Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H νέα μικρομεσαία Μercedes-Benz βλέπει… Golf

H νέα μικρομεσαία Μercedes-Benz βλέπει… Golf

H Mercedes-Benz εγκαταλείπει τα πολυμορφικά χαρακτηριστικά των μικρομεσαίων προτάσεών της, διεκδικώντας πρωταγωνιστικό ρόλο στη συγκεκριμένη κατηγορία.



Πρόκειται να αντικαταστήσει τη μέχρι σήμερα γνωστή A–Class, χωρίς ωστόσο να υιοθετεί τις πολυμορφικές πρακτικές της δημοφιλούς Mercedes–Benz.

Στην πραγματικότητα, η νέα μικρομεσαία πρόταση της γερμανικής φίρμας δεν θυμίζει σε τίποτα το παρελθόν, καθώς τόσο ο σχεδιασμός του αμαξώματος όσο και τα χαρακτηριστικά των μηχανικών τμημάτων παρουσιάζουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις.

Έχοντας βασιστεί σε μια νέα πλατφόρμα, που μεταξύ άλλων προεξοφλεί την κίνηση στους μπροστινούς τροχούς, η νέα A–Class απευθύνεται σε νεανικότερο κοινό.

Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνει και το παρουσιαστικό του αμαξώματος, το οποίο ενσωματώνει αρκετά στοιχεία από το πρωτότυπο F800, που παρουσιάστηκε από τη γερμανική φίρμα στις αρχές του χρόνου στην Γενεύη.

Τις εντυπωσιακές σχεδιαστικές γραμμές της μελλοντικής A–Class πρόκειται να συνοδεύσουν οι εξαιρετικά αποδοτικοί και φιλικοί προς το περιβάλλον κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, όπως άλλωστε και η γνωστή –από τις υπόλοιπες προτάσεις της φίρμας- κατασκευαστική ποιότητα.

Τα premium χαρακτηριστικά, ωστόσο, αυξάνουν και το κόστος παραγωγής, τοποθετώντας τη μελλοντική Mercedes–Benz στο ανώτερο τιμολογιακό «σκαλοπάτι» της κατηγορίας, απέναντι δηλαδή στην BMW Σειρά 1 και στο Audi A3.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Dr. Joachim Schmidt, επικεφαλής του τμήματος πωλήσεων και marketing της γερμανικής φίρμας, ο αντικαταστάτης της A–Class θα αποτελέσει τη μία από τις τέσσερις συνολικά προτάσεις που δεν προϋπήρχαν και αναμένεται να προστεθούν τα επόμενα χρόνια στην γκάμα της Mercedes–Benz.

Mέσα στο 2011, λοιπόν, θα πρέπει να περιμένουμε την επόμενη γενιά της B–Class, σε υβριδικές ή ακόμη και ηλεκτρικές εκδόσεις, ενώ το 2013 η Mercedes–Benz θα περάσει στην παραγωγή ένα crossover και ένα τετράθυρο coupe με εξαιρετικά συμπαγείς διαστάσεις.

Αντιθέτως, η απάντηση της Daimler στην άφιξη του Audi A1 θα έρθει πιθανότατα από τη smart και συγκεκριμένα από το αυτοκίνητο που πρόκειται να καλύψει το κενό, το οποίο δημιουργήθηκε από τον τερματισμό της παραγωγής του τετράθυρου και τετραθέσιου ForFour

Auto Express

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024