Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο 12% το ταμειακό έλλειμμα έως τα τέλη του 2009

Στο 12% το ταμειακό έλλειμμα έως τα τέλη του 2009

Εκτίναξη του ταμειακού ελλείμματος στο 12% του ΑΕΠ, πιθανώς και περισσότερο, μέχρι το τέλος του χρόνου προέβλεψε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ.Προβόπουλος μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου. Ήδη στο εννεάμμηνο, το ταμειακό έλλειμμα ήταν στο 10%...

30

Εκτίναξη του ταμειακού ελλείμματος στο 12% του ΑΕΠ, πιθανώς και περισσότερο, μέχρι το τέλος του χρόνου προέβλεψε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ.Προβόπουλος μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου. Ήδη στο εννεάμηνο, το ταμειακό έλλειμμα ήταν στο 10%.

«Αυτό που επιτρέπεται να πω στη βάση των στοιχείων των ταμειακών για την πορεία του ελλείμματος με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του α εννεαμήνου και δυστυχώς το πρώτο εννεάμηνο προκύπτει ότι το έλλειμμα είναι της τάξης του 10%» είπε μετά τη συνάντηση ο κ. Προβόπουλος.

«Εάν συνυπολογίσει κανείς τη δυναμική όπως έχει διαμορφωθεί για το τι μέλλει γενέσθαι τους επόμενους μήνες θα μπορούσε κανείς να πιθανολογήσει με σχετική βεβαιότητα ότι το έλλειμμα -δυστυχώς, το ξαναλέω- θα αγγίξει αν δεν ξεπεράσει τα επίπεδα του 12%» πρόσθεσε ο κ. Προβόπουλος.

Σχολιάζοντας τις εκτιμήσεις Προβόπουλου, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε: «Όπως καταλαβαίνετε, έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε». Ο ίδιος πρόσθεσε πως για την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την Eurostat.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός Οικονομικών Φ.Σαχινίδης και ο προέδρος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) Σπ.Παπανικολάου.

Την Παρασκευή ο ΟΔΔΗΧ ανακοίνωσε ότι θα διενεργήσει την Τρίτη 13 Οκτωβρίου δημοπρασία εντόκων γραμματίων 26 και 52 εβδομάδων, ύψους 1,6 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης εκτινάχθηκε στα 292,3 δισ. ευρώ στις 30 Ιουνίου 2009, από 282,07 δισ. ευρώ στις 31 Μαρτίου.

Με άλλα λόγια, η υπέρβαση σε σχέση με το στόχο του προϋπολογισμού (για το σύνολο του έτους) ήταν περίπου 18 δισ. ευρώ ήδη από το πρώτο εξάμηνο.

Τα Ταμειακά διαθέσιμα του δημοσίου ήταν στις 30 Ιουνίου 9,555 δισ. ευρώ.

Την Πέμπτη, ο διοικητής της ΤτΕ, στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο στο Μέγαρο Μαξίμου, εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα επιβεβαιωθούν οι φόβοι του και το δημοσιονομικό έλλειμμα δεν θα ξεπεράσει το 10% του ΑΕΠ φέτος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024