούς.

Επιχείρηση σύλληψης δύο υπόπτων τρομοκρατών στη Βοστώνη

Κόσμος,12/9/2001 20:12

Έγιναν την Τετάρτη οι πρώτες ενέργειες για συλλήψεις, στον απόηχο της τρομοκρατικής επίθεσης στις ΗΠΑ. Πάνοπλοι αστυνομικοί και πράκτορες του FBI εφόρμησαν στο ξενοδοχείο Westin-Copley της Βοστώνης, συνοδεία μονάδας εξουδετέρωσης βομβών, αναζητώντας δύο άνδρες από τη Μέση Ανατολή που πιστεύεται ότι συμμετείχαν στις επιθέσεις.

Σε δύο μήνες θα ολοκληρωθεί η επιχείρηση αποκατάστασης της Νέας Υόρκης

Κόσμος,12/9/2001 21:22

Σαράντα σοροί έχουν ανασυρθεί ήδη από τα συντρίμμια του Κέντρου Παγκοσμίου Εμπορίου -και περίπου 1.700 πολίτες έχουν νοσηλευθεί στα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης. Η πλήρης επιχείρηση διάσωσης, ανάσυρσης και εκκαθάρισης του τόπου της τραγωδίας θα διαρκέσει από 30 έως 60 ημέρες και μόνο από δέκα έως 15 για το Πεντάγωνο.

Καμία πληροφορία για τους Έλληνες που δούλευαν στα «δίδυμα» κτίρια

Ελλάδα,12/9/2001 23:23

Πληροφορίες για την τύχη των Ελλήνων που εργάζονταν σε επιχειρήσεις που στεγάζονταν στους «δίδυμους» πύργους της Νέας Υόρκης προσπαθεί να συγκεντρώσει το ελληνικό προξενείο στη Νέα Υόρκη. Στο προξενείο λειτουργεί ειδική τηλεφωνική γραμμή και έτσι μπορούν να επικοινωνούν οι Έλληνες που έχουν συγγενείς ή γνωστούς που θεωρούνται αγνοούμενοι. O τηλεφωνικός αριθμός είναι 001-2129885500, εσωτερικό 222 ή 244.

Το Λευκό Οίκο και το Air Force One θα χτυπούσαν στη συνέχεια οι τρομοκράτες!

Κόσμος,12/9/2001 22:23

Ο Λευκός Οίκος και το Αir Force One ήταν επίσης στόχοι των τρομοκρατών την Τρίτη, όμως το σχέδιό τους να χτυπήσουν κατά πρόσωπο την αμερικανική ηγεσία απετράπη την ύστατη ώρα. Από επίσημα χείλη επιβεβαιώθηκε ότι οι άγνωστοι είχαν στοχεύσει τον ίδιο τον Τζορτζ Ο. Μπους, δικαιολογώντας έτσι την καθυστερημένη επιστροφή του στην Ουάσινγκτον.

Οι επιθέσεις κατά των ΗΠΑ είναι επιθέσεις κατά της Συμμαχίας, δηλώνει το ΝΑΤΟ

Κόσμος,12/9/2001 22:48

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το ΝΑΤΟ αποφάσισε την άμεση εφαρμογή του άρθρου 5 της συνθήκης της Συμμαχίας του 1949, που προβλέπει την αλληλεγγύη των χωρών-μελών όταν μία εξ αυτών δεχτεί επίθεση, δήλωσε την Τετάρτη ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, λόρδος Ρόμπερτσον.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024