Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η οικονομική κρίση οδηγεί τον Έλληνα στο τζόγο, το αλκοόλ και τα ψυχοφάρμακα

Η οικονομική κρίση οδηγεί τον Έλληνα στο τζόγο, το αλκοόλ και τα ψυχοφάρμακα

Η ανεργία και η κατάθλιψη, λόγω της οικονομικής κρίσης οδηγεί τους Έλληνες στο νόμιμο τζόγο, στα ψυχοφάρμακα και στο αλκοόλ.

Η ανεργία και η κατάθλιψη, λόγω της οικονομικής κρίσης οδηγεί τους Έλληνες στο νόμιμο τζόγο, στα ψυχοφάρμακα και στο αλκοόλ.

Οι περισσότεροι πολίτες που στρέφονται στο τζόγο πιστεύουν ότι θα μπορέσουν θα βελτιώσουν τα οικονομικά τους. Από την άλλη όσοι στρέφονται στο αλκοόλ και τα ψυχοφάρμακα δεν συνειδητοποιούν ότι τελικά τους δημιουργείται εξάρτηση.

Αυτά επισημαίναι η ιατρός και υπεύθυνη Εθελοντισμού και Επικοινωνίας του Κέντρου Υποστήριξης Εξαρτημένων Ατόμων «Όασις», Πόπη Καλαϊτζή, με αφορμή την πρώτη δράση της καμπάνιας «Το κάνω – Γίνε μέρος της Λύσης και Εθελοντής της Όασης» που ξεκίνησε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη.

Στόχος της καμπάνιας είναι η προσέλκυση νέων εθελοντών για την επίτευξη του έργου του κέντρου «Όασις» καθώς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών κατά των εξαρτήσεων από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά και τον εθισμό στα τυχερά παιχνίδια αλλά και στο διαδίκτυο.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει τεράστιο θέμα με τον τζόγο και ιδιαίτερα με τον κρατικό τζόγο, όπως π.χ. το «Στοίχημα». Το 80% των εξαρτημένων από τον τζόγο είναι εξαρτημένοι από τα νόμιμα τυχερά παιχνίδια, ενώ υπάρχει αύξηση του διαδικτυακού τζόγου. Διαπιστώνουμε ακόμη ραγδαία αύξηση της χρήσης αλκοόλ και ψυχοτρόπων ουσιών. Οι πολίτες μας λένε «δεν έχω εξαρτήσεις παίρνω όμως ένα ηρεμιστικό» και δεν συνειδητοποιούν ότι αυτό τους δημιουργεί εξάρτηση. Εμείς με τον εθελοντισμό θέλουμε να δώσουμε αντίδοτο στην εθνική μιζέρια και την κατάθλιψη» εξηγεί η κ.Καλαϊτζή.

Προκειμένου να τεκμηριωθούν αυτές οι διαπιστώσεις πρώην εξαρτημένοι και εθελοντές του Κέντρου «Όασις» μαζί με την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος – Παράρτημα Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν έρευνα για την καθημερινή και εβδομαδιαία χρήση αλκοόλ, ναρκωτικών και άλλων ουσιών (π.χ. ψυχοφαρμάκων) καθώς και για τη στάση του πληθυσμού απέναντι στα τυχερά παιχνίδια και το διαδίκτυο.

Η έρευνα θα ολοκληρωθεί στο τέλος του Ιουνίου και η επεξεργασία των ερωτηματολογίων θα γίνει σε συνεργασία με εθελοντές ψυχολόγους, ιατρούς και άλλους επιστήμονες, προκειμένου να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

health.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024