Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Να μην απεργήσει στις εξετάσεις καλεί την ΟΛΜΕ η υπουργός Παιδείας

Να μην απεργήσει στις εξετάσεις καλεί την ΟΛΜΕ η υπουργός Παιδείας

Των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου υπεραμύνθηκε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων. Επίσης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι εκπαιδευτικοί δεν θα προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις.

«Μπορούμε να συζητάμε θέμα απεργίας στις εξετάσεις; Υπάρχει λειτουργός που θα κρατήσει ομήρους τα παιδιά που πάνε στις εξετάσεις; Δεν το άκουσα. Είδα τις αντιδράσεις της ΟΛΜΕ και ελπίζω, είμαι σίγουρη, ότι δεν θα ακούσω εκπαιδευτικό λειτουργό, και μάλιστα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, να βάζει την απειλή, όχι στον υπουργό, αλλά ευθέως στον μαθητή» ανέφερε στη Βουλή η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου.

Κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, σχετικά με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, η κ. Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε στις βασικές ρυθμίσεις του, υπερασπιζόμενη διατάξεις που συναντούν αντιδράσεις, όπως η θεσμοθέτηση νέου πλαισίου για τα κολλέγια, η κατάργηση της βάσης του «10» ή η υποχρεωτική παραμονή του πρωτοδιοριζόμενου εκπαιδευτικού για τρία χρόνια στον τόπο του διορισμού του.

Η εκπρόσωπος της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ επισήμανε πως θα χρειαζόταν ένας νέος νόμος-πλαίσιο για την εκπαίδευση, έκρινε πως «η κατάργηση της βάσης του 10 υποβαθμίζει την εκπαίδευση» και έκανε έκκληση στο υπουργείο να μεταθέσει το χρόνο κατάθεσης του σχεδίου νόμου σε χρόνο μετά τις εξετάσεις. «Μην το κάνετε τώρα, γιατί θα δημιουργήσετε μεγάλη κοινωνική αναστάτωση» κάλεσε την υπουργό η κ. Βόζεμπεργκ, υπενθυμίζοντας τις απειλές της ΟΛΜΕ για απεργία.

«Το να μην το καταθέσουμε τώρα αλλά μετά δεν έχει πολιτική λογική. Θα το φέρουμε κρυφά; Τον Ιούλιο; Δεν το θεωρώ πολιτικά έντιμο» απάντησε η υπουργός.

Υπέρ της επιλογής της κ. Διαμαντοπούλου τάχθηκε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επισήμανε πως «καμία υποχώρηση δεν πρέπει να κάνει το υπουργείο στις εξετάσεις σε περίπτωση απεργίας. Δεν μπορεί το κράτος να είναι όμηρος».

«Βλέποντας την κυβέρνηση να συμφωνεί με την ΝΔ και τον ΛΑΟΣ, δεν θα μας εξέπληττε αν κατέθετε όντως το νομοσχέδιο το καλοκαίρι» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, ο οποίος τάχθηκε ενάντιος στην υποχρεωτική παραμονή των νεοδιοριζόμενων επί τριετία στον τόπο διορισμού τους, όπως και στην μερική παράκαμψη των λιστών προϋπηρεσίας στο νέο σύστημα προσλήψεων.

«Η δουλειά που έκαναν οι ωρομίσθιοι δεν θα χαθεί» απάντησε η Αννα Διαμαντοπούλου. «Δεν μπορούμε ωστόσο να παραγνωρίσουμε το γεγονός ότι οι ωρομίσθιοι προσλαμβάνονταν με απλή επιλογή από τους διευθυντές. Στο νομοσχέδιο κλείνουν όλα τα παράθυρα. Θα πρέπει όλοι οι υποψήφιοι να μπαίνουν σε ενιαίο πίνακα και αφού θα έχουν περάσει το ΑΣΕΠ, οι έχοντες προϋπηρεσία να χτίζουν από κει και πέρα το εκπαιδευτικό τους προφίλ, με βάση τις σπουδές τους και την εμπειρία τους» είπε.

Ο Γιάννης Ζιώγας (ΚΚΕ) κατήγγειλε την οικοδόμηση ενός «νέου σχολείου της αγοράς» και εξέφρασε την αντίθεσή του για την «νέα μορφή απασχόλησης, εκείνη του αναπληρωτή εκπαιδευτικού με μειωμένο ωράριο. Η κυβέρνηση επιδιώκει έτσι να διασπάσει τον ενιαίο αγώνα για μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις» ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024