Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δεν θα καλύψουμε με περιβαλλοντικό μανδύα εισπρακτική ρύθμιση για τα αυθαίρετα, δηλώνει η Τ.Μπιρμπίλη

Δεν θα καλύψουμε με περιβαλλοντικό μανδύα εισπρακτική ρύθμιση για τα αυθαίρετα, δηλώνει η Τ.Μπιρμπίλη

Την αντίθεσή της με τυχόν εισπρακτικού χαρακτήρα ρύθμιση για τα αυθαίρετα εξέφρασε η Τίνα Μπιρμπίλη. Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τρίτης, η υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε πως αναμένει την πρόταση του υπουργείου Οικονομικών, ωστόσο ξεκαθάρισε πως «δεν πρόκειται να καλύψει με πολεοδομικό και περιβαλλοντικό μανδύα μια ρύθμιση που έχει μόνο εισπρακτική λογική». Χαρακτήρισε, δε, αντισυνταγματική τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων.

Την αντίθεσή της με τυχόν εισπρακτικού χαρακτήρα ρύθμιση για τα αυθαίρετα εξέφρασε η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τρίτης, η Τ.Μπιρμπίλη δήλωσε πως αναμένει την πρόταση του υπουργείου Οικονομικών, ωστόσο ξεκαθάρισε πως «δεν πρόκειται να καλύψει με πολεοδομικό και περιβαλλοντικό μανδύα μια ρύθμιση που έχει μόνο εισπρακτική λογική».

{{{ audio1 }}}

Παράλληλα, η κ. Μπιρμπίλη χαρακτήρισε αντισυνταγματική τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, καθώς τίθεται θέμα ισονομίας μεταξύ των πολιτών. Η Πολιτεία δεν μπορεί να αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο εκείνον που αυθαιρετεί κι εκείνον που λειτουργεί νομότυπα.

Σημείωσε, δε, πως το υπουργείο Περιβάλλοντος δεν ετοιμάζει κάποιο νομοθετικό πλαίσιο για την εκτός σχεδίου δόμηση.

Ερωτηθείσα για το θέμα των ημιυπαίθριων, η υπουργός Περιβάλλοντος επισήμανε πως το ζήτημα επιλύθηκε εισάγοντας την έννοια του περιβαλλοντικού ισοζυγίου, ωστόσο σημείωσε πως «το θέμα της ισονομίας και σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει και είναι ανοιχτό».

Για τη ΔΕΗ

Αναφερόμενη στο θέμα της αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ και στο πόρισμα Ρακιντζή, η κ.Μπιρμπίλη τόνισε ότι οι επιχορηγήσεις προς τη ΓΕΝΟΠ έχουν παύσει και το πόρισμα έχει πάρει πλέον το δρόμο της Δικαιοσύνης.

{{{ audio2 }}}

«Η θέση της κυβέρνησης για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ είναι σαφής. Όταν προχωρήσει η αποκρατικοποίηση που θα γίνει σε συνάρτηση με την αγορά και την αξία της, θα πρέπει να διατηρηθεί ο δημόσιος έλεγχος» δήλωσε η υπουργός Περιβάλλοντος.

Αναφέρθηκε, μάλιστα σε τρεις βασικούς στόχους: «Πρέπει να αλλάξουμε το ενεργειακό μείγμα, να υπάρξει εξωστρέφεια και στη ΔΕΗ και οι Έλληνες ιδιώτες επιχειρηματίες να είναι βιώσιμοι».

Για την Κερατέα

«Ήταν συνολική κυβερνητική επιλογή να διευθετηθεί το θέμα. Οφείλουμε να έχουμε ενιαία γραμμή. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε αν δεν υπάρξει στενή συνεργασία κυρίως του υπουργείου Περιβάλλοντος με το υπουργείο Εσωτερικών» τόνισε η κ. Μπιρμπίλη για το θέμα του ΧΥΤΑ της Κερατέας.

{{{ audio3 }}}

«Το θέμα της Κερατέας πρέπει να γίνει ευκαιρία για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στο θέμα των απορριμμάτων» τόνισε η υπουργός, προσθέτοντας ότι το θέμα των τεχνολογιών θα κυριαρχήσει στην συνάντηση της Πέμπτης με κατοίκους και φορείς της περιοχής.

«Η Πολιτεία θα πρέπει να είναι ανοιχτή σε προτάσεις για το θέμα των τεχνολογιών. Οι κάτοικοι πρέπει να επιλέγουν την τεχνολογία» τόνισε.

Δεν μπορεί τα απορρίμματα όλης της Αττικής να πηγαίνουν στη Φυλή, πρόσθεσε η υπουργός Περιβάλλοντος.

Αναφερόμενη στην αλλαγή της χωροθέτησης του ΧΥΤΑ που ζητούν κάτοικοι και φορείς της Κερατέας η κ. Μπιρμπίλη τόνισε ότι «θα πρέπει να πειστούμε ως προς την εφικτότητα της πρότασης».

«Ελπίζουμε να υπάρξει λύση κατά τη συνάντησή μας με τους κατοίκους» τόνισε και πρόσθεσε:
«Κανείς δε θέλει να διαιωνίζεται η κατάσταση».

Για την πολιτική της πορεία

Είναι τιμή που μου ανέθεσε ο πρωθυπουργός το υπουργείο Περιβάλλοντος, τόνισε η κ.Μπιρμπίλη. «Κάνω τα πάντα για να υπερασπιστώ αυτά που θεωρώ ότι είναι και δικές του απόψεις».

{{{ audio4 }}}

Ερωτώμενη για το αν θα δεχτεί να αναλάβει κάποιο άλλο υπουργείο, η κ. Μπιρμπίλη τόνισε χαρακτηριστικά: «Η προσφορά μου είναι στο χώρο που ξέρω. Δεν είμαι πολιτικός που μπορώ να χειριστώ καλά ή κακά όλα τα θέματα. Ό,τι είναι να δώσω θα το έχω δώσει στο υπουργείο Περιβάλλοντος».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024