Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εξαγορά του δικαιώματος στο κάπνισμα για τα μεγάλα κέντρα προτείνει ο υπουργός Υγείας

Εξαγορά του δικαιώματος στο κάπνισμα για τα μεγάλα κέντρα προτείνει ο υπουργός Υγείας

Το ενδεχόμενο τα μεγάλα κέντρα διασκέδασης, όπου επιτρέπεται σήμερα το κάπνισμα, να εξαγοράζουν το δικαίωμα με χρήματα υπέρ των νοσοκομείων άφησε ανοιχτό ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος σε δηλώσεις του.

Το ενδεχόμενο τα μεγάλα κέντρα διασκέδασης, όπου επιτρέπεται σήμερα το κάπνισμα, να εξαγοράζουν το δικαίωμα με χρήματα υπέρ των νοσοκομείων άφησε ανοιχτό ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος σε δηλώσεις του την Παρασκευή.

Ο υπουργός περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση με την μη εφαρμογή του νόμου και είπε ότι «γελοιοποιείται οποιοσδήποτε πολιτικός βρίσκεται σε κλειστό χώρο και δίπλα του καπνίζουν ή καπνίζει και ο ίδιος, γιατί έχουμε και αυτό». Πρόσθεσε δε ότι «έχω βρεθεί στην πολύ δυσάρεστη θέση να κάνω εγώ παρατήρηση σε μαγαζί, που κάθομαι».

Σχετικά με αυτό το ζήτημα ανέφερε ότι για τα κέντρα διασκέδασης άνω των 400 τετραγωνικών μέτρων και στα καζίνο, όπου σήμερα επιτρέπεται το κάπνισμα, «να υπάρξει εξαγορά του δικαιώματος του καπνίζειν με κάποια χρήματα, που θα πηγαίνουν υπέρ νοσοκομείων».

Παράλληλα ο υπουργός υπογράμμισε ότι για τα υπόλοιπα κέντρα διασκέδασης, όπου το κάπνισμα απαγορεύεται, «η εφαρμογή της απαγόρευσης είναι ζήτημα κυβερνητικού σχεδιασμού».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024