Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χάκερ εισέβαλαν στο YouTube και σε λογαριασμούς του iTunes

Χάκερ εισέβαλαν στο YouTube και σε λογαριασμούς του iTunes

Άγνωστοι χάκερ παραποίησαν σελίδες του YouTube με αναδυόμενα χρωματιστά παράθυρα που οδηγούσαν τους χρήστες σε πορνογραφικούς δικτυακούς τόπους, πριν τελικά οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας κλείσουν το κενό ασφάλειας. Σε μια άλλη εξέλιξη, χρήστες του iTunes αναφέρουν παράνομες αγορές στο όνομά τους, οι οποίες όμως δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί από την Apple.

Άγνωστοι χάκερ παραποίησαν σελίδες του YouTube με αναδυόμενα χρωματιστά παράθυρα που οδηγούσαν τους χρήστες σε πορνογραφικούς δικτυακούς τόπους, πριν τελικά οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας κλείσουν το κενό ασφάλειας.

Σε μια άλλη εξέλιξη, χρήστες του iTunes αναφέρουν παράνομες αγορές στο όνομά τους, οι οποίες όμως δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί από την Apple.

Την περίεργη υπόθεση αποκάλυψε το ιστολόγιο Engadget, το οποίο κάνει λόγο για χρήστες που διαμαρτύρονται ότι αγορές εφαρμογών αξίας εκατοντάδων δολαρίων πραγματοποιήθηκαν μέσω των λογαριασμών τους στο App Store του iTunes. Οι περισσότερες αγορές αυτές φέρονται να αφορούν συγκεκριμένα ηλεκτρονικά βιβλία.

Παρόμοιες αναφορές για θύματα σε όλο τον κόσμο εμφανίστηκαν σε δύο ακόμα δικτυακούς τόπους, το TNW Apple και το MacRumours: Forums.

H Apple, πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει απαντήσει στο σχετικό ερώτημα που υπέβαλε το CNet.

Η επίθεση στο YouTube

Λιγότερο σοβαρές επιπτώσεις είχε η επίθεση χάκερ στο YouTube. Σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο IDG News, το πρωί της Κυριακής σελίδες με συγκεκριμένα βίντεο παραποιήθηκαν ώστε να εμφανίζουν χρωματιστά αναδυόμενα παράθυρα και να δρομολογούν τους χρήστες σε ιστοσελίδες με ροζ περιεχόμενο.

Τα περισσότερα από τα παραποιημένα βίντεο αφορούσαν το νεαρό τραγουδιστή Τζάστιν Μπίμπερ, ο οποίος σημειώνει μεγάλη επιτυχία στο YouTube και την Κυριακή εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή με αφορμή την αμερικανική εθνική γιορτή της 4ης Ιουλίου.

Η επίθεση αξιοποίησε ένα κενό ασφάλειας που επέτρεψε στους επιτιθέμενους να εισάγουν κώδικα σε σελίδες του YouTube που περιέχουν σχόλια χρηστών.

Οι μηχανικοί της Google (στην οποία ανήκει το YouTube) απενεργοποίησαν τη λειτουργία σχολίων και κατάφεραν να κλείσουν την τρύπα ασφάλειας λίγες ώρες μετά τις επιθέσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024