Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πρώτο βραβείο για τη Βρετανία και καλά νέα για την Ελλάδα

Πρώτο βραβείο για τη Βρετανία και καλά νέα για την Ελλάδα

Σήμερα θα περηφανευτώ λίγο, παρακαλώ συγχωρέστε με.  Ο Βρετανικός Οργανισμός Εμπορίου & Επενδύσεων (UK Trade & Investment)  βρέθηκε στην πρώτη θέση μεταξύ των ανεπτυγμένων χωρών για την καλύτερη προώθηση του Βρετανικού εμπορίου και επενδύσεων. Η διάκριση αυτή αναδεικνύει την επιτυχία του Οργανισμού να προσαρμοστεί στις ανάγκες ενός όλο και πιο ανταγωνιστικού παγκοσμιοποιημένου περιβάλλοντος καθώς τους τελευταίους 12 μήνες βοήθησε περίπου 25.000 επιχειρήσεις να φέρουν 5 δις στερλίνες στην Βρετανική οικονομία.  Πώς το καταφέραμε αυτό?

Σήμερα θα περηφανευτώ λίγο, παρακαλώ συγχωρέστε με. Ο Βρετανικός Οργανισμός Εμπορίου & Επενδύσεων (UK Trade & Investment) βρέθηκε στην πρώτη θέση μεταξύ των ανεπτυγμένων χωρών για την καλύτερη προώθηση του Βρετανικού εμπορίου και επενδύσεων. Η διάκριση αυτή αναδεικνύει την επιτυχία του Οργανισμού να προσαρμοστεί στις ανάγκες ενός όλο και πιο ανταγωνιστικού παγκοσμιοποιημένου περιβάλλοντος καθώς τους τελευταίους 12 μήνες βοήθησε περίπου 25.000 επιχειρήσεις να φέρουν 5 δις στερλίνες στην Βρετανική οικονομία. Πώς το καταφέραμε αυτό? Αντιμετωπίζουμε το διεθνές εμπόριο ως ευκαιρία και όχι ως απειλή. Και συνεργαζόμαστε στενά τόσο με έμπειρους εξαγωγείς όσο και με επιχειρήσεις, μεγάλες αλλά και μικρομεσαίες, οι οποίες δεν έχουν ακόμα εμπειρία στο διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον: τις βοηθούμε να αναπτύσσουν στρατηγική και να τη μετουσιώνουν σε πραγματική επιχειρηματική δραστηριότητα. Στις μέρες μας η επιτυχία εξαρτάται επίσης από την δυνατότητα κατανόησης των διαφορετικών αποχρώσεων που έχουν οι παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού. Η επιχειρηματικότητα δε μπορεί πλέον να επικεντρώνεται στην παραγωγή βάσει αναγκών.

Ο Βρετανικός Οργανισμός Εμπορίου & Επενδύσεων (UK Trade & Investment) είναι κυβερνητικός οργανισμός, ο οποίος συνδιοικείται από το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών και το Βρετανικό Υπουργείο Εμπορίου. Έχει την έδρα του στο Λονδίνο αλλά και παρουσία σε όλες τις Πρεσβείες της Βρετανίας ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Αθήνας. Εδώ στην Ελλάδα, συνεργαζόμαστε με γνωστές και καταξιωμένες Βρετανικές επιχειρήσεις, στους τομείς του λιανικού εμπορίου και των υπηρεσιών αλλά και με εξειδικευμένες εταιρείες στον τομέα της ναυτιλίας και ο ρόλος μας είναι να τις βοηθούμε να εντοπίζουν νέες ευκαιρίες. Καθώς η ελληνική Κυβέρνηση προχωρά στον εκσυγχρονισμό του Δημοσίου και την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων αναμένεται να υπάρξουν νέες ευκαιρίες για τις ελληνικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να συνεργαστούν με βρετανικές, προς όφελος των υπαλλήλων τους, των καταναλωτών και των φορολογουμένων. Αυτή τη στιγμή επεξεργαζόμαστε ένα σχέδιο ώστε για να φέρουμε νέες βρετανικές φίρμες στην ελληνική αγορά. Εσείς ποιά βρετανικά ονόματα θα θέλατε να δείτε στην Ελλάδα?

Και τα καλά νέα για την Ελλάδα? Με δύο λέξεις: εμπόριο και επενδύσεις.

Το εμπόριο, όπως και το ταγκό, θέλει δύο. Με αυτή την έννοια η ανάδειξη επιχειρηματικών ευκαιριών για βρετανικές εταιρίες στην Ελλάδα σημαίνει ευκαιρίες και για ελληνικές εταιρείες. Ένα τηλεφώνημα στην ομάδα του Βρετανικού Οργανισμού Εμπορίου & Επενδύσεων (UK Trade & Investment) στην Αθήνα (τηλ. 210 7272 648 και email: trade.athens@fco.gov.uk ) είναι ο πιο εύκολος τρόπος να έρθει κανείς σε επαφή με Βρετανούς εταίρους και προμηθευτές.

Παράλληλα συνεισφέρουμε και στις επενδύσεις. Ένα σημαντικό μέρος της δουλειάς μου είναι η υποστήριξη βρετανικών επιχειρήσεων που θέλουν να αναπτύξουν δραστηριότητα στην Ελλάδα. Αυτό σημαίνει τακτικές συναντήσεις με Έλληνες υπουργούς και αξιωματούχους προκειμένου να διασφαλιστεί ένα επιχειρηματικό περιβάλλον ανοιχτό σε σε νέες πρωτοβουλίες. Γι’ αυτό και με μεγάλη χαρά παρευρέθηκα πρόσφατα στα εγκαίνια της νέας μονάδας παραγωγής της ΕΛΑΙΣ-UNILEVER HELLAS στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη. Η UNILEVER-HELLAS είναι μέλος του Ομίλου UNILEVER, Βρετανικών και Ολλανδικών συμφερόντων, και η νέα αυτή μονάδα παραγωγής αποτελεί μέρος ενός επενδυτικού προγράμματος αξίας 200 εκατ. Ευρώ. Καλά νέα για τη Βρετανία, καλά νέα και για την Ελλάδα – και ένας ακόμα λόγος για να περηφανευτώ.

Δρ. Ντέιβιντ Λάντσμαν

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024