Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σοβαρά προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα

Σοβαρά προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα

Στην «κατάψυξη» έχει μπει η χώρα από το βράδυ της Κ.Δευτέρας, με αποτέλεσμα να σημειωθούν σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές λόγω της κακοκαιρίας. Ανέστειλαν τις προγραμματισμένες στάσεις εργασίας για σήμερα, Τρίτη, οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, λόγω των καιρικών συνθηκών. Χιόνια και στην Αττική. Χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές. Απαγορευτικό απόπλου λόγω των ισχυρών ανέμων στα πελάγη.

Αναστασιάδης Τάσος

Στην «κατάψυξη» έχει μπει η χώρα από το βράδυ της Κ.Δευτέρας, με αποτέλεσμα να σημειωθούν σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές λόγω της κακοκαιρίας.

Ακόμη αργά το βράδυ της Κ.Δευτέρας οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ αποφάσισαν να αναστείλουν τις προγραμματισμένες για σήμερα, Τρίτη, στάσεις εργασίας που είχαν εξαγγείλει, προκειμένου, όπως είπαν, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών να εξυπηρετηθεί καλύτερα το επιβατικό κοινό.

Έκτακτα δρομολόγια ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει ο ΟΣΕ για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού λόγω του χιονιά.

Στην Αττική, η Πυροσβεστική έχει δεχτεί μέχρι στιγμής περισσότερες από 80 κλήσεις για κοπές δέντρων από διάφορες περιοχές, λόγω των δυνατών ανέμων.

Επίσης, λόγω χιονόπτωσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθος από το 22ο χιλιόμετρο (τελεφερίκ) και πάνω, στη λεωφόρο Διονύσου από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο έως την περιοχή Ανατολής στη Νέα Μάκρη, στην Επαρχιακή Οδό Αθηνών – Θηβών από το 4ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Θήβα δεν επιτρέπεται η κίνηση βαρέων φορτηγών και τα ΙΧ αυτοκίνητα κινούνται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ κλειστή είναι και η λεωφόρο Φυλής από το ύψος της Μονής Κλειστών στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια.

Κλειστή είναι και η λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως (στο τέλος της) στην Καισαριανή, μέχρι την κορυφή του Υμηττού.

Προβλήματα και στην περιφέρεια


Στη Θεσσαλονίκη έχει διακοπεί η κυκλοφορία από την διασταύρωση Χορτιάτη προς Άγιο Βασίλειο ενώ μετ΄ εμποδίων γίνεται η κίνηση των οχημάτων σε αρκετές επαρχιακές οδούς σε Αχαΐα, Εύβοια, Ευρυτανία, Φωκίδα, Βοιωτία, Φλώρινα, Καστοριά, Πέλλα, Ημαθία, Χαλκιδική, Κιλκίς, Φθιώτιδα, Τρίκαλα, Λάρισα, Καρδίτσα και Μαγνησία.

Πολλά χωριά του ορεινού όγκου της Φθιώτιδας παραμένουν αποκλεισμένα, ενώ καθ’οδόν βρίσκονται ειδικά μηχανήματα για την διάνοιξη των δρόμων. Από νωρίς το πρωί δόθηκε μάχη για να ανοίξει ο δρόμος από Λαμία προς Δομοκό και η συγκοινωνία γίνεται κανονικά, αλλά οι οδηγοί πρέπει να έχουν μαζί τους αλυσίδες.

Απαραίτητες είναι οι αλυσίδες στο δρόμο Λαμίας-Καρπενησίου, ενώ τα μηχανήματα κρατούν το δρόμο ανοιχτό. Στο εθνικό δίκτυο δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, παρά τις αραιές χιονοπτώσεις σε διάφορα σημεία.

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στους εθνικούς δρόμους Τρίπολης – Σπάρτης και Σπάρτης – Καλαμάτας. Απαραίτητη είναι η χρήση αλυσίδων στο μεγαλύτερο τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου της Αρκαδίας, στην ορεινή Κορινθία και στην περιοχή του Ζάρακα στη Λακωνία.

Κλειστοί είναι οι δρόμοι προς τα χωριά Κοσμά – Πελετά – Άγιο Βασίλειο – Παλαιοχώρι στην Κυνουρία.

Η Τροχαία συνιστά στους οδηγούς που πρόκειται να ταξιδέψουν και να κινηθούν σε ορεινές περιοχές της χώρας να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Μετ’ εμποδίων έγινε και η επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου, καθώς λόγω των χιονοπτώσεων διεκόπη η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας και στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θήβας.

Χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές

Στο σκοτάδι έχουν μείνει αρκετές περιοχές της Αττικής, εξαιτίας βλαβών σε γραμμές της ΔΕΗ από την κακοκαιρία.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΕΗ, Κ.Στεργιώτης τόνισε ότι στην Αττική περίπου 8 γραμμές μέσης τάσης έχουν υποστεί βλάβες λόγω της κακοκαιρίας.

Στο σκοτάδι έχουν μείνει περιοχές στη Νέα Πεντέλη, στο Μαραθώνα, στους Θρακομακεδόνες, στον Άγιο Στέφανο, στο Κρυονέρι, στο Κατσιμήδι, στα Βριλήσσια, στην Κηφισιά, στα Σπάτα και στα Λιόσια.

Προβλήματα με το ρεύμα αντιμετωπίζουν επίσης, το Πήλιο, η Κάρυστος, η Σκιάθος, η Σκόπελος, η Αλόννησος, χωριά της κεντρικής Εύβοιας (Υπατη, Νεοχώρι), περιοχές έξω από τη Χαλκίδα, πολλά χωριά στο Πήλιο, τα Βάγια, το Δίστομο, η Κωπαΐδα και τα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας, σε 15 χωριά του Δήμου Τρίπολης και συγκεκριμένα σε όλη την περιοχή του Φαλάνθου, στην Άνω και Κάτω Ασέα, Αρτεμίσιο, Αγιωργίτικα, Νεστάνη και στο Μαρί του δήμου Νότιας Κυνουρίας, καθώς και σε περιοχές της Φθιώτιδας (Νεράιδα, Πελασγία, Μύλος).

Χωρίς ρεύμα είναι από το βράδυ της Κ.Δευτέρας αποκλεισμένα χωριά της περιοχής Κρεμαστών στο Αγρίνιο.

Όπως τόνισε ο κ. Στεργιώτης η αποκατάσταση των προβλημάτων εξαρτάται από τη δυνατότητα πρόσβασης που έχουν τα συνεργεία της ΔΕΗ στις περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Ο ίδιος, ωστόσο, αισιοδοξεί ότι μέχρι το απόγευμα θα έχουν αποκατασταθεί όλες οι βλάβες.

Απαγορευτικό απόπλου

Λόγω των θυελλωδών ανέμων δεν εκτελείται κανένα δρομολόγιο πλοίου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο, ενώ προβλήματα υπάρχουν και στα περισσότερα λιμάνια της χώρας.

Απαγόρευση απόπλου ισχύει επίσης για τις περιοχές Πρίνου-Καβάλα, Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, Αρκίτσα-Αιδηψός και Βόλος-Σποράδες.

Τα δρομολόγια στη γραμμή Κεραμωτή-Λιμένας Θάσου γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Επίσης το πρωί της Τρίτης δεν πραγματοποιήθηκε το πρωινό δρομολόγιο από Κυλλήνη για Ζάκυνθο, ενώ δεν γίνονται τα δρομολόγια των μικρών σκαφών από Παλούκια για Σαλαμίνα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024