Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ντάρμπισιρ χάλασε το... πάρτι του Παναθηναϊκού στο κατάμεστο ΟΑΚΑ

Ο Ντάρμπισιρ χάλασε το… πάρτι του Παναθηναϊκού στο κατάμεστο ΟΑΚΑ

Το πάρτι που ετοίμαζαν οι 70.000 οπαδοί του Παναθηναϊκού που είχαν γεμίσει από νωρίς κάθε γωνία του ΟΑΚΑ, εξελίχθηκε σε... κηδεία, καθώς ο Ολυμπιακός «πέρασε» διά πυρός και σιδήρου από το ΟΑΚΑ, κερδίζοντας 0-1 με σκόρερ (67) τον Ματ Ντάρμπισιρ που αποδείχθηκε «χρυσή» αλλαγή για τον Μπάντοβιτς. Οι «πράσινοι» ήταν ανώτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια, όμως έχασαν ένα σωρό ευκαιρίες, και έτσι ηττήθηκαν από τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι πήραν τη νίκη, βελτιώνοντας και τη θέση τους ενόψει πλέι οφ.

2

Το πάρτι που ετοίμαζαν οι 70.000 οπαδοί του Παναθηναϊκού που είχαν γεμίσει από νωρίς κάθε γωνία του ΟΑΚΑ, εξελίχθηκε σε… κηδεία, καθώς ο Ολυμπιακός «πέρασε» διά πυρός και σιδήρου από το ΟΑΚΑ, κερδίζοντας 0-1 με σκόρερ (67) τον Ματ Ντάρμπισιρ που αποδείχθηκε «χρυσή» αλλαγή για τον Μπάντοβιτς.

Οι «πράσινοι» ήταν ανώτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, όμως είτε από ατυχία, είτε από ανικανότητα, πέταξαν στα σκουπίδα ένα σωρό ευκαιρίες, μαζί με δύο δοκάρια και έτσι ηττήθηκαν από τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι πήραν μια νίκη περισσότερο γοήτρου, βελτιώνοντας και τη θέση τους ενόψει πλέι οφ, αφού πέρασαν δεύτεροι.

Ο ΠΑΟ παρέμεινε στην πρώτη θέση με διαφορά 5 πόντων από τον ΠΑΟΚ, που έχασε από την ΑΕΚ στην Τούμπα και 4 από τους πειραιώτες.

Πως παρατάχθηκαν στο γήπεδο

Το ερωτηματικό που υπήρχε για το ποια θα είναι η σύνθεση της αμυντικής τετράδας του Παναθηναϊκού λύθηκε λίγα λεπτά πριν τη σέντρα με τον Νίκο Νιόπλια να κάνει την έκπληξη με την χρησιμοποίηση του Γιούρκα Σεϊταρίδη στο δεξί άκρο. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο έπαιξαν οι Κατσουράνης και Καντέ με τον Βύντρα να μετατοπίζεται σε αριστερό μπακ. Από εκεί και πέρα οι αναμενόμενοι Τζόρβας στο τέρμα, Σιμάο, Ζιλμπέρτο και Καραγκούνης στα χαφ με τους Λέτο, Σισέ, Σαλπιγγίδη στην επίθεση.

Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς από την πλευρά του χρησιμοποίησε τους ένδεκα που δοκίμασε στην τελευταία πρόβα του Σαββάτου. Με τον Νικοπολίδη κάτω από τα γκολπόστ, τους Τοροσίδη, Μέλμπέργκ, Αβράαμ, Μπράβο στην άμυνα, τους Στολτίδη, Γ. Παπαδόπουλο, Μαρέσκα στα χαφ και τους Ντάτολο, Μήτρογλου, Λούα Λούα στην επίθεση. 

Πρώτη απειλή με «Τόρο»

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο φορτσάτος, αλλά η πρώτη καλή στιγμή ήρθε από τον Ολυμπιακό στο 6ο λεπτό με σέντρα-σουτ του Τοροσίδη από τα δεξιά, που έβγαλε σε κόρνερ ο Τζόρβας. Οι «πράσινοι» απάντησαν στο 15, όταν ο Λέτο εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, όμως ο Βύντρα δεν έπιασε όπως ήθελε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Ακολούθησε το σουτ του Καραγκούνη στο 21, που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Καραγκούνης.

Ασφυκτική πίεση και δοκάρι

Οι γηπεδούχοι μετά το 20λεπτο πατούσαν καλύτερα, είχαν τον έλεγχο της μπάλας και έκλεισαν στα καρέ τους τους «ερυθρολεύκους». Στο 28 φάουλ-φωτοβολίδα του Σισέ έφυγε μόλις πάνω από τα δοκάρια για να φτάσουμε στο 30, όπου χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό με τον Κατσουράνη να βγάζει κάθετη στον Σαλπιγγίδη, ο οποίος από θέση τετ-α-τετ σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι!

Δύο λεπτά αργότερα από κόρνερ του Καραγκούνη, ο Βύντρα στο δεύτερο δοκάρι σούταρε, αλλά οι αμυντικοί του ΟΣΦΠ έδιωξαν πάνω στη γραμμή, ενώ στο 33 κεφαλιά του Ζιλμπέρτο από φάουλ του Καραγκούνη, έφυγε σύρριζα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Νικοπολίδη.

Ο Ντάτολο στο 38 έβαλε τέλος στο πράσινο σφυροκόπημα με ατομική προσπάθεια και σουτ από τα αριστερά με τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τζόρβα. Ακολούθησε μικροδιακοπή λόγω ρίψης αντικειμένων και καπνογόνων από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού και τελικά το ημίχρονο ολοκληρώθηκε 0-0, ένα αποτέλεσμα που βάσει της εικόνας του αγώνα αδικούσε τους «πράσινους», αφού ήταν καλύτεροι και είχαν πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουν.

Αναγκαστική αλλαγή και μετά ρίσκο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αναγκαστική αλλαγή για τον Ολυμπιακό, αφού ο Μέλμπεργκ που αισθανόταν ενοχλήσεις από το φινάλε του πρώτου μέρους δεν βγήκε στο τερέν και στη θέση του στο κέντρο της άμυνας των πειραιωτών πέρασε ο Ζεβλάκοφ.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού έκανε γρήγορα και την δεύτερη αλλαγή του, βάζοντας στο 56 τον Ντάρμπισάιρ αντί του Γ. Παπαδόπουλου κάνοντας πιο επιθετική την ομάδα του, ενώ στο 63 κλείνει τις αλλαγές του με τον Όσκαρ στη θέση του Ντάτολο. Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να χάνει ευκαιρίες με τους Ζιλμπέρτο (60) και Λέτο (61).

Ο Ματ παγώνει το ΟΑΚΑ

Ο Ολυμπιακός δειλά-δειλά βγήκε στην αντίπαλη περιοχή και στο 65 ο Μήτρογλου προσπάθησε να κρεμάσει τον Τζόρβα, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Ο Νιόπλιας στο 67 έβγαζε τον Σεϊταρίδη και πέρασε στη θέση του τον Γκάμπριελ.

Σε εκείνο το λεπτό, ο Λούα Λούα έβγαλε τη σέντρα και ο Ντάρμπισιρ νίκησε στον αέρα τον Κατσουράνη, αλλά η κεφαλιά του αποκρούστηκε σε πρώτο χρόνο από τον Τζόρβα. Ωστόσο, ο Αγγλος φορ πήρε το ριμπάουντ και με σουτ έκανε το 0-1 για τους «ερυθρόλευκους»… παγώνοντας το κατάμεστο ΟΑΚΑ.

Κι άλλο δοκάρι από Σισέ

Ο τεχνικός του ΠΑΟ πέρασε στο 70 τον Νίνη αντί του Σιμάο και ο νεαρός μέσος στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα έβγαλε μπαλιά… λουκούμι στον Σισέ, ο οποίος προ του Νικοπολίδη τσίμπησε τη μπάλα, η οποία, όμως κατέλειξε στο δεξί δοκάρι και στη συνέχεια απομάκρυνε ο Αβράαμ.

Οι «πράσινοι» πίεζαν για το γκολ της ισοφάρισης και αυτό μοιραία έδινε χώρους στους «ερυθρόλευκους» για να βγουν στην κόντρα και να… σκοτώσουν το ματς. Στο 81 ο Καντέ προλαβαίνει τελευταία στιγμή με προβολή τον Όσκαρ, προτού πλασάρει τον Τζόρβα, ενώ στο 83 ο Μήτρογλου με φαλτσαριστό σουτ σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι! 

Ο Νιόπλιας πέρασε και τον Ρουκάβινα αντί του Καραγκούνη, όμως δεν είδε προκοπή με τους «πράσινους» ακόμα να χάνουν ευκαιρίες και τους πειραιώτες να πανηγυρίζουν μια μεγάλη νίκη.

Στο τέλος το γήπεδο αποδοκίμασε, ενώ πετάχθηκαν δεκάδες καπνογόνα και κροτίδες, που φυσικά θα επιφέρουν τιμωρία στους «πράσινους»…

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

4 Σέντρα του Τοροσίδη από δεξιά, ο Καντέ διώχνει με κεφαλιά, η μπάλα χτυπά στο χέρι του Κατσουράνη που βρίσκεται κοντά στον γάλλο αμυντικό αλλά ο έλληνας μέσος δεν δείχνει να είχε πρόθεση.

6 Σέντρα σουτ του Τοροσίδη από δεξιά, ο Τζόρβας διώχνει σε κόρνερ.

15 Φάουλ με τον Λέτο από τα δεξιά, η μπάλα πάει στο δεύτερο δοκάρι όπου βρίσκεται αμαρκάριστος ο Βύντρα, αλλά ο αμυντικός του Παναθηναϊκού δεν πρόλαβε να πιάσει την εξ επαφής κεφαλιά και η μπάλα πέρασε άουτ.

21 Σουτ του Καραγκούνη έξω από την περιοχή, ο Νικοπολίδης μπλοκάρει με ευκολία.

28 Κεραυνός του Σισέ σε απευθείας εκτέλεση φάουλ, η μπάλα «ξυρίζει» το οριζόντιο δοκάρι και περνά άουτ.

30 ΔΟΚΑΡΙ για τον Παναθηναϊκό. Μπαλιά του Καραγκούνη στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, ο Σαλπιγγίδης απέναντι στον Νικοπολίδη, τον πλασάρει, αλλά η μπάλα χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και απομακρύνεται από τους παίκτες του Ολυμπιακού. 

31 Πλασέ του Βύντρα μέσα από την περιοχή μετά από κόρνερ του Καραγκούνη, ο Στολτίδης διώχνει σχεδόν πάνω στη γραμμή.

33 ΔΟΚΑΡΙ για τον Παναθηναϊκό. Ο Καραγκούνης εκτελεί το φάουλ, ο Ζιλμπέρτο πιάνει την γυριστή κεφαλιά και η μπάλα αφού γλύφει το αριστερό δοκάρι του Νικοπολίδη, περνάει άουτ.

38 Ο Μήτρογλου βρήκε τον Ντάτολο μέσα στην περιοχή, εκείνος έκανε το αριστερό διαγώνιο σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τζόρβα.

55 Διαγώνιο σουτ του Λέτο από αρκετά πλάγια θέση και αριστερά, η μπάλα πέρασε άουτ.

60 Διαγώνιο τεχνικό πλασέ του Ζιλμπέρτο από το ύψος της περιοχής, ο Νικοπολίδης μπλόκαρε.

60 Ατομική προσπάθεια του Λέτο που πέρασε δύο αμυντικούς του Ολυμπιακού, μπήκε στην περιοχή, έκανε το πλασέ με το δεξί, αλλά ο Νικοπολίδης έπεσε και μπλόκαρε.

65 Ψηλοκρεμαστό πλασέ του Μήτρογλου από αριστερά, η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι του Τζόρβα.

68 ΓΚΟΛ 0-1: Σέντρα του Λούα Λούα από δεξιά ο Ντάρμπισιρ παίρνει την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, ο Τζόρβας αποκρούει αλλά όχι καλά, η μπάλα φτάνει πάλι στον Αγγλο επιθετικό του Ολυμπιακού, ο οποίος με κοντινό σουτ νίκησε τον Τζόρβα και έκανε το 0-1 για τον Ολυμπιακό.

71 ΔΟΚΑΡΙ για τον Παναθηναϊκό. Σέντρα του Νίνη από δεξιά, ο Σισέ κάνει την προβολή, η μπάλα χτυπά στο δεξί δοκάρι του Νικοπολίδη και ο Ζεβλάκοφ διώχνει μακριά.

73 Κόρνερ για τον Ολυμπιακό, λάθος διώξιμο από τους αμυντικούς του Παναθηναϊκού, ο Ντάρμπισιρ βάζει την προβολή, ο Στολτίδης σπρώχνει την μπάλα προς τα δίχτυα αλλά ο Γκάμπριελ διώχνει πάνω στη γραμμή.

82 Αντεπίθεση του Ολυμπιακού από δεξιά, με τον Λούα Λούα να βρίσκει τον Όσκαρ, ο οποίος ανοίγει την μπάλα και πριν προλάβει να πλασάρει, διώχνει σε κόρνερ ο Καντέ.

84 ΔΟΚΑΡΙ για τον Ολυμπιακό. Νέα αντεπίθεση του Ολυμπιακού με τον Μήτρογλου να πλασάρει έξω από την περιοχή τον Τζόρβα αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Παναθηναϊκού.

86 Φάουλ από τον Νίνη από αριστερά, λάθος κεφαλιά από τον Μήτρογλου προς τα πίσω, σε άδεια εστία στο δεύτερο δοκάρι ο Σαλπιγγίδης, ο οποίος δεν προλαβαίνει να σπρώξει με το κεφάλι την μπάλα στα δίχτυα.

93 Αντεπίθεση του Ολυμπιακού, ο Λούα Λούα μπαίνει στην περιοχή από δεξιά, πλασάρει αλλά ο Τζόρβας διώχνει με τα πόδια.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δαλούκας (Μαγνησίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Λέτο, Καραγκούνης, Σιμάο – Ντάτολο, Α. Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Μαρέσκα, Ντερμπισάϊρ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Σεϊταρίδης (67 Γκάμπριελ), Καντέ, Βύντρα, Κατσουράνης, Σιμάο (70 Νίνης), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Καραγκούνης (80 Ρουκάβινα), Λέτο, Σαλπιγγίδης, Σισέ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ραούλ Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ (46 λ.τρ. Ζεβλάκοφ), Στολτίδης, Γ. Παπαδόπουλος (55 Ντερμπισάϊρ), Μαρέσκα, Μήτρογλου, Λούα Λούα, Ντάτολο (63 Οσκαρ).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024