Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To ΔΝΤ στηρίζει την ελληνική θέση για μη αναδιάρθρωση του χρέους

To ΔΝΤ στηρίζει την ελληνική θέση για μη αναδιάρθρωση του χρέους

Σε διάψευση του δημοσιεύματος του Spiegel προχώρησε ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, επισημαίνοντας πως «υποστηρίζουμε τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης ότι δεν χρειάζεται να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της». Το γερμανικό περιοδικό είχε υποστηρίξει ότι υπάρχουν πιέσεις από το ΔΝΤ προς την Αθήνα υπέρ της λύσης της αναδιάρθρωσης.

Σε διάψευση του δημοσιεύματος του Spiegel προχώρησε ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, επισημαίνοντας πως «υποστηρίζουμε τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης ότι δεν χρειάζεται να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της». Το γερμανικό περιοδικό είχε υποστηρίξει ότι υπάρχουν πιέσεις από το ΔΝΤ προς την Αθήνα υπέρ της λύσης της αναδιάρθρωσης του χρέους προς τους πιστωτές της.

Ο Στρος Καν τόνισε ότι είναι αναγκαία μία πανευρωπαϊκή αλληλεγγύη για να βγεί η Ευρώπη από την κρίση χρέους των ασθενέστερων οικονομιών της ευρωζώνης.

Αναφερόμενος, δε, στην Ελλάδα τόνισε ότι μια πιθανή αναδιάρθρωση δεν θα βοηθούσε την ανταγωνιστικότητα, που κατά τη γνώμη του είναι η ρίζα του ελληνικού προβλήματος.

Παράλληλα, τόνισε ότι το δάνειο προς την Ελλάδα δόθηκε για να μπορέσει να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό στο δρόμο της ανάπτυξης.

Ουσιαστικά, ο επικεφαλής του ΔΝΤ στηρίζει την επικρατούσα στην ΕΕ άποψη ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια για μια ελληνική αποτυχία.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, την Ελλάδα πρόκειται να επισκεφθούν το επόμενο διάστημα ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι και ο επικεφαλής της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ με στόχο να τονώσουν την αξιοπιστία της χώρας και να αναδείξουν τις θετικές πτυχές της ευρωπαϊκής παρέμβασης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024