Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο καύσωνας και το O2

Ο καύσωνας και το O2

Αν και με ολίγη καθυστέρηση σας γράφω τις πρώτες εντυπώσεις από το ηλιόλουστο Βερολίνο. Εφτασα φορώντας μπουφάν και δεν ήξερα τι να το κάνω σε 27 βαθμούς Κελσίου. Σε αυτό το φάιναλ φορ ακόμα και ο και

Αν και με ολίγη καθυστέρηση σας γράφω τις πρώτες εντυπώσεις από το ηλιόλουστο Βερολίνο. Εφτασα φορώντας μπουφάν και δεν ήξερα τι να το κάνω σε 27 βαθμούς Κελσίου. Σε αυτό το φάιναλ φορ ακόμα και ο καιρός… έγινε ελληνικός. Στην Αθήνα δεν φορούσα κοντομάνικο και εδώ χρειάστηκε.

Κατά τα άλλα το κλίμα δεν είναι… άκρως μπασκετικό. Σε λίγα σημεία της πόλης, που δείχνει να ετοιμάζεται για την αυριανή… γιορτή της πρωτομαγιάς, υπάρχουν διακριτικά της διοργάνωσης.

Το αεροδρόμιο πάντως ήταν γεμάτο από το ελληνικό στοιχείο.Οι πτήσεις από όλα τα μέρης της Ευρώπης έφερναν Ελληνες. Η δική μας από τη Βιέννη μετέφερε και έναν από τους διαιτητές των αγώνων τον Σέρβο, Ίλια Μπελόσεβιτς.

Στο Τέγκελ είδαμε επίδης τον πρόεδρο της ΚΑΕ Πανιώνιος, Ηλία Λιανό, την παρουσιάστρια Γιολάντα Διαμαντή και πολλούς γνωστούς οπαδούς των δύο ομάδων.  Η παρουσία της αστυνομίας ήταν διακριτική, αλλά ορατή στην αίθουσα αφίξεων όπου δεν σημειώθηκε το παραμικρό.

Η πλειονότητα των Ελλήνων άλλωστε δεν έφερε διακριτικά απόφαση που έχει αποδειχθεί σοφή, τουλάχιστον μέχρι το βράδυ της Πέμπτης.

Η απόσταση από το αεροδρόμιο στο ξεναδοχείο ήταν μικρή και οι Ελληνες που συναντήσαμε ελάχιστοι, καθώς όπως φαίνεται ο μεγαλύτερος όγκος των οπαδών θα φτάσει αύριο. Νωρίς το πρωί αναμένονται κι οι οργανωμένοι οπαδοί των δύο ομάδων που φτάνουν, όπως λένε οι πληροφορίες σε ξεχωριστά αεροδρόμια.

Νωρίς το απόγευμα, ο Ιταλός προπονητής της ρωσικής Κίμκι, Σέρτζιο Σκαριόλο έπινε καφέ με τον Φώτη Κατσικάρη, που θα σχολειάζει το ματς για τον ΣΚΑΙ στο ξεναδοχείο μας σφίζει από… μπασκετική ζωή.

Όσο για τη συνέντευξη Τύπου, η αλήθεια είναι ότι δεν την πρόλαβα όλη καθώς έφτασα την τελευταία στιγμή. Το περιεχομενό της το πληροφορηθήκατε από το in.gr/sports, αυτό που εγώ μπορώ να σας πω είναι ότι όλοι ήταν ιδιαίτερα φιλικοί, με τον Μεσίνα να μπερδέυεται από Ελληνα δημοσιογράφο πότε βάζοντας και πότε βγάζοντας τα ακουστικά της μετάφρασης καθώς μία τον ρωτούσε στα ελληνικά και μία στα αγγλικά.

Και από τη συνέντευξη Τύπου στο κυρίως πιάτο της ημέρας. Το άφησα για τελευταίο μαθαίνοντας από το στιλ που γράφει στο blog του ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος.

Ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον μία ημέρα πριν από την «αιώνια» μάχη να βλέπεις τους πρωταγωνιστές του Βερολίνου στο παρκέ μαζί καθώς συναντήθηκαν μόλις τελείωσε η προπόνηση του Ολυμπιακού κι άρχιζε εκείνη του Παναθηναϊκού. Ήταν ένα ημίωρο που θα το χαρακτήριζα «η χαρά του δημοσιογράφου»! Διότι συνέπεσε με την ανοιχτή προπόνηση των δύο ομάδων για τα MEDIA κι έτσι όλοι μας μπορούσαμε να κόβουμε βόλτες γύρω από το παρκέ και να χαζέυουμε αντιδράσεις. Όπως τους εναγκαλισμούς των Σέρβων παικτών των δύο ομάδων, ή την πλάκα του Μπουρούση στον Σπανούλη. «Ε, βλάχο» του φώναξε ο ψηλός για να πειράξει τον επίσης Θεσσαλό Σπανούλη που χαμουγέλασε και του απάντησε αναλόγως.

Ξαφνικά οι ξένοι δημοσιογράφοι πολοιορκούν τον Ντρου Νίκολας. Τους παίρνει είδηση ο Μάικ ο Μπατίστ που εκείνη την ώρα έκανε διατατικές. «Ε, αφήστε τον» τους φωνάζει! «Μια ώρα σας μιλούσε χτες, σήμερα πρέπει να σουτάρει»! 

Στην άλλη πλευρά του γηπέδου, κι αφού νωρίτερα ο Μπατίστ είχε ασπαστεί τον Γκριρ, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έτρεχε να προλάβει τον Νίκολα Βούιτσιτς, πρώην συμπαίκτη του στην Μακάμπι.

«Ε, Νίκο» του φώναξε για να δημιουργηθεί αμέσως το τρίο με την προσθήκη του Χαλπερίν.

Σαφώς πιο διακριτικός ήταν ο χαιρετισμός των προπονητικών επιτελείων, αλλά και εκείνη των Ομπράντοβιτς -Ιτούδη με τους αδελφούς Αγγελόπουλους.   

Αμφότεροι έδωσαν από νωρίς το παρών στο μεγαλοπρεπές Ο2 WORLD ARENA, και μάλιστα ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος φορούσε μπουφάν του Ολυμπιακού. Δεν αρνήθηκε, όπως κι ο  αδελφός του Γιώργος να φωτογραφηθούν με 4 οπαδούς του Ολυμπιακού που βρίσκονταν έξω από το γήπεδο!

Γενικώς, πράσινοι, κόκκινοι, δημοσιογράφοι… ήμασταν μια όμορφη ατμόσφαιρα που έλεγε κι η παλιά κλασική ελληνική ταινία. Να δούμε πως θα είμαστε αύριο βέβαια, που η ένταση κορυφώνεται, φτάνουν όλοι πλέον οι οπαδοί και για 40 λεπτά οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι του ελληνικού αθλητισμού θα κονταροχτυπηθούν για το γόητρο, τη φανέλα τους, τα εκατομμύρια οπαδών τους και μια θέση στον μεγάλο τελικό της Κυριακής.

Α! Ξέχασα να σας πω και για το γήπεδο. Είναι εντυπωσιακό. Κοντά στο Ανατολικό Βερολίνο δεσπόζει απέναντι από ένα μεγάλο κομμάτι του τείχους. Η χωρητικοτητά τους είναι 17.000 θεατών αλλά οι θέσεις των δημοσιογράφων δεν είναι και οι ιδανικότερες καθώς είμαστε πίσω από τις μπασκέτες. Αν ο Ελληνας δεν κάνει το παραπονό του…

Ραντεβού αύριο, αν υπάρξει θέμα πριν από τον αγώνα θα σας κρατήσω ενήμερους…

Sports in

Ο πασίγνωστος streamer «Ninja» ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο - Το μήνυμά του

«Είμαι ακόμα λίγο σοκαρισμένος... Σας παρακαλώ να κάνετε τακτικούς ελέγχους δέρματος»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024