Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Κρίσιμη για τα περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους θα είναι η αξιολόγηση του Ιουνίου, σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που λέει πως έαν αποδειχθεί πως η βιωσιμότητα του χρέους είναι αμφίβολη, «κάτι θα πρέπει να γίνει». Μόνο αναδιάρθρωση σε εθελοντική βάση μπορεί να γίνει μέχρι το 2013, επαναλαμβάνει ο Σόιμπλε, επισημαίνοντας όμως πως κάτι τέτοιο θα είχε συνέπειες για το σύνολο της Ευρωζώνης. 

Κρίσιμη για τα περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους θα είναι η αξιολόγηση του Ιουνίου, σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που λέει πως έαν αποδειχθεί πως η βιωσιμότητα του χρέους είναι αμφίβολη, «κάτι θα πρέπει να γίνει».

Όσο για την επιστροφή της χώρας στις αγορές, ο Γερμανός υπουργός υποστηρίζει πως το σημαντικότερο είναι να έχει πείσει η Αθήνα τους επενδυτές με την εφαρμογή των αυστηρών μέτρων προσαρμογής.

Αναφερόμενος στην επόμενη αξιολόγηση της τρόικας, ο υπουργός δήλωσε σε συνέντευξή του στη γερμανική Welt πως η προσοχή του σχετικά με το ελληνικό χρέος στρέφεται στη «λεπτομερή ανάλυση» της βιωσιμότητάς του που αναμένει.

«Εάν η αναφορά αυτή δείξει πως υπάρχουν αμφιβολίες για τη βιωσιμότητά του, κάτι θα πρέπει να γίνει, θα πρέπει να γίνουν επιπλέον βήματα» είπε χαρακτηριστικά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Ο Σόιμπλε επισημαίνει ξανά πως, σε κάθε περίπτωση, μέχρι το 2013 μπορεί να γίνει λόγος μόνο για αναδιάρθρωση σε εθελοντική βάση.

Εάν γίνουν μονομερείς αλλαγές στους όρους των ομολόγων μίας χώρας, η Ευρώπη -εξήγησε ο υπουργός- φοβάται πως αυτό θα έχει σημαντικές συνέπειες στην αξιοπιστία ολόκληρης της Ευρωζώνης.

«Ο επενδυτής στις ΗΠΑ ή την Ασία που διαβάζει ότι τα ευρωπαϊκά ομόλογα δεν είναι αξιόπιστα, αδιαφορεί για τον αν πρόκειται για ελληνικά ή γερμανικά» υπογράμμισε ο Σόιμπλε, υποστηρίζοντας πως έτσι δημιουργείται κίνδυνος για το σύνολο της ζώνης του ευρώ.

Όσον αφορά δε την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, ο δημοσιογράφος, επισημαίνοντας πως αυτό προβλέπεται να συμβεί τον επόμενο χρόνο, ρωτά τον υπουργό εάν «φαντάζεται, με το χέρι στην καρδιά», πως η χώρα θα καταφέρει να συγκεντρώσει κεφάλαια.

«Πιο σωστά: Η Ελλάδα θα έχει τον επόμενο χρόνο υψηλές ανάγκες κεφαλαίων» ήταν η σιβυλλική απάντηση του Β.Σόιμπλε. Οπότε, όταν η χώρα βγει για δανεισμό, θα είναι «αποφασιστικής σημασίας να έχει πείσει τις αγορές με την εφαρμογή των αυστηρών μέτρων προσαρμογής».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024