Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πρεμιέρα με... λάθη μοιραία και ήττα από τη Ν.Κορέα

Πρεμιέρα με… λάθη μοιραία και ήττα από τη Ν.Κορέα

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε η πορεία της Εθνικής μας ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αφού στην πρεμιέρα της ηττήθηκε με 2-0 από τη Νότιο Κορέα.

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε η πορεία της Εθνικής μας ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αφού στην πρεμιέρα της ηττήθηκε με 2-0 από τη Νότιο Κορέα. Η γαλανόλευκη έδειξε πολύ κακό πρόσωπο στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο.

Από τη στιγμή που κόντρα στην θεωρητικά υποδεέστερη αντίπαλο, η Ελλάδα γνώρισε την ήττα, τότε είναι δεδομένο ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα στη συνέχεια απέναντι στην Νιγηρία και την Αργεντινή. Πλέον, πρέπει να γίνουν θαύματα, μεγαλύτερα, ίσως από αυτά του Euro της Πορτογαλίας, ώστε να συνεχίσουμε στην διοργάνωση…

Πως παρατάχθηκαν

Τελικά ο Ότο Ρεχάγκελ δεν έπαιξε με τριάδα πίσω και λίμπερο τον Κατσουράνη. Αντιθέτως παρέταξε την γαλανόλευκη με 4-3-3 αφήνοντας στον πάγκο τον Κυργιάκο και ξεκινώντας δίδυμο στο κέντρο της άμυνας τους Βύντρα και Α. Παπαδόπουλο.

Οι Σεϊταρίδης και Τοροσίδης ήταν στα δύο άκρα, με τους Κατσουράνη, Τζιόλη, Καραγκούνη στην μεσαία γραμμή και τους Σαμαρά (αριστερά), Χαριστέα (δεξιά) και Γκέκα (κορυφή) στην επίθεση. Στον αντίποδα, με 4-4-2 κατέβασε την Νότια Κορέα ο Χου Γιουνγκ Μο.

Εμείς το χάσαμε, αυτοί το βάλανε

Η Εθνική έχασε μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 2ο λεπτό να ανοίξει το σκορ, όταν μετά από κόρνερ του Καραγκούνη, ο Τοροσίδης βρέθηκε αφύλαχτος στην καρδιά της νοτιοκορεάτικης άμυνας, όμως το πλασέ του πέρασε άουτ!

Οι αντίπαλοί μας, όμως, όταν τους δόθηκε η ευκαιρία πέτυχαν γκολ. Στο 7′ μετά από φάουλ -σαν κοντινό κόρνερ- του Λι Γιούνγκ Πίο, η ελληνική άμυνα αδράνησε και ο Λι Γιουνγκ Σου πετάχθηκε στο δεύτερο δοκάρι και με πλασέ έκανε το 1-0.

Ανύπαρκτη ανάπτυξη, καμία απειλή

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προσπάθησε να αντιδράσει, όμως η ανάπτυξη ήταν ανύπαρκτη και η μπάλα έφτανε με δυσκολία στην επίθεση, με συνέπεια να μην μπορούμε να απειλήσουμε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η γαλανόλευκη κέρδισε έξι κόρνερ στο πρώτο μέρος, όμως, παρότι στις στημένες φάσεις υπερτερούμε σε ύψος από τους νοτιοκορεάτες δεν τους ανησυχήσαμε κιόλας…

Έσωσε ο Τζόρβας το 2-0

Τουναντίον, η Νότια Κορέα ήταν αυτή που έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ, αλλά ο Τζόρβας έβαλε σωτήρια το πόδι του και απέκρουσε σε κόρνερ στο τετ α τετ με τον Παρκ Τσου Γιούνγκ. Το ημίχρονο έληξε 1-0 υπέρ της Ν. Κορέας και όλοι περίμεναν να δουν μια αντίδραση από τον ελληνικό πάγκο.

Πολλά λάθη και δεύτερο γκολ

Η αντίδραση ήταν η είσοδος του Πατσατζόγλου αντί του Καραγκούνη στον χώρο της μεσαίας γραμμής, με τον Κατσουράνη να προωθείται σαν επιτελικός μέσος. Τα αβίαστα λάθη στο ξεκίνημα της επανάληψης διαδέχονταν το ένα το άλλο για τους διεθνείς μας και οι νοτιοκορεάτες βρήκαν την ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους.

Στο 52′ από λάθος του Βύντρα, ο Παρκ Γι Σουνγκ πήρε την μπάλα μπήκε ταχύτατα προς την ελληνική περιοχή και αφού δεν κατάφεραν να του κάνουν φάουλ ο Βύντρα και ο Α. Παπαδόπουλος, πλάσαρε εύστοχα τον Τζόρβα κάνοντας το 2-0.

Έβγαλε φορ, έβαλε φορ

Με δύο γκολ εις βάρος μας, ο Ρεχάγκελ προχώρησε σε δυο αλλαγές, αντικαθιστώντας επιθετικούς (Σαμαράς, Χαριστέας) με επιθετικούς (Σαλπιγγίδης, Καπετάνος). Το θέμα, βέβαια, δεν ήταν οι επιθετικοί, αλλά το πώς θα έφτανε η μπάλα με αξιώσεις στην γραμμή κρούσης.

Γλιτώσαμε το τρίτο, φάσεις για μείωση

Αφού στο 63′ γλιτώσαμε το 3-0, από κεφαλιά του αφύλαχτου Παρκ Τσου Γιουνγκ, βγήκαμε στην επίθεση, μη έχοντας τίποτα άλλο να κάνουμε και με τον κεφάτο Σαλπιγγίδη δημιουργήσαμε κάποιες προϋποθέσεις για γκολ.

Στο 65′ με τον Γκέκα, στο 70′ με τον Σαλπιγγίδη και στο 71′ με τον Καπετάνο κάναμε κάπως αισθητή την παρουσία μας, ενω την καλύτερη ευκαιρία την έχασε ο Γκέκας στο 82′ με τον Γιούνγκ Σουνγκ Ρίον να αποκρούει ενστικτωδώς σε κόρνερ!

Στο 86′, πάντως ο Λι Τσουνγκ Γιόνγκ, λίγο έλειψε να κάνει το 3-0, αλλά ο Τζόρβας έσωσε σε κόρνερ και απέτρεψε το… όβερ!

MVP ο Γι Σουνγκ Παρκ

Ο Γι Σουνγκ Παρκ είναι ο αρχηγός και ηγέτης της εθνικής Νότιας Κορέας. Πέτυχε και το γκολ με το οποίο οι Ασιάτες «σφράγισαν» τη νίκη (2-0) επί της Ελλάδας κι έτσι δεν χρειαζόταν κάτι περισσότερο για να αναδειχθεί ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πολυτιμότερος παίκτης (MVP) της αναμέτρησης.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

2′ Σέντρα του Σαμαρά από αριστερά προς τον Γκέκα, οι αμυντικοί της Ν.Κορέας διώχνουν σε κόρνερ.

3′ Κόρνερ από τον Καραγκούνη, η μπάλα φτάνει στην καρδιά της περιοχής, όπου ο Τοροσίδης κάνει την προβολή με το αριστερό, αλλά η μπάλα περνά ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

7′ ΓΚΟΛ 0-1: Φάουλ από αριστερά για τη Ν.Κορέα, ένα μέτρο μπροστά από το κόρνερ, αδράνεια στην ελληνική άμυνα με τη μπάλα να περνά από όλους και να φτάνει στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Λι Γιουνγκ Σου με κοντινή προβολή κάνει το 1-0 για τη Ν.Κορέα.

22′ Αντεπίθεση για την Ν.Κορέα, ο Τσου Γιουνγκ Παρκ έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά άουτ.

27′ Νέα αντεπίθεση για τη Ν.Κορέα, ο Τσου Γιουνγκ Παρκ ξεπερνά τον Α.Παπαδόπουλο και βγήκε απέναντι στον Τζόρβα, αλλά ο έλληνας γκολκίπερ ήταν ψύχραιμος και κατάφερε να διώξει με το πόδι σε κόρνερ.

41′ Σουτ του Τσου Γιουνγκ Παρκ, η μπάλα πέρασε αρκετά ψηλά άουτ.

44′ Σέντρα του Βύντρα από δεξιά, ο Γκέκας δεν πρόλαβε για λίγο.

45′ Σέντρα του Τοροσίδη από αριστερά, ο Χαριστέας στην πορεία της μπάλας έκανε την προβολή, αλλά δεν κατάφερε για λίγο να βρει την μπάλα, την οποία μπλόκαρε ο Σουνγκ Ριόνγκ.

52′ ΓΚΟΛ 0-2: κακός υπολογισμός από τον Βύντρα που έχασε το κοντρόλ έξω από την περιοχή, ο Γι Σουνγκ Παρκ έκλεψε την μπάλα, απέφυγε αρχικά το τάκλιν του Α.Παπαδόπουλου, μπήκε στην περιοχή, απέφυγε και το τάκλιν του Βύντρα και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε και τον Τζόρβα γράφοντας το 2-0 για τη Ν.Κορέα.

63′ Σέντρα από τον Τσα, κεφαλιά του Τσου Γιουνγκ Παρκ από τη μικρή περιοχή, η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τζόρβα.

68′ Ανάποδο ψαλίδι από τον Γκέκα, η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

69′ Σέντρα του Σεϊταρίδη από δεξιά, ο Γκέκας πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πήγε στα χέρια του Νοτιοκορεάτη τερματοφύλακα.

70′ Παράλληλη του Σαλπιγγίδη στον Καπετάνο, ο οποίος κάνει το σουτ με το αριστερό, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

81′ Γυριστό σουτ του Γκέκα, ο Σουνγκ έδιωξε σε κόρνερ.

86′ Πλασέ του Λι Τσουνγκ Γιονγκ έξω από την περιοχή, ο Τζόρβας έδιωξε σε κόρνερ.

Διαιτητής
: Μάικλ Χέστερ (Νέα Ζηλανδία)

Κίτρινες: Τοροσίδης

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ (Χου Γιουνγκ-Μο): Γιουνγκ Σουνγκ-Ριονγκ, Τσα Ντου Ρι, Λι Γιουνγκ-Πιου, Τσο Γιονγκ-Χουνγκ, Λι Τσουνγκ-Σου, Λι Τσονγκ-Γιουνγκ (90΄+ Κιμ Ζάε-Σουνγκ), Παρκ Γι-Σουνγκ, Κιμ Γιουνγκ-Βου, Κι Σουνγκ-Βενγκ (74΄ Κιμ Ναμ), Παρκ Τσου-Γιονγκ (87΄ Λι Σουνγκ-Γιουλ), Γιομ Κι-Χουν.

ΕΛΛΑΔΑ (Ότο Ρεχάγκελ): Τζόρβας, Σεϊταρίδης, Τοροσίδης, Βύντρα, Παπαδόπουλος, Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης (46΄ Πατσατζόγλου), Χαριστέας (61΄ Καπετάνος), Γκέκας, Σαμαράς (59΄ Σαλπιγγίδης).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024