Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επιχείρηση διαφύλαξης του ήρεμου κλίματος τα επόμενα 24ωρα

Επιχείρηση διαφύλαξης του ήρεμου κλίματος τα επόμενα 24ωρα

Μηνύματα για να τιμήσουν τη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου, αλλά και κατά της βίας στις εκδηλώσεις, έστειλαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ.Παπούλιας και η κυβέρνηση. Η δολοφονία αυτή «στοιχειώνει τη Δημοκρατία μας» τόνισε ο Μ.Χρυσοχοΐδης. «Δεν θα ανεχθούμε παρανομία και καταστροφές» δήλωσε ο Θ.Πάγκαλος. Σκληρή κόντρα Καρατζαφέρη - Τσίπρα. Επί ποδός 10.000 αστυνομικοί...

53

Μηνύματα για να τιμήσουν τη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου, αλλά και κατά της βίας στις εκδηλώσεις, έστειλαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ.Παπούλιας και η κυβέρνηση. Η δολοφονία αυτή «στοιχειώνει τη Δημοκρατία μας» τόνισε ο Μ.Χρυσοχοΐδης. «Δεν θα ανεχθούμε παρανομία και καταστροφές» δήλωσε ο Θ.Πάγκαλος. Σκληρή κόντρα Καρατζαφέρη – Τσίπρα, με αφορμή τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στα «Δεκεμβριανά».

Περίπου 10.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός, ενόψει των προγραμματισμένων εκδηλώσεων μνήμης, γιατη συμπλήρωση-την Κυριακή- ενός χρόνου, από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. προβληματίζεται έντονα καθώς φθάνουν στην Αθήνα σκληροί αντιεξουσιαστές από ευρωπαϊκές χώρες.  

Δεκατρείς προσαγωγές έχουν γίνει εώς τώρα, ύστερα από τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα στα Εξάρχεια. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά.

Σε μήνυμά του, εν όψει της 6ης Δεκεμβρίου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ.Χρυσοχοΐδης μίλησε για δολοφονία ενός 16χρονου παιδιού από έναν αστυνομικό εν ώρα υπηρεσίας, την οποία χαρακτήρισε «αποτρόπαιο γεγονός για μια δημοκρατική χώρα» και «περιστατικό ακραίας αστυνομικής αυθαιρεσίας».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε ότι αυτή η δολοφονία «είναι από τα γεγονότα που στοιχειώνουν μια Δημοκρατία επί χρόνια» και επισήμανε ότι «έχει σημαδέψει τη συλλογική μνήμη», έχει πληγώσει την οικογένεια, τους φίλους του, τη νέα γενιά, την εμπιστοσύνη των πολιτών και έθεσε σε δοκιμασία πολλές βεβαιότητές μας.

«Δίκαια βγήκαν στους δρόμους οι νέοι για να εκφράζουν την οργή τους. Διαδήλωσαν ενάντια σε όσα έχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε ουραγό της Ευρώπης: την ελλειμματική εκπαίδευση, την μεσαιωνική αγορά εργασίας, το ξεχαρβάλωμα των θεσμών, το υποβαθμισμένο περιβάλλον, τη διαφθορά που έχει διαποτίσει την κρατική μηχανή. Αυτό είναι και το βαθύτερο πολιτικό νόημα της περσινής εξέγερσης» τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης. Ωστόσο -όπως είπε- τώρα «υπάρχει ελπίδα για μια νέα αρχή».

Παράλληλα, διαμήνυσε ότι η οργανωμένη πολιτεία δεν θα επιτρέψει σε «διάφορες περιθωριακές ομάδες να δημιουργήσουν τη δική τους επέτειο βίας και ανομίας, που καμία σχέση δεν έχει με τις διεκδικήσεις της νέας γενιάς».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης μίλησε για ένα ενιαίο πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο, επισημαίνοντας: «Στέλνουμε όλοι ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Δεν θα ανεχθούμε την επανάληψη ενός σκηνικού βίας και τρόμου στο κέντρο της Αθήνας. Δεν θα παραδώσουμε την Αθήνα στους βάνδαλους. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να καπηλευθεί τις ειρηνικές εκδηλώσεις και τις πορείες για τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου»

hspace=0 Δείτε το βίντεο

Πάγκαλος: «Δεν θα ανεχτούμε τη βία»

Απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος απηύθυνε προς όλες τις κατευθύνσεις μήνυμα για στάση υπευθυνότητας και απόρριψης της βίας.

Κατά την τοποθέτησή του, ο Γ.Καρατζαφέρης επισήμανε στην κυβέρνηση ότι πρέπει να είναι έτοιμη «για πόλεμο», σημειώνοντας ότι δημοσιεύματα του Τύπου αναφέρουν πως έρχονται «στρατιές αντιεξουσιαστών από άλλες χώρες».

«Όποιος θέλει να εκφραστεί στα πλαίσια των νόμων έχει το δικαίωμα να το κάνει. Ωστόσο, δεν θα ανεχτούμε τη βία, την παρανομία, τις καταστροφές. Δεν θα επιτρέψουμε την κατάλυση της νομιμότητας, ούτε επιθέσεις κατά πολιτών, ή χρήση φονικών όπλων εναντίον ένστολων που φυλάσσουν τη δημόσια τάξη».

Ο Θ.Πάγκαλος επισήμανε ότι η μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου πρέπει να τιμηθεί δημοκρατικά και υπεύθυνα. «Να υπάρξει περισυλλογή και υπεύθυνη αναζήτηση τρόπων για να βρουν διέξοδο οι προβληματισμοί της νεολαίας. Οι φωνές της καπηλείας και της ανευθυνότητας θα μείνουν στο περιθώριο» υπογράμμισε.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επισήμανε πως υπάρχει σχεδιασμός και προετοιμασία από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπως φάνηκε και κατά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Κόντρα Καρατζαφέρη – Τσίπρα

Στη διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησή του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή άρθρο του Αλ.Τσίπρα, στο οποίο γίνεται ανάλυση για τα επεισόδια του περσινού Δεκεμβρίου και καταλήγει με την επισήμανση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μετανιώνει για το Δεκέμβρη.

«Είναι δυνατόν να μην μετανιώνετε για το Δεκέμβρη; Ή μήπως είναι λάθος στην απόδοση της δήλωσής σας; Είναι δυνατόν ένα κόμμα να αβαντάρει αυτά που συνέβησαν; Είναι αδιανόητο να μην μετανιώνετε. Κάηκε η μισή Αθήνα» είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

Λαμβάνοντας το λόγο, ο Αλ.Τσίπρας απάντησε: «Κατανοώ την αγωνία να είναι στη δημοσιότητα ο κ. Καρατζαφέρης, λόγω και της αλλαγής διαχείρισης στην Πολυκατοικία, ιδίως όταν πολλοί από το κόμμα του λοξοκοιτούν προς στο ρετιρέ. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι μπορούν τόσο ανεύθυνα να μιλούν για την Αριστέρα».

Ο κ. Καρατζαφέρης επανήλθε, λέγοντας: «Η Πολυκατοικία της Δεξιάς δεν έχει κόκκινο φωτάκι απ έξω. Λίγη τσίπα κύριε Τσίπρα».

Εν συνεχεία, ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον κ. Καρατζαφέρη να ανακαλέσει, τονίζοντας ότι έχει ρίξει πολύ το επίπεδο της συζήτησης εντός του κοινοβουλίου, και κατέληξε: «Ωστόσο, με τον τρόπο αυτό επιβεβαιώνετε το άγχος σας αυτές τις ημέρες. Νομίζω, όμως, ότι δεν τραβάτε με το σωστό τρόπο τα φώτα πάνω σας».

* Ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου επρόκειτο να απαντήσει στην ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη στην Ώρα του Πρωθυπουργού στη Βουλή, ωστόσο λόγω αδιαθεσίας ζήτησε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλο να τον αντικαταστήσει.

hspace=0 Δείτε το βίντεο

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024