Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εργοτέλης και Ατρόμητος ήρθαν ισόπαλοι στο «Παγκρήτιο» με 1-1

Εργοτέλης και Ατρόμητος ήρθαν ισόπαλοι στο «Παγκρήτιο» με 1-1

Εργοτέλης και Ατρόμητος ήρθαν ισόπαλοι στο «Παγκρήτιο» με 1-1 και παρέμειναν ζωντανοί στην υπόθεση της παραμονής. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο με το τελικό σκορ να αδικεί μάλλον τους φιλοξενούμενους που είχαν και δοκάρι στο 69ο λεπτό.

Λιαμίρας Σάββας

Εργοτέλης και Ατρόμητος ήρθαν ισόπαλοι στο «Παγκρήτιο» με 1-1 και παρέμειναν ζωντανοί στην υπόθεση της παραμονής. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο με το τελικό σκορ να αδικεί μάλλον τους φιλοξενούμενους που είχαν και δοκάρι στο 69ο λεπτό.

Αήττητος για τέταρτη συνεχόμενο εντός έδρας αγώνα κόντρα στον Ατρόμητο έμεινε ο Εργοτέλης και πλέον οι Κρητικοί με τον βαθμό που πήραν βρίσκονται στην 8η θέση της βαθμολογίας, έχοντας 6 βαθμούς διαφορά από την ζώνη του υποβιβασμού. Οι Μπλε του Γιώργου Δώνη, από την άλλη είναι στην 13η θέση, με μόλις έναν βαθμό περισσότερο από τον Αστέρα Τρίπολης που βρίσκεται μέσα στην επικίνδυνη ζώνη με τις ομάδες που θα αποχαιρετήσουν την κατηγορία.

Πίεσε από την αρχή ο Εργοτέλης

Την πρώτη του νίκη μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες έψαχνε ο Εργοτέλης κόντρα στον Ατρόμητο και από την πρώτη στιγμή του παιχνιδιού έδειχνε την θέληση του για τους τρεις βαθμούς. Από το σφύριγμα της έναρξης του αγώνα οι Κρητικοί είχαν την κατοχή της μπάλας, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να δημιουργήσουν κάποια μεγάλη ευκαιρία στα καρέ του Ιτάνζ, αφού οι φιλοξενούμενοι είχαν κλείσει καλά τους χώρους. Οι Μπλε του Δώνη περιορίζονταν σε παθητικό ρόλο θέλοντας να χτυπήσουν τους γηπεδούχους στις αντεπιθέσεις.

Σε μία από αυτές, συγκεκριμένα στο 19’ ο Θανάσης Καραγκούνης έκανε μια πολύ ωραία σέντρα από δεξιά η κεφαλιά, όμως του επερχόμενου Ναστού ήταν αδύναμη. Οι Κρητικοί ανέβασαν την πίεση τους, χωρίς όμως και πάλι να βρουν χώρους για να κάνουν την μεγάλη ευκαιρία.

Το τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους ανήκει ολοκληρωτικά στον Εργοτέλη

Η πρώτη καλή στιγμή για το συγκρότημα του Καραγεωργίου ήρθε στο 34’ όταν έπειτα από φάουλ του Ρουμπάκη ο Μπούντιμιρ που είδε εκτός θέσης τον Ιτάνζ έκανε ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, όμως ο πορτιέρο του Ατρόμητου γύρισε γρήγορα στην εστία του και κράτησε το μηδέν για την ομάδα του.

Ο τεχνικός της ομάδας της Κρήτης, ζήτησε να εντείνουν την πίεση τους στα αντίπαλα καρέ οι παίκτες του και αυτό είχε ως αποτέλεσμα λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους ο Εργοτέλης να ανοίξει το σκορ. Συγκεκριμένα ο Βίσιο έκανε κούρσα από αριστερά δέχτηκε την μπαλιά πραγματοποιώντας μία ωραία σέντρα, η οποία βρήκε τον «κοντούλη» Ρομάνο, που με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Ξεκίνησε δυνατά το Β’ μέρος ο Ατρόμητος

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Γιώργος Δώνης άλλαξε τον Καραγκούνη με τον Αναστασάκο θέλοντας να δώσει μια πιο επιθετική διάθεση στην ομάδα του. Οι Μπλε έτσι, μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και κατάφεραν στο 49’ να δημιουργήσουν την πρώτη τους καλή ευκαιρία στο ματς, όταν μετά από φάουλ του Νεμπεγλέρα ο Σαγκανόφσκι έπιασε την κεφαλιά η μπάλα όμως πέρασε λίγο έξω από το δοκάρι του Δασκαλάκη.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να πιέζουν και στο 67ο λεπτό καρποφόρησαν οι προσπάθειες τους, όταν ο Αναστασάκος σούταρε μέσα από την περιοχή αιφνιδιάζοντας τον Δασκαλάκη, που δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το 1-1. Το συγκρότημα του Περιστερίου, ήθελε να εκμεταλλευτεί το καλό μομέντουμ που είχε και γι’ αυτό πίεσε ακόμα περισσότερο την άμυνα των αντιπάλων τους, ωστόσο τρία λεπτά αργότερα στάθηκε ιδιαίτερα άτυχο, αφού το σουτ του Σαγκανόφσκι από αριστερά σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του πορτιέρο του Εργοτέλη.

Ο τεχνικός των Κρητικών, Νίκος Καραγεωργίου, πέρασε τους Ορφανό και Βερπακόφσκις στις θέσεις των Μπετό και Μπούντιμιρ και κατάφερε να ισορροπήσει το ματς. Ο Ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε με τις δύο ομάδες να μην δημιουργούν ευκαιρίες, αφού «κοιτούσαν» περισσότερο τα νώτα τους, καθώς δεν ήθελαν να δεχθούν κάποιο γκολ που θα τους στοίχιζε, με αποτέλεσμα να μείνει το τελικό 1-1.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Βίσιο, Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Αλεξόπουλος, Τζούνιορ, Μπέτο (74′ Ορφανός), Ολίσε (89′ Καρέλης), Λεάλ, Ρομάνο, Μπούντιμιρ (74′ Βερπακόφσκις).

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Νάστος, Μελισσάς, Ολιβέιρα, Σκόνδρας, Νεμπεγλέρας, Σαρμιέντο, Σφακιανάκης, Καραγκούνης (46′ Αναστασάκος), Μπρίτο (78′ Καραλής), Σαγκανόφσκι (85′ Φαβάλι).

To φιλμ του αγώνα


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.exedrasports.gr

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024