Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η κρίση «υπαγορεύει περισσότερο κράτος», λέει ο Ντομινίκ Στρος-Καν

Η κρίση «υπαγορεύει περισσότερο κράτος», λέει ο Ντομινίκ Στρος-Καν

Λιγότερη αγορά και περισσότερο κράτος υπαγορεύει -«έστω και για λίγο»- η κρίση στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα: Αυτήν την γνώμη εξέφρασε ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν μιλώντας σε φοιτητές του αμερικανικού Πανεπιστημίου Τζορτζ Ουάσινγκτον. «Η παγκοσμιοποίηση μεγάλωσε το χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών», τόνισε επίσης ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου -και πιθανολογούμενος ως υποψήφιος στις επόμενες γαλλικές προεδρικές εκλογές με τους Σοσιαλιστές.

Ψυχογιός Βασίλης

Λιγότερη αγορά και περισσότερο κράτος υπαγορεύει -«έστω και για λίγο»- η κρίση στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα: Αυτήν την γνώμη εξέφρασε ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν μιλώντας τη Δευτέρα σε φοιτητές του αμερικανικού Πανεπιστημίου Τζορτζ Ουάσινγκτον.

«Η παγκοσμιοποίηση μεγάλωσε το χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών», τόνισε επίσης ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου -και πιθανολογούμενος ως υποψήφιος στις επόμενες γαλλικές εκλογές με τους Σοσιαλιστές.

«Σχεδιάζοντας ένα νέο μακροοικονομικό πλαίσιο για έναν νέο κόσμο, η πλάστιγγα θα κλίνει -έστω και λίγο- λιγότερο υπέρ των αγορών και πολύ περισσότερο υπέρ του κράτους» τόνισε στην ομιλία του ο επικεφαλής του ΔΝΤ.

Το γαλλικό σοσιαλιστικό κόμμα έχει εμφανιστεί επιφυλακτικό για τον Στρος-Καν: Ο Γάλλος αξιωματούχος δεν έχει κατάφερε «να συνυπογράψει την καταδίκη του νεοφιλελευθερισμού« μετά την κρίση, είχε αναφέρει προ ημερών στον βρετανικό Guardian ο εκπρόσωπος των Σοσιαλιστών Μπενουά Αμόν.

«Προσέφερε πολύ το σχήμα της παγκοσμιοποίησης, αλλά έστειλε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους στη φτώχεια» συνέχισε στην ομιλία του τη Δευτέρα ο Ντομινίκ Στρος-Καν, λέγοντας πως ενώ η παγκοσμιοποίηση «των ανταλλαγών συνδέεεται κατ’ αρχήν με τη μείωση των ανισοτήτων, η πιστωτική παγκοσμιοποίηση, δηλαδή το μέγα γεγονός των πρόσφατων ετών, μεγάλωσε αντιθέτως αυτές τις ανισότητες».

Αυτή η ανισότητα μάλιστα, συνέχισε ο πρόεδρος του ΔΝΤ «μπορεί να ήταν μία από τις σιωπηλές αιτίες της κρίσης», σημειώνοντας πως, τόσο μεσοπρόθεσμα όσο και μακρυπρόθεσμα, «η ανάπτυξη πρέπει να συνάδει με μία δίκαιη και πιο αναλογική κατανομή των εισοδημάτων όλων των κοινωνικών στρωμάτων».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024