Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σύλληψη διαχειριστών δικτυακού τόπου για διάθεση πειρατικών αρχείων

Σύλληψη διαχειριστών δικτυακού τόπου για διάθεση πειρατικών αρχείων

Στη σύλληψη των διαχειριστών γνωστού δικτυακού τόπου, μέσω του οποίου οι χρήστες μπορούσαν να κατεβάζουν πειρατικά αρχεία, προχώρησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση σε τέσσερις πόλεις. Οι έρευνες ξεκίνησαν έπειτα από καταγγελία της Εταιρείας Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων.

2

Στη σύλληψη των διαχειριστών γνωστού δικτυακού τόπου, μέσω του οποίου οι χρήστες μπορούσαν να κατεβάζουν πειρατικά αρχεία, προχώρησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οι συλλήψεις και το οριστικό κλείσιμο της υπηρεσίας gamato.info έρχονται έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση σε Αθήνα, Λάρισα, Πέλλα και Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, δικογραφίες σχηματίστηκαν για 11 Έλληνες, εκ των οποίων συνελήφθησαν οι έξι, κατηγορούμενοι για παράβαση του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Για το θέμα ενημερώθηκε και η Interpol, καθώς δύο από τους κατηγορούμενους διαμένουν στο εξωτερικό.

Η έρευνες ξεκίνησαν έπειτα από μήνυση που υπέβαλε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αθηνών η Εταιρείας Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων (ΕΠΟE), καταγγέλοντας τη διακίνηση πειρατικών ταινιών, τραγουδιών και βιντεοπαιχνιδιών.

Το site δεν αποθήκευε τα ίδια τα πειρατικά αρχεία αλλά τους συνδέσμους torrent που επιτρέπουν στους χρήστες να ανταλλάσσουν αρχεία μεταξύ τους.

Οι έξι που συνελήφθησαν, έπειτα από κατ οίκον έρευνες, ήταν είτε διαχειριστές (moderators) είτε επίσημα μέλη (VIP members) με ειδικά δικαιώματα στο σύστημα.

«Η εν λόγω ιστοσελίδα είχε 850.000 μέλη και δεχόταν καθημερινά 16.000.000 επισκέψεις όπου ήταν το δημοφιλέστερο Ελληνικό site παράνομου διαμοιρασμού Κινηματογραφικών Ταινιών, Μουσικών κομματιών, Λογισμικού, Παιχνιδιών κ.α. με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη οικονομική ζημιά στις εταιρείες εμπορίας αυτών παράλληλα με την φοροδιαφυγή» αναφέρει ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024