Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Παναθηναϊκός έβαλε... μπρος στα πλέι οφ με νίκη επί του Ολυμπιακού Βόλου

Ο Παναθηναϊκός έβαλε… μπρος στα πλέι οφ με νίκη επί του Ολυμπιακού Βόλου

Με γκολ των Λουίς Γκαρσία, Σισέ και Κατσουράνη ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-0 του Ολυμπιακού Βόλου στο ΟΑΚΑ και έκανε «σεφτέ» στα play off. Το ξεκίνημα ήταν αρκετά νωχελικό και για τους δύο με τον Ολυμπιακό Βόλου να γίνεται απειλητικός σε δύο περιπτώσεις, στο 11’ όταν ο Μαρτίν από πλεονεκτική θέση σούταρε άστοχα και στο 16’ όταν ο Μπρέσκα με διαγώνιο δεξί σουτ σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Τζόρβα, και τον Παναθηναϊκό να αφυπνίζεται μετά το 20’ και την… σχετική μουρμούρα από την κερκίδα.

Με γκολ των Λουίς Γκαρσία, Σισέ και Κατσουράνη ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-0 του Ολυμπιακού Βόλου στο ΟΑΚΑ και έκανε «σεφτέ» στα play off. Το ξεκίνημα ήταν αρκετά νωχελικό και για τους δύο με τον Ολυμπιακό Βόλου να γίνεται απειλητικός σε δύο περιπτώσεις, στο 11’ όταν ο Μαρτίν από πλεονεκτική θέση σούταρε άστοχα και στο 16’ όταν ο Μπρέσκα με διαγώνιο δεξί σουτ σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Τζόρβα, και τον Παναθηναϊκό να αφυπνίζεται μετά το 20’ και την… σχετική μουρμούρα από την κερκίδα.

Έτσι οι «πράσινοι» με τους Λέτο, Νίνη, Σισέ και Γκαρσία να είναι αρκετά κινητικοί, πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού, έκαναν κάποια καλά σουτ προς την εστία του Γιακούποβιτς, με τον Λέτο κυρίως να δοκιμάζει να σκοράρει, βρίσκοντας ωστόσο το δρόμο προς τα δίχτυα στο 27’ με τον Λουίς Γκαρσία, που έκανε έξυπνη κίνηση ανάμεσα στα δύο στόπερ μετά τη σέντρα του Ζιλμπέρτο και με αριστερό πλασέ άνοιξε το σκορ στο ΟΑΚΑ.

Μετά το γκολ, ο Ολυμπιακός Βόλου θέλησε να αντιδράσει και δημιούργησε μια καλή ευκαιρία στο 32’ με τον Μπρέσκα να κάνει την παράλληλη σέντρα και το Βύντρα να διώχνει προ του επερχόμενου Μόνχε μέσα στην μικρή περιοχή ενώ στο 38’ μετά από λάθος του Σπυρόπουλου ο Μαρτίν κατάφερε να βρεθεί σε πλεονεκτική θέση, χωρίς ωστόσο να κάνει καλό τελείωμα.
Ως το φινάλε του πρώτου μέρους δε δημιουργήθηκε κάποια άλλα σημαντική στιγμή, με το πιο αξιοσημείωτο γεγονός να είναι οι αποδοκιμασίες και η μικρό-ένταση που δημιουργήθηκε στο χώρο των επισήμων, όταν ο Αχιλλέας Μπέος στο 44’ του αγώνα έφυγε από το μπουθ για να κατευθυνθεί προφανώς στα αποδυτήρια της ομάδας του, με τον κόσμο των «πρασίνων» να… «βράζει» εναντίον του.

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε εμφανώς πιο ορεξάτος και μπήκε αρκετά δυνατά στο γήπεδο με αποτέλεσμα να κυριαρχήσει. Μόλις στο 49’ ο Γκαρσία έβγαλε «φάτσα» με τον Γιακούοβιτς τον Σισέ όμως ο Γάλλος άνοιξε το κοντρόλ με αποτέλεσμα να βγει πλάγια και να κοπεί, ενώ στο 53’ το δυνατό σουτ του αρχηγού του Παναθηναϊκού σταμάτησε πάνω στον Γιακούποβιτς, όπως και αυτό του Κατσουράνη ένα λεπτό αργότερα.

Η πίεση του «τριφυλλιού» καρποφόρησε τελικά στο 58’, όταν μετά από ωραία συνδυασμένη επίθεση από Ζιλμπέρτο, Λέτοκαι Νίνη, η μπάλα έφτασε στον Σισέ που δεν είχε πρόβλημα να «κεραυνοβολήσει» τον Γιακούποβιτς για το 2-0 του Παναθηναϊκού στο Μαρούσι.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο αρχηγός του Παναθηναϊκού με την επίτευξη του γκολ κατευθύνθηκε στον πάγκο όπου αγκάλιασε το Ζεσουάλδο Φερέιρα και τους υπόλοιπους παίκτες των «πρασίνων» που έσπευσαν να πανηγυρίσουν, με τον σταρ των «πρασίνων», να αφιερώνει το γκολ στον Πορτογάλο τεχνικό.

Με το δεύτερο γκολ των «πρασίνων» άρχισαν και οι διορθωτικές κινήσεις από τους δύο προπονητές, καθώς ο Φερέιρα απέσυρε τον κουρασμένο Γκαρσία για να περάσει στο ματς τον Μαρίνο, ενώ ο Κατσαβάκης θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του βάζοντας τον Νέμεθ αντί του Ντολεζάι.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε πάντως να έχει την υπεροχή, απειλώντας με Σισέ, Μαρίνο και Κατσουράνη, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα, την ώρα που ο Βόλος έδειχνε να έχει «καθίσει» και να αναζητά τη μείωση του σκορ με κάποιες σποραδικές αντεπιθέσεις και προωθήσεις του Σανκαρέ στις στημένες φάσεις. Ο Κατσαβάκης συνέχισε τις αλλαγές, με τον νεαρό Μητρόπουλο στη θέση του Μαρτίν, ωστόσο ούτε αυτή του η κίνηση είχε κάποιο ξεκάθαρο κέρδος για τον Ολυμπιακό, που παρέμεινε πίσω στο σκορ και με τον Παναθηναϊκό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων.
Το… «κερασάκι» στην τούρτα για το «τριφύλλι», ήρθε στο 84’ με τον Σισέ να στρώνει ωραία για τον Κατσουράνη που δεν είχε πρόβλημα να πετύχει και τρίτο γκολ για την ομάδα του Φερέιρα και να «τελειώσει» το παιχνίδι.

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Αλέξανδρος Τζόρβας, Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, Σεντρίκ Καντέ, Λουκάς Βύντρα, Νίκος Σπυρόπουλος, Σωτήρης Νίνης (62′ Στέργος Μαρίνος), Κώστας Κατσουράνης, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Τζιμπρίλ Σισέ (83′ Γιώργος Καραγκούνης), Σεμπαστιάν Λέτο, Λουίς Γκαρσία (42′ Κώστας Κατσουράνης)

Ολυμπιακός Βόλου (Μάκης Κατσαβάκης): Έλντιν Γιακούποβιτς, Χαβιέ Τομάς, Λεάντρο Άλβαρεζ, Καλίφα Σανκαρέ, Ζόλταν Σζέλεσι, Γιάννης Ζαραδούκας, Πέτερ Ντολεζάι (62′ Κρίστιαν Νέμεθ), Νοέ Ακόστα, Χουάν Εντουάρντο Μαρτίν (72′ Παύλος Μητρόπουλος), Μάριο Μπρέσκα (77′ Νίκος Ψυχογιός), Ηλίας Σολάκης

ΤΟ ΦΙΛΜ ΑΓΩΝΑ

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024