Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διαγωνισμός: Το κορίτσι που έπαιζε με τη φωτιά

Διαγωνισμός: Το κορίτσι που έπαιζε με τη φωτιά

Η Στοκχόλμη είναι μία από τις αγαπημένες ευρωπαϊκές πόλεις της Πυξίδας. Έχει κάνει μια βόλτα μαζί σας στα σοκάκια της «Βενετίας του Βορρά» αλλά και στην περιοχή της Sigtuna. Η πρωτεύουσα της Σουηδίας

Η Στοκχόλμη είναι μία από τις αγαπημένες ευρωπαϊκές πόλεις της Πυξίδας. Έχει κάνει μια βόλτα μαζί σας στα σοκάκια της «Βενετίας του Βορρά» αλλά και στην περιοχή της Sigtuna.

Η πρωτεύουσα της Σουηδίας, όμως, είναι και η πόλη στην οποία δρα η Λίσμετ Σαλάντερ. Ιδιοφυΐα στους υπολογιστές, η Σαλάντερ δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα προκειμένου να πετύχει το στόχο της. Δεν ξεχνά και δε συγχωρεί. Όταν συναντά διαφθορά και κακοποίηση, ιδίως απέναντι σε γυναίκες, είναι ανελέητη.

Κηρύσσοντας πόλεμο σε αυτούς που κινούν τα νήματα της βιομηχανίας του εμπορίου σαρκός χρησιμοποιεί τις ικανότητές της ως χάκερ για να βοηθήσει στην έρευνα που έχει ξεκινήσει ο Μίκαελ Μπλούμκβιστ, εκδότης του περιοδικού Μιλένιουμ.

Εμπλέκεται, όμως, άθελά της σε μια διπλή δολοφονία, ενώ η αστυνομία την κυνηγά και για έναν τρίτο φόνο. Όλα τα στοιχεία την ενοχοποιούν και τα δακτυλικά της αποτυπώματα έχουν βρεθεί στο όπλο του εγκλήματος. Καθώς όλες οι δυνάμεις στη Σουηδία αλλά και αποφασισμένοι εγκληματίες είναι στα ίχνη της, η Λίσμπετ δεν έχει άλλη επιλογή: πρέπει να ανακαλύψει και να ξεσκεπάσει την αλήθεια προτού είναι αργά για την ίδια της τη ζωή.

Η Λίσμετ Σαλάντερ είναι η ηρωίδα του δεύτερου βιβλίου της τριλογίας MILLENIUM, ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ, του Στιγκ Λάρσον, που έχει σαρώσει τα βραβεία και έχει ενθουσιάσει κριτικούς και αναγνώστες σε όλο τον κόσμο.

Παράλληλα, έχει αρχίσει η μεταφορά της στην κινηματογραφική οθόνη, καθώς έχει ήδη προβληθεί η ταινία «ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΟ ΤΑΤΟΥΑΖ», το οποίο είναι βασισμένο στο πρώτο βιβλίο της τριλογίας, The Girl with the Dragon Tattoo.

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ βραβεύτηκε το 2006 ως το καλύτερο σουηδικό αστυνομικό μυθιστόρημα, ενώ το τελευταίο βιβλίο της τριλογίας τιμήθηκε με το Glasnyckeln το 2008. Δυστυχώς ο συγγραφέας δεν πρόλαβε να γευτεί τον λογοτεχνικό του θρίαμβο αφού, λίγες μόνο ημέρες μετά την παράδοση των τριών τόμων του χειρογράφου του, πέθανε από καρδιακή ανακοπή.

Σε αναμονή της έναρξης των προβολών του δεύτερου μέρους της τριλογίας από τους ελληνικούς κινηματογράφους, η Πυξίδα δίνει τη δυνατότητα σε τρεις φίλους της να κερδίσουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου, ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ, στο οποίο βασίζεται το σενάριο.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στείλετε e-mail με το ονοματεπώνυμό σας στο pennybrotzaki@gmail.com προκειμένου να μπείτε στην κλήρωση για την ανάδειξη των τριών τυχερών.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 23:00 της 20ής Ιανουαρίου και οι νικητές θα γίνουν γνωστοί μέσω της Πυξίδας το πρωί της 21ης Ιανουαρίου, ημέρα προβολής της ταινίας από τις κινηματογραφικές αίθουσες.

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ:

Αγγελική Ξανθάκη, Μαρία Χανιώτη, Κώστας Τζιάτζιας

Όλοι θα ενημερωθούν μέσω e-mail για τις λεπτομέρειες παραλαβής του δώρου τους. Ευχαριστούμε όλους για την αθρόα συμμετοχή σας και σάς υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε και με άλλες εκπλήξεις!

Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Γαλάτουλα και τις εκδόσεις Ψυχογιός για την προσφορά τους.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024