Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο ΣτΕ προσφεύγουν για την απαγόρευση του καπνίσματος οι καταστηματάρχες

Στο ΣτΕ προσφεύγουν για την απαγόρευση του καπνίσματος οι καταστηματάρχες

Ακύρωση της υπουργικής απόφασης για την απαγόρευση του καπνίσματος ζητούν με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι ιδιοκτήτες εστιατορίων και κέντρων διασκέδασης, υποστηρίζοντας πως αντιβαίνει στις αρχές της αναλογικότητας και της ισότητας. Οι καταστηματάρχες υποστηρίζουν ότι το μέτρο θα επιβαρύνει δραματικά τα έσοδά τους, εκτιμώντας ότι θα χαθεί μεγάλο μέρος της πελατείας τους.

Ακύρωση της υπουργικής απόφασης για την απαγόρευση του καπνίσματος ζητούν με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι ιδιοκτήτες εστιατορίων και κέντρων διασκέδασης, υποστηρίζοντας πως αντιβαίνει στις αρχές της αναλογικότητας και της ισότητας.

Οι καταστηματάρχες υποστηρίζουν ότι το μέτρο θα επιβαρύνει δραματικά τα έσοδά τους, εκτιμώντας ότι θα χαθεί μεγάλο μέρος της πελατείας τους. Στο ΣτΕ προσέφυγε για την υπουργική απόφαση ο «Πανελλήνιος Σύνδεσμος Κέντρων Εστίασης και Διασκέδασης» και 150 επιχειρηματίες από όλη την Ελλάδα που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ταβερνών, μεζεδοπωλείων, καφενείων και μπαρ.

Οι επιχειρηματίες υποστηρίζουν ότι η ολική απαγόρευση του καπνίσματος στα κέντρα διασκέδασης είναι αντίθετη στην συνταγματική αρχή της ισότητας και της αναλογικότητας και στην συνταγματική προστατευόμενη οικονομική και επαγγελματική ελευθερία των πολιτών.

Η απαγόρευση του καπνίσματος, η οικονομική κρίση, οι αλλεπάλληλες αυξήσεις του ΦΠΑ και του φόρου των αλκοολούχων ποτών, έχει ως συνέπεια να επέρχεται προσβολή της οικονομικής και επαγγελματικής τους κατάστασης, υποστηρίζουν οι επιχειρηματίες, λέγοντας πως χάνουν το 70%-90% της πελατείας τους.

Στις προσφυγές τους υποστηρίζουν ότι η απαγόρευση του καπνίσματος παραβιάζει κατάφωρα την συνταγματική αρχή της ισότητας, καθώς οι μη καπνιστές έχουν ελεύθερη και ακώλυτη πρόσβαση στα κέντρα διασκεδάσεως αλλά και μεγάλη δυνατότητα επιλογής τέτοιων καταστημάτων, ενώ στους καπνιστές αποκλείεται η πρόσβαση, δημιουργώντας έτσι δυσανάλογη δυσμενή διάκριση μεταξύ καπνιστών και μη καπνιστών.

Ακόμη, η προσφυγή υποστηρίζει ότι η απαγόρευση του καπνίσματος παραβιάζει την συνταγματική αρχή της αναλογικότητας αλλά και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024