Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Παναθηναϊκός κέρδισε 3-1 τον Ηρακλή στο «Καυτανζόγλειο»

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε 3-1 τον Ηρακλή στο «Καυτανζόγλειο»

Μετά από τρία διαδοχικά ανεπιτυχή αποτελέσματα, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας 3-1 του Ηρακλή στο «Καυτανζόγλειο». Δύο γκολ ο Πετρόπουλος από ισάριθμες ασίστ του Σισέ. Είχε ισοφαρίσει προσωρινά για τους γηπεδούχους ο Μαχόπ. Ο Χριστοδουλόπουλος διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Ζαχαράκης Ανέστης

Μετά από τρία διαδοχικά ανεπιτυχή αποτελέσματα, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας 3-1 του Ηρακλή στο «Καυτανζόγλειο». Δύο γκολ ο Πετρόπουλος από ισάριθμες ασίστ του Σισέ. Είχε ισοφαρίσει προσωρινά για τους γηπεδούχους ο Μαχόπ. Ο Χριστοδουλόπουλος διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Οι πολλές απουσίες που είχε ο Ηρακλής επηρέασαν την απόδοσή του στα πρώτα 25 λεπτά του αγώνα καθώς ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε μια ενδεκάδα που έπαιζε για πρώτη φορά μαζί στο εφετινό πρωτάθλημα. Αυτή την έλλειψη χημείας των γηπεδούχων, εκμεταλλεύτηκε ο Παναθηναϊκός για να προηγηθεί μόλις στο τέταρτο λεπτό με τέρμα του Πετρόπουλου ύστερα από υπέροχη ατομική ενέργεια του Σισέ.

Οι Πράσινοι μπαίνοντας πολύ δυνατά στην αναμέτρηση πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό και συνέχισαν σε υψηλούς ρυθμούς για περίπου ένα τέταρτο ακόμη. Η κινητικότητα του Σισέ, που αντιλήφθηκε άμεσα τον ρόλο του σαν δεύτερος επιθετικός και η πληθωρικότητα του Πετρόπουλου μέσα στη μεγάλη περιοχή δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στην άμυνα του Ηρακλή. Ωστόσο ο Γηραιός μετά το 25’ άρχισε να βρίσκει τα πατήματά του. Μπαίνοντας πιο δυνατά στις φάσεις και πιέζοντας ψηλά ανέκοψε την αρχική επιθετικότητα των Πράσινων.

Το τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου ανήκει εξ’ ολοκλήρου στους παίκτες του Γιώργου Παράσχου που έφτιαξαν τρεις μεγάλες ευκαιρίες εκ των οποίων η μία κατέληξε στα δίχτυα (36’) του Τζόρβα. Βέβαια ο Παναθηναϊκός στη συγκεκριμένη φάση μπορεί να τα βάλει και με την τύχη του, διότι η ισοφάριση ξεκίνησε από τον τραυματισμό του Σπυρόπουλου. Ο ακραίος μπακ ένιωσε ένα τσίμπημα στο αριστερό του πόδι και «παράτησε» την μονομαχία με τον Αραμπατζή που έμεινε ελεύθερος και έκανε τη σέντρα από την οποία προήλθε το 1-1 με τον Μαχόπ.

Στην επανάληψη ο Ηρακλής θέλησε να ξεκινήσει με τον ίδιο ενθουσιασμό που έκλεισε το πρώτο μέρος. Παίζοντας πολύ ψηλά, επιχείρησε να πιέσει για ένα δεύτερο γκολ. Ωστόσο έμεινε με την όρεξη, διότι σε μια αντεπίθεση ο Σισέ βρήκε χώρο, έπαιξε άριστα το ένας με έναν απέναντι στον Κυριαζή και σέρβιρε (51’) το 2-1 στον Πετρόπουλο που δεν γινόταν να αστοχήσει κινούμενος μέσα στη μικρή περιοχή.

Από εκείνο το σημείο και ύστερα οι φιλοξενούμενοι ήλεγξαν τον ρυθμό της αναμέτρησης και δεν επέτρεψαν στον Ηρακλή να ξαναγίνει απειλητικός. Αντίθετα στις μία-δύο φάσεις που δημιούργησαν κατάφεραν να πετύχουν και τρίτο γκολ με τον Χριστοδουλόπουλο στο 81’, μετά από ασταθή επέμβαση του Ελευθερόπουλου σε σουτ του κινητικότατου Σισέ.

Ο Γάλλος άσος μπορεί να μην σκόραρε, αλλά η ηγετική του εμφάνιση τον χρίζει αυτόματα σε MVP της αναμέτρησης. Για τον Ηρακλή αυτή ήταν η πρώτη ήττα μετά από έξι σερί αγώνες. Περίπου 8.000 ήταν οι φίλοι του Γηραιού που βρέθηκαν στο «Καυτανζόγλειο».

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ



Οι συνθέσεις:

ΗΡΑΚΛΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Ελευθερόπουλος, Αραμπατζής (69′ Ρόμπλες), Λίμα, Παπαστεριανός, Κυριαζής (69′ Καϊτά), Ντάνι, Κανακούδης, Μάρα, Μαχόπ (81’ Βουτσιάς), Ζερκά, Επαλέ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος (39′ Ιωαννίδης), Σαριέγκι (90′ Σεϊταρίδης), Καντέ, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Μαρίνος, Πετρόπουλος (70′ Χριστοδουλόπουλος), Σισέ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριτσώνης (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Τάτσης (Ηπείρου), Μπιτσίδης (Θράκης)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024