Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mία ακόμα διάψευση των σεναρίων αναδιάρθρωσης από την Κομισιόν

Mία ακόμα διάψευση των σεναρίων αναδιάρθρωσης από την Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέψευσε τη Μ.Τρίτη δημοσίευμα στον Τύπο, σύμφωνα με το οποίο, η κυβέρνηση στην Αθήνα έχει αποδεχθεί ότι πρέπει να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους. Ανάλογη διάψευση είχε έλθει νωρίτερα, τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από την έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέψευσε σήμερα Τρίτη δημοσίευμα στον ελληνικό Τύπο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είχε αποδεχθεί ότι θα πρέπει να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της.

Σύμφωνα με το Reuters, εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε από τις Βρυξέλλες πως δεν υπήρξαν συνομιλίες με την ελληνική πλευρά για το θέμα αυτό.

«Είναι μια πολύ σθεναρή διάψευση από την πλευρά μας» δήλωσε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, απαντώντας σε σχόλια που αποδίδονται από την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» σε ανώνυμο αξιωματούχο της Κομισιόν.

«Είναι αδύνατον μια τέτοια δήλωση να είναι σωστή δεδομένου ότι δεν υπάρχει καν τέτοια συζήτηση μεταξύ των ευρωπαϊκών αρχών και της ελληνικής κυβέρνησης» προσέθεσε.

Σε αντίστοιχη κίνηση προχώρησε και η εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Reuters, η Νάταλι Γιθ διευκρίνισε πως ο Τίμοθι Γκάιτνερ δεν ανέφερε στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου -κατά τη συνάντησή τους το προηγούμενο Σάββατο στη Ουάσιγκτον- ότι θα χρειαστεί αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

«Τα δημοσιεύματα είναι λανθασμένα» ξεκαθάρισε η εκπρόσωπος του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών.

Κατηγορηματικά αντίθετος στην ιδέα αναδιάρθρωσης χρέους για τις χώρες της ευρωζώνης εμφανίστηκε και το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Γιούργκεν Σταρκ.

Σε συνέντευξή του στην πορτογαλική εφημερίδα Publico που δημοσιεύθηκε τη Μ.Τρίτη ο Σταρκ τάχθηκε κατά της ιδέας της αναδιάρθρωσης χρέους για τις χώρες της Ευρωζώνης, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο δεν θα λύσει το πρόβλημα.

«Θα είχε μεγάλο κόστος για τις συγκεκριμένες χώρες. Εάν πραγματικά σκέφτονταν να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση του χρέους τους, θα έπρεπε να πληρώσουν υψηλότερο πριμ κινδύνου στο μέλλον» δήλωσε ο Σταρκ.

Bloomberg: Ευχή και κατάρα η αναδιάρθρωση

Οι ευρωπαίοι επενδυτές και πολιτικοί που πιέζουν την Ελλάδα για αναδιάρθρωση του χρέους της, μπορεί τελικά να ευχηθούν να μην το είχαν κάνει, τονίζει σε άρθρο του το πρακτορείο Bloomberg.

Το άρθρο τονίζει ότι η περίπτωση της Ελλάδας αυξάνει το πρόβλημα μετάδοσης του προβλήματος και σε άλλες χώρες, όπως είναι η Ισπανία.

«Η αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας μπορεί να προκαλέσει κρίση στην Ισπανία» τονίζει ο Ντέιβιντ Ουότς, αναλυτής της εταιρίας CreditSights Inc. που εδρεύει στο Λονδίνο.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν έχει σημασία πόσα θα κερδίσει η Ευρώπη από την αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας, καθώς ο αντίκτυπος στην Ισπανία θα είναι πολύ μεγαλύτερος και δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το τελικό κόστος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024